Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. apríla 2016, 20:03
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Viete, koľko času trávi priemerný užívateľ na Facebooku, Messengeri a Instagrame?

TECH FACEBOOK INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Dal by sa tento čas využiť aj efektívnejšie?

Facebook počas včerajšej tlačovky vyhlásil, že aktuálne má tento líder medzi sociálnymi sieťami až 1,65 miliardy užívateľov, ktorí sú aktívni aspoň raz za mesiac. Čo sa týka dennej návštevnosti, na celom svete sa počas jediného dňa pripojí až 1,08 miliardy jednotlivcov, čo je oproti rovnakému obdobiu v minulom roku nárast až o celých 100 miliónov. Spomedzi ďalších služieb patriacich pod Facebook spomeniem Messenger s jeho 900 miliónmi užívateľov a k tomu Instagram. Na ten sa mesačne pripojí až 400 miliónov. Mimo iného sa Facebooku podarilo výrazne zvýšiť príjmy, pričom na jednom užívateľovi z Európy zarobí 3,53 €. Tieto výnosy väčšinovo pochádzajú zo zobrazovania reklamy a reklamných príspevkov. Vráťme sa ale k míňaniu drahocenného času. 

Popri vyhlasovaní finančných výsledkov sa Mark Zuckerberg nechal počuť, že stratégia v podobe rozdelenia siete na Facebook, Messenger a Instagram sa javí ako veľký úspech. "Dnes trávia ľudia po celom svete v priemere 50 minút používaním Facebooku, Instagramu a Messengeru a to ani nepočítame WhatsApp," vyhlásil. Zhruba pred dvoma rokmi bol tento čas "iba" 40 minút. Rozhodnutie o tom, či je navýšený čas výhodou alebo skôr smutným faktom pre spoločnosť ako takú, necháme už na vás. Viac strávených chvíľ sa takisto premieta aj do väčších ziskov z reklám, užívateľ totiž počas prehliadania natrafí na oveľa väčšie množstvo plateného obsahu, nehovoriac o tom, ktorý ho zaujme natoľko, že reklamný odkaz otvorí. Koľko času trávite na Facebooku vy? 

Anketa:
Koľko času trávite denne na Facebooku, Messengeri a Instagrame?
Menej ako 10 minút
10 až 30 minút
30 minút až 1 hodinu
1 až 2 hodiny
Viac ako 2 hodiny
Menej ako 10 minút
5 %
88 Hlasov
10 až 30 minút
10 %
175 Hlasov
30 minút až 1 hodinu
17 %
304 Hlasov
1 až 2 hodiny
24 %
427 Hlasov
Viac ako 2 hodiny
45 %
822 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia