Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2016, 22:39
Čas čítania 0:00
Marek R.

Vo finále Ligy majstrov dva madridské kluby! Pomstí sa Atlético svojmu súperovi za finále z roku 2014?

ŠPORT FUTBAL LIGA MAJSTROV REAL MADRID
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Španielske kluby naďalej dominujú Európe.

V utorok sme sa dozvedeli meno prvého finalistu Ligy majstrov, ktorým sa stalo Atlético Madrid. Pep Guardiola sa tak s Bayernom nerozlúči s víťazstvom v Lige majstrov a opäť dostal stopku v semifinále. Pred dvomi rokmi ho poslal domov Real Madrid, pred rokom to bola Barcelona, no a tento rok nestačil jeho celok ani na druhý klub z Madridu. Úprimne, Bayern si postup zaslúžil viac, na zásluhy sa ale nehrá a keď jednoducho dokážate vyradiť Barcelonu a Bayern, teda kluby, ktoré boli najväčšími favoritmi na celkové prvenstvo, musíte byť vo finále jednoducho zaslúžene.

O tom, proti komu sa postaví Atlético 28. mája vo finále v Miláne, sa rozhodlo v dnešnom zápase medzi domácim Realom Madrid a Manchestrom City. Na Etihad Stadium sa zrodila bezgólová remíza a dalo sa očakávať, že doma to biely balet zvládne. A tak sa aj stalo, hoci o ich postupe rozhodol vlastný gól hostí. Baleov center sa totiž nešťastne obtrel o Fernandovu nohu a Hart už nemal žiadnu šancu. Ďalšími zákrokmi však ukazoval svoju klasicky skvelú formu v Lige majstrov, jeho spoluhráči mu ale nijako nepomohli. Opäť sa ukázalo, že Manchester City je v tejto sezóne proti silnejším klubom takmer nulový, ich hra bola neskutočne pomalá bez štipky nápadu a takýto tím si jednoducho vo finále nezaslúži byť. Osobne som však zvedavý, aký bude ich herný prejav o rok pod Guardiolom, teda ak, samozrejme, sa do tej Ligy majstrov vôbec dostanú.

Vlastný gól Fernanda znamenal postup Realu Madrid do finále

Fernandinhova šanca ešte z konca prvého polčasu

Jeden zábavný moment Ronalda

Real Madrid mohol dohrávať aj v desiatich, tento zákrok však rozhodca ocenil prekvapivo len žltou kartou

Oba celky sa už stretli proti sebe vo finále Ligy majstrov a bolo tomu len pred dvomi rokmi. Vtedy Atlético kráčalo za senzačným triumfom, prišla však legendárna 93. minúta a hlavička Ramosa, ktorá znamenala predĺženie a úplné zosypanie sa Atlética. Real Madrid vtedy získal rekordnú a okrúhlu desiatu trofej pre víťaza Ligy majstrov. Bude teda zaujímavé sledovať, či sa červeno-bieli dokážu pomstiť, alebo Real Madrid načne druhú desiatku. Na záver ešte zopakujem, že finále nás čaká až 28. mája.

Anketa:
Ktorému tímu budete vo finále fandiť?
Real Madrid
Atlético Madrid
Real Madrid
65 %
248 Hlasov
Atlético Madrid
35 %
136 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia