Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2016, 13:59
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Samsung predstavil rýchlu 256 GB microSD kartu. Zvládne uložiť až 12 hodín 4K videa

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Malý technologický pokrok, ktorý umožní realizáciu oveľa väčšieho pokroku.

Keďže sa rozlíšenie médií každým prejdeným rokom neustále zvyšuje, rastie taktiež dopyt po čoraz väčších a rýchlejších ukladacích priestoroch, ktoré si dokážu poradiť napríklad s kvalitnými aj objemnými 4K videami. A keďže komerčné využívanie Ultra HD rozlíšenia je otázkou tak jedného roka, Samsung už zhruba v polovici tohto prináša riešenie. Jeho nová 256 GB microSD karta EVO Plus ponúka rýchlosť čítania až 95 megabajtov za sekundu a rýchlosťou zápisu okolo 90 MB/s. A ako uvádza juhokórejský výrobca, na kartu by sa malo zmestiť približne 12 hodín Ultra HD alebo 33 hodín Full HD záznamu. Menšou nevýhodou je ale cenovka vo výške takmer 250 dolárov, avšak s 10 ročnou zárukou. Na európskom trhu môžeme s najväčšou pravdepodobnosťou očakávať iba zmenu meny na eurá. Príchod do obchodov je oznámený na mesiac jún.

"Naša EVO Plus 256 GB microSD karta poskytne používateľom veľkú kapacitu vrátane vysokých čítacích a zapisovacích rýchlostí. Sme nadšení ponúknuť našim zákazníkom pohodlné a bezproblémové multimediálne zážitky počas toho, ako uskladňujú a zdieľajú všetok obsah, ktorý vyhotovili a zachytili," uviedol vysoký predstaviteľ manažmentu spoločnosti Samsung, Un-Soo Kim.

Samsung predstavil rýchlu 256 GB microSD kartu. Zvládne uložiť až 12 hodín 4K videa
Zdroj: news.samsung.com
Domov
Zdieľať
Diskusia