Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. apríla 2016, 17:05
Čas čítania 0:00
Simi

10 záhadných úmrti určených len pre silnejšie povahy. Dozvieme sa niekedy, ako to vlastne bolo?

ZAUJÍMAVOSTI MASOVÍ VRAHOVIA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Zoznámte sa s nevysvetliteľnými vraždami, ktoré dodnes neboli objasnené.

Smrť odjakživa prinášala smútok a žiaľ, no v prípade týchto záhadných úmrtí aj veľký otáznik. Rodiny zosnulých sa nikdy nedočkali vysvetlenia skutočného dôvodu smrti ich blízkych a ich odchod je doteraz zahalený poriadnym rúškom tajomstva. Aj keď si už úrady mysleli, že sa im podarilo nájsť vraha, nebolo tomu presne tak. 

Kendrick Johnson

V januári roku 2013 sa našlo mŕtve telo 17-ročného Kendricka, zrolované v žinenke, v areáli Lowndes High School, ktorú navštevoval. Podľa pitvy šlo o nehodu udusením, keď sa mladý študent snažil dostať tenisku von zo žinenky. Takýto banálny záver nedal spávať jeho rodičom, ktorí neskôr požiadali o opakovanú pitvu. Druhá pitva potvrdila obavy rodičov, išlo o násilný čin. Hodnovernosť tomu dodával fakt, že pri vykonaní 2. pitvy sa v chlapcovom tele nenašlo srdce, pľúca, ani pečeň a tieto orgány boli nahradené novinami. Smrť nebola dodnes objasnená, no za prešľap s novinami podľa informácií môže pohrebná sieň, ktorá zabezpečovala prenos a úpravu tela z pitevne na pohreb.

10 záhadných úmrti určených len pre silnejšie povahy. Dozvieme sa niekedy, ako to vlastne bolo?
Zdroj: en.wikipedia.org

Gareth Williams

Šestnásteho augusta v roku 2010 sa našlo nahé telo matematika, zamestnanca GCHQ a pomocníka britskej SIS, v byte určenom na ochranu svedkov v malej športovej taške uzamknutej zámkom, od ktorého kľúčik sa našiel pod telom obete. Taška bola umiestnená vo vani a prvé predpoklady viedli k názoru, že 32-ročný matematik bol zavraždený. V novembri roku 2013 úrady prehlásili, že šlo pravdepodobne o samovraždu, keďže sa v byte nenašli žiadne odtlačky prstov, ani iné stopy po cudzom zavinení. Po rôznych filozofických dohadoch dospela polícia k názoru, že nie je možné, aby sa Gereth sám uzamkol do malej športovej tašky, no vylúčili tvrdenie, že by sa tak mohlo stať bez zanechania stôp DNA, ktoré sa v okolí nikde nenachádzali. V roku 2015 sa prípad pohol a začalo sa opäť špekulovať o násilnej vražde.

10 záhadných úmrti určených len pre silnejšie povahy. Dozvieme sa niekedy, ako to vlastne bolo?
Zdroj: www.telegraph.co.uk

Olovené masky

V roku 1966 boli nájdené telá dvoch elektrikárov - Miguel Jose Viana a Pereira da Cruz v exotickom Rio de Janeiro. Muži ležali vedľa seba, mali na sebe spoločenské obleky a vode odolné plášte, tvár im pokrývali olovené masky, ktoré sa používali na ochranu pred radiáciou. Žiadne známky zápasu, krv, ani bodné rany. Vo vrecku jedného z nich sa v zápisníku našiel nasledujúci odkaz: "16:30 byť na dohodnutom mieste, 18:30 prehltnúť tabletky. Keď začnú účinkovať, chrániť kovy, čakať na znamenie." O prípade sa viac nevie, no existuje množstvo teórií. Jedna z nich tvrdí, že v danej oblasti ľudia niekoľkokrát údajne spozorovali mimozemskú civilizáciu UFO.

10 záhadných úmrti určených len pre silnejšie povahy. Dozvieme sa niekedy, ako to vlastne bolo?
Zdroj: zahranicoureality.blogspot.ca

Chlapec v krabici 

Pod týmto názvom sa skrýva najzáhadnejší prípad úmrtia 20. storočia.  4 až 6-ročný chlapec sa našiel na predmestí Filadelfie. Umiestnený v krabici od detského kočíka s tenkou prikrývkou podľahol zraneniam hlavy. Aj napriek forenznej expertíze (vytvorenie približnej podobizne predškoláka) i veľkej snahe obyvateľov mesta i okolia sa nikdy nepodarilo zistiť totožnosť chlapca a neobjavil sa žiaden svedok, ktorý by niečo o obeti, alebo vražde vedel. Prípad sa dodnes nepodarilo vyriešiť.

10 záhadných úmrti určených len pre silnejšie povahy. Dozvieme sa niekedy, ako to vlastne bolo?
Zdroj: epochaplus.cz

Taman Shud

Neznámy muž bol v roku 1948 nájdený na pláži v Adalide (Austrália). Faktom je, že muž nebol nikdy identifikovaný, no a záhadou ostáva nápis na kúsku papiera, ktorý sa našiel v tajnom vrecku jeho nohavíc. "Taman Shud". Zbierka básni od Omara Khayamma je ukončená rovnakou frázou a dá sa preložiť ako "dokončené". Mnohí ľudia preto veria, že nápis bol symbolom rozlúčky v prípade neznámeho muža. Spôsob úmrtia ani okolnosti prípadu však nie sú verejnosti dodnes známe. O prípade sa viac dočítate tu.

10 záhadných úmrti určených len pre silnejšie povahy. Dozvieme sa niekedy, ako to vlastne bolo?
Zdroj: deser.gazeta.pl

Čierna Elizabeth

Leimertov park (Los Angeles) sa 15. januára 1947 zmenil na miesto hrôzy. Znetvorené a rozdvojené telo 22-ročnej Elizabeth Short sa našlo neďaleko sôch v tomto, vtedy ešte rozostavanom, parku, preto si okoloidúci prv mysleli, že ide len o akúsi figurínu. Zohavené mala i intímne miesta, kútiky úst, na istých partiách jej tela dokonca chýbali kusy mäsa. Počas vyšetrovania prípadu polícia obdržala balíček, ktorý obsahoval osobné veci obete. Veci boli umyté v benzíne, čím boli nadobro zbavené odtlačkov prstov.

10 záhadných úmrti určených len pre silnejšie povahy. Dozvieme sa niekedy, ako to vlastne bolo?
Zdroj: rebloggy.com

Prípad upírskej vraždy

V roku 1932 Štokholm zachvátila panika, keď sa sporo odeté telo nebohej prostitútky Lindy Linderstrom našlo v jej malom byte v centre mesta. Linda zahynula po údere tupým predmetom priamo do temena hlavy. Zaujímavé je, že mladá žena stratila veľa krvi, no tekutina takejto konzistencie sa v jej byte nenašla. Polícia tiež zaistila zakrvavenú naberačku na polievku v blízkosti tela zavraždenej. Domnievali sa, že páchateľ zrejme vypil spomínaným predmetom krv obeti. Po páchateľovi nezostali na mieste žiadne stopy a tak sa vražda dostala medzi uzatvorené prípady.

10 záhadných úmrti určených len pre silnejšie povahy. Dozvieme sa niekedy, ako to vlastne bolo?
Zdroj: epochaplus.cz

Uralský incident

Vražda deviatich ruských študentov v roku 1959 na Urali v Rusku otriasla nemalým množstvom milovníkov prírody. Úrady podali správu o mŕtvych turistoch, pričom všetci členovia výpravy, okrem jedného, utŕžili ranu do hrudi. Po zverejnení pitevnej správy bolo evidentné, že spomínaný študent mal poškodenú lebku po prudkom údere hlavy. Všetky obete vykazovali vysoké známky radiácie. Niektorým zavraždeným chýbal jazyk i oči, ktoré sa podľa informácií stali potravou pre lesnú zver. Prípad sa ďalej nevyšetroval, bol uzatvorený so slovami "neprekonateľná sila prírody." Tragédia inšpirovala režiséra Renny Harlina k vytvoreniu snímky, ktorá bola inšpirovaný tragickou udalosťou.

10 záhadných úmrti určených len pre silnejšie povahy. Dozvieme sa niekedy, ako to vlastne bolo?
Zdroj: stampsy.com

Elisa Lam

Hotel Cecil v Los Angeles sa stal na istý čas miestom pobytu vysokoškoláčky Elisy. Zrejme netušila, že spomínaný hotel bol kedysi základňou sériových vrahov ako Richarda Ramireza či Jacka Unterwegera. Jej telo sa našlo vo vodnej nádrží ubytovacieho komplexu v januári 2013. Ľudia si nevedeli vysvetliť, prečo je smrť mladej Kanaďanky označovaná za náhodné utopenie. Pri náleze tela museli hasiči vyrezať dieru do nádrže a vypustiť vodu, aby sa k nemu vôbec dostali. Ak by teda chcela Elisa dobrovoľne vojsť do nádrže, musela by sa bez povšimnutia dostať cez niekoľko dverí s alarmom, ku ktorým majú prístup len vybraní zamestnanci. Obsah videa ukazuje, že Elisa sa nesprávala v deň úmrtia prirodzene. Toxikologické testy však preukázali neprítomnosť omamných či psychotropných látok, taktiež alkoholu v jej krvi. Viac o záhadnej vražde študentky nájdete tu.

Clevelandský mäsiar

Pojem sériový vrah v 30. rokoch minulého storočia ešte neexistoval, no popis dokonale popisuje neznámeho šialenca nazývaného clevelandský mäsiar, ktorý zabíjal nevinné obete vyše desať rokov a nikdy nebol chytený. Všetko to začalo v roku 1934, keď sa na brehu jazera v Clevelande našlo roztrhané telo ženy. O rok neskôr boli nájdené zbytky tela mladého muža neďaleko statku v Kingsbury Run, ktoré sa našli bez hlavy a genitálií. Len 18 metrov od druhej obete sa objavila hlava ďalšieho zavraždeného, ktorej totožnosť nebolo preukázaná, vzhľadom k pokročilému procesu rozkladu. V januári 1936 vyčíňal mäsiar znovu. Dve vrecia pohodené v snehu, ktoré sa našli neďaleko centra Clevelandu, obsahovali oddelenú ruku, dve stehná a časť spodnej polovice ženského tela. Hlava obete nebola nikdy nájdená. Máj 1936 bol čas opakovaného útoku clevelandského zabijaka. Tentokrát šlo o nález bezhlavého tela mladého belocha. O tri mesiace sa vražda zopakovala, jednalo sa o neidentifikovateľného muža so sťatou hlavou. Neskôr nájdené horné torzo ženského tela, zbytky končatín staršej černošky, telo s vytrhnutým srdcom a podobné desivé nálezy spôsobovali v obyvateľoch Clevelandu hrôzu a neistotu. Riaditeľ protikorupčného úradu Elliot Ness, ktorý prípad celú dobu vyšetroval, sa aj po odchode do dôchodku prípadu aktívne venoval. V marci roku 1943 prehlásil prípad za uzavrený, nikomu však nepodal vysvetlenie.

10 záhadných úmrti určených len pre silnejšie povahy. Dozvieme sa niekedy, ako to vlastne bolo?
Zdroj: www.prochlapa.cz
Domov
Zdieľať
Diskusia