Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. apríla 2016, 13:30
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

iPhone čakajú v roku 2017 zásadné zmeny. Hliník nahradí sklo a pribudne AMOLED displej od Samsungu

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Apple plánuje podľa ostrieľaného odborníka zmeniť nielen dizajn, ale aj zaužívaný Retina panel za modernejšiu alternatívu z Južnej Kórey.

Ak by sme mali vychádzať z tradície kalifornského giganta, v roku 2017 uvidíme novú generáciu pod označením iPhone 7s a 7s Plus. A tá má podľa čerstvých slov renomovaného analytika z KGI priniesť razantnú vizuálnu zmenu, pričom pár slov padlo aj o AMOLED displejoch od spoločnosti Samsung. Je však otázne, nakoľko môžeme týmto informáciám dôverovať, pretože konštrukčné zmeny prináša raz za dva roky iba model bez známeho písmenka "s". Po príchode Tima Cooka do vedenia sa ale udialo hneď niekoľko neočakávaných krokov a tento môže byť ďalším v poradí. O čo teda ide?

Ako informuje web 9to5mac, odborník Ming-Chi Kuo si myslí, že iPhone 7s ponúkne telo iba z odolného skla a nie z jedného kusu hliníku, s ktorým prišiel iPhone 6 v roku 2014. To údajne znamená prítomnosť buď sklenej unibody konštrukcie alebo dvoch sklených kusov, jedného na prednej a druhého na zadnej strane, tentokrát bez jediného viditeľného kúsku kovu, nakoľko už nejde o atraktívnu časť výbavy. V poslednom čase zaplavili spotrebiteľský trh lacné čínske Android smartfóny z rovnakých materiálov a s veľmi podobným vizuálnym prevedením, vďaka čomu výrazne klesla aj atraktívnosť spracovania iPhone, pretože si dnes môžeme zaobstarať neporovnateľne dostupnejšiu alternatívu. Analytik ale neuviedol bližšie podrobnosti, ako by mohol vynovený iOS smartfón po zmene vyzerať. Všetko preto momentálne zostáva na našej fantázii a predstavivosti.

iPhone čakajú v roku 2017 zásadné zmeny. Hliník nahradí sklo a pribudne AMOLED displej od Samsungu
Zdroj: www.leconte.nl

Vynovené prevedenie konštrukcie má vraj dopĺňať aj nahradenie Retina displejov, miesto ktorých Apple použije pokročilejšie AMOLEDy vynikajúce v kontrastnejšom podaní farieb a najmä v šetrení drahocennej energie, pretože ak je na nich zobrazená čierna farba, v tej chvíli vypínajú pixely a tak dokážu výrazne zredukovať záťaž na batériu. Dôvodom, prečo gigant pristúpi k niečomu takému až budúci rok, môže byť výrazný pokles cien ich výroby, hoci iPhone nikdy nepatril medzi smartfóny, na ktorých sa šetrilo. Výrobné náklady totižto predstavujú veľmi dôležitú položku, ktorá nie je ľahostajná ani úspešnej spoločnosti ako Apple. A to dokazuje aj zatiaľ oficiálne nepotvrdená správa z minulého týždňa, že so Samsungom uzavreli kontrakt v hodnote cez dva a pol miliardy amerických dolárov na dodanie 100 miliónov kusov AMOLED displejov

Domov
Zdieľať
Diskusia