Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2016, 14:25
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Ako vám môže účasť v Star Wars zničiť život alebo ako sa Anakin dostal do väzenia a psychiatrickej liečebne

FILMY A SERIÁLY STAR WARS
Uložiť Uložené

Jake Lloyd po problémoch so zákonom nakoniec skončil aj s diagnostikovanou schizofréniou.

Z hollywoodskych výšin do väzenia a následne do psychiatrickej liečebne. Nie všetky detské filmové hviezdy dokážu svoju kariéru ukočírovať a nie všetky dostanú aj ďalšie príležitosti. Pre mnohé z nich ide o jednorázovky, ktoré im skôr uškodia, než pomôžu. Taký je aj príbeh Jake Lloyda, predstaviteľa Anakina vo filme Star Wars: Episode 1 - The Phantom menace. Po Star Wars ešte natočil film Madison, ktorý bol uvedený až 4 roky po svojom dokončení a šlo o prepadák. Jake medzitým doštudoval strednú školu a poskytol aj prvý rozhovor od uvedenia Epizódy I. V detstve to však ľahké nemal.

V jednom z rozhovorov povedal, že doteraz viní Georga Lucasa za to, čo spravil s Epizódou I, aj keď si ju už pravdepodobne sám nikdy nepozrie. So Star Wars už nechce mať nikdy nič spoločné. Veď len ako 8 až 10 ročný sa stal najznámejšou detskou tvárou filmového showbiznisu a ako sám tvrdí, denne bol bombardovaný aj 60 rozhovormi. Okrem toho to nemal ľahké ani v škole. Pomysleli by ste si, že aspoň tam mu médiá dajú pokoj, no nemal šťastie na spolužiakov. Akonáhle ho zbadali, začali vydávať zvuky svetelného meča. Toto trvalo dlhé roky a Jake z toho skutočne nebol nadšený. K tomu všetkému sa ľuďom po celom svete vôbec nepáčil detský Anakin a zdalo sa, že má Jake po kariére. Prakticky áno, no to nie je to najhoršie. Udalosti po premiére a nepriaznivé správanie kamarátov, spolužiakov a médii ho poznačilo. V istom bode dokonca zničil všetky hmotné spomienky na Star Wars.

Ako vám môže účasť v Star Wars zničiť život alebo ako sa Anakin dostal do väzenia a psychiatrickej liečebne


Minulý rok sa Jake vydal na zbesilú jazdu po Južnej Karolíne. Odmietal zastaviť policajtom, čo viedlo k naháňačke v rýchlosti takmer 180 kilometrov za hodinu, ktorá sa skončila až Jakeovým nárazom do stromu. Následne bol vzatý do väzby, kde sa spravila slávna fotka, na ktorej na nespoznanie zmenený Anakin zazerá do objektívnu fotoaparátu. Sám tvrdí, že sa naučil nenávidieť, keď ho niekto natáča na kameru. 

Len pred pár dňami prišla ešte smutnejšia správa, než júnové novinky o jeho zatknutí. Po 10 mesiacoch vo väzení bol Jake prevezený do psychiatrickej liečebne. Jeho matka prezradila serveru TMZ, že trpí schizofréniou. Nikto nevie, kedy a či vôbec bude prepustený, no jeho matka tvrdí, že už je na ňom badať malé zlepšenie. Nie každý detský herec sa usmieva celý život, možno niečo podobné čaká aj Jacoba Trembleyho, no my dúfame, že nie. Jakeovi želáme všetko dobré, skoré uzdravenie a snáď aj to, aby sa mu podarilo naplniť svoje cieľ - natáčať dokumenty. Tu sa otvára aj kontroverzná téma detských hercov a ich využitia v obrovských blockbusteroch a tlaku médií, no to je zase téma na inokedy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia