Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. mája 2016, 17:31
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovenská hokejová reprezentácia nedokázala udržať dvojgólové vedenie a prehrala s výberom Bieloruska

ŠPORT HOKEJ SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

V poradí štvrtý zápas pre náš výber opäť nebol vôbec jednoduchý.

Hokejový šampionát v Rusku je v plnom prúde a už sme sa dočkali aj zopár nečakaných prekvapení, ktoré k majstrovstvám sveta jednoducho patria. Slovenský výber mal pred dnešným stretnutím odohraté tri zápasy s priaznivou bilacinou, avšak nemôžeme zabudnúť na skutočnosť, že tých papierovo najslabších súperov už máme za sebou. Po včerajšej nepríjemnej prehre, ktorá otriasla hlavne psychikou našich hráčov si chceli určite všetci spraviť chuť na húževnatých Bielorusoch. Tí mali na konte pred dnešným stretnutím tri prehry a presne nula bodov a každý fanúšik veril, že tomu tak bude aj po vzájomnom zápase so Slovenskom. 

Do tohto mimoriadne dôležitého zápasu nastupili naši chlapci až prekvapivo aktívne. Brankár bieloruského tímu Koval sa na nedostatok práce určite sťažovať nemohol, no optickú prevahu Slovenska zastavil Julo Hudáček, ktorý bez rozmyslu vyhodil puk za mantinel. Ako by nám to nestačilo, po 30 sekundách vylúčenia prilial aj Marcinko a museli sme sa brániť v trojici. Ďalšími dvoma hlúpymi faulami sa ešte aj následne blysol Marko Daňo. Zodpovedná obrana však nedovolila hráčom Bieloruska ani poriadne vystreliť. Do druhého dejstva sme nastupovali vo výhode o dvoch hráčov, ktorú už nádhernou strelou dokázal Sekera využiť. 1:0. Po tomto góle sa hra upokojila a hráči si pravdepodobne uvedomili dôležitosť disciplíny. Zápas sa ďalej vyvíjal podľa našich predstáv, čo potvrdil druhým gólom Tomáš Jurčo a upokojil tak všetkých fanúšikov.

Sekerov gól na 1:0

Jurčov gól na 2:0

Do tretej tretiny sme nastupovali s náskokom, avšak bolo nad slnko jasnejšie, že Bielorusi budú poriadne hrýzť, keďže už vlastne nemali čo stratiť. Ich počiatočná aktivita sa nakoniec vyplatila a aj s pomocou našich hráčov dostali puk do slovenskej bránky. Za stavu 2:1 nám už nebolo všetko jedno. A oprávnene. Veľká chyba počas hry štyroch proti štyrom nás stála vedenie a pri pohľade na ukazovateľ skóre zosmutnel každý Slovák. Bieloruskú parádu v tretej tretine zavŕšil tretím gólom Stepanov a poslal tak náš výber na kolená. Toto víťazstvo si už dokázal súper nielen udržať, ale ešte aj vylepšiť na 2:4 a teda vďaka famóznemu výkonu a štyrom gólom v treťom dejstve si odnáša prvé tri body.

Slovenská hokejová reprezentácia nedokázala udržať dvojgólové vedenie a prehrala s výberom Bieloruska
Domov
Zdieľať
Diskusia