Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2016, 19:29
Čas čítania 0:00
Marek R.

Bude Real Madrid opäť bez trofeje alebo všetci favoriti nezaváhajú? Odvetné zápasy ponúknu odpovede

ŠPORT FUTBAL LIGA MAJSTROV PSG REAL MADRID
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Dostanú sa do semifinále všetci favoriti alebo sa dočkáme aj nejakého prekvapenia?

Európske ligy sa už blížia pomaly do konca a bude zaujímavé sledovať, kto si odnesie ligové prvenstvo (PSG ho už má vo vrecku). Do svojho vyvrcholenia sa však blíži aj prestížna Liga majstrov a dnes a v stredu nás čakajú odvetné zápasy štvrťfinále. Už úvodné duely naznačili, že pred odvetami je všetko otvorené. Bayern nerozobral Benficu, Wolfsburg šokoval Real Madrid, súboj PSG a City skončilo remízou, no a španielsky súboj Barcelony s Atléticom je taktiež otvorený. Futbalový fanúšik si teda nemohol priať viac a každý jeden zo štyroch zápasov bude určite zaujímavý. Poďme sa teda postupne na ne pozrieť.

Real Madrid vs Wolfsburg

Keď som písal preview k El Clásicu, spomínal som jeho dôležitosť pre madridský veľkoklub, keďže prípadná výhra by mu mohla zdvihnúť sebavedomie pri ceste za už 11. trofejou pre víťaza Ligy majstrov, keďže zo španielskeho pohára boli vyradení a liga vyzerala byť stratená. Prešlo však len pár dní, Real Madrid zdolal Barcelonu po výborne takticky zvládnutom výkone a po zaváhaní Barcelony na ihrisku San Sebastianu je tak v hre ešte aj La Liga. Problémom však je, že hoci možno to sebavedomie po výhre v El Clásicu stúplo, hneď v nasledujúcom zápase, teda v tom v Lige majstrov proti Wolfsburgu, prišlo sklamanie.

Vlci totiž schladili na domácom trávniku svojho slávneho protivníka už v prvom polčase, kedy ho vybavili dvomi gólmi a do konca zápasu si už tento výsledok udržali. Svojho súpera dokonca prestrieľali 7:3 a celkovo to bol pre Real Madrid zlý zápas. Prišlo tak obrovské prekvapenie, keďže Wolfsburg je na tom určite kvalitatívne horšie ako minulý rok. Tím sa vtedy spoliehal na najlepšieho hráča Bundesligy sezóny 2014/15, Kevina De Bruyna, z ktorého kvalít ťažili spoluhráči, a to hlavne Bas Dost, ktorý odvtedy už nenašiel formu z minulej sezóny. Aj preto sú vlci v tabuľke nemeckej ligy zatiaľ až na 8. mieste a na futbalovú Európu strácajú 6 bodov. Ako náhrada za Belgičana prišiel nemecký talent Julian Draxler, ktorý bol v zápase proti bielemu baletu jedným z najlepších hráčov na ihrisku a uvidíme, ako to bude v dnešnom zápase.

Aj keď sa náskok o dva góly zdá byť pomerne slušný, väčšina ľudí stále verí Realu Madrid. A som na tom rovnako. Slávny veľkoklub jednoducho takéto zaváhanie nemôže dopustiť a má v tíme množstvo hráčov, ktorí majú na to zabrániť blamáži. Za mňa teda tipujem na postup do semifinále Real Madrid.

Rodriguezov gól z penalty na 1:0

A takto zvyšoval na 2:0 Arnold po neskutočne zlej defenzívnej hre Ramosa

Manchester City vs PSG

El Cashico, takto nazvali mnohí ľudia tento zápas po jeho vyžrebovaní. Pre mňa to bol zápas, na ktorý som sa tešil najviac zo všetkých štvrťfinálových dvojíc a zápas to bol celkom kvalitný. PSG má výhodu v tom, ako som už spomínal, že sa už vôbec nemusí sústrediť na domácu súťaž a môže všetky sily vrhnúť na Ligu majstrov, ktorú ešte ani raz nevyhral, rovnako teda ako ich súper. Ten však v domácej lige podáva proti mužstvám z hornej polovice tabuľky neskutočne zlé výkony a výsledky a hoci nebojuje o titul, musí bojovať o účasť v budúcoročnej Lige majstrov (mám rád Guardiolu, ale bolo by zaujímavé, keby to City naozaj v tej lige zbabrali).

Dnešní domáci dokázali v Parku princov skórovať až dvakrát a oba tímy sa rozišli po remíze 2:2. Gólov však mohlo padnúť aj viac, Ibrahimovič si však vybral slabší deň, aj keď výkon to bol z jeho strany určite dobrý. Uvidíme teda, či nepremenený pokutový kop z jeho strany alebo prekopnutie brány pri samostatnom nájazde nebudú dôvody, ktoré budú stáť Parížanov postup. Úvodný zápas však ukázal, že možné je všetko. A pri niektorých góloch, ktoré sme videli, myslím naozaj všetko. Niektoré momenty boli totiž akoby vystrihnuté z hry FIFA a ľudia až krútili hlavami, že ako sa čosi takéto môže udiať vo štvťfinále Ligy majstrov.  Diváci pri televíznych obrazovkách sa aspoň teda určite nenudili a verím, že aj odveta bude zaujímavá.

Špekulovalo sa, že ju stihne aj kapitán City, Vincent Kompany, tieto správy sa však už ukázali ako nereálne, čo bude určite veľká strata, keďže s belgickým stopérom pôsobí obrana City omnoho lepšie. Domáci sa však môžu spoliehať na De Bruyna, ktorý sa nedávno vrátil zo zranenia a s jeho príchodom hra Citizens hneď ožila. Hrozieb zo strany súpera bude však taktiež požehnane, preto tipovať postupujúceho bude naozaj náročné. Ak však PSG nebude zahadzovať obrovské šance, ako tomu bolo v prvom zápase, predsa len verím trochu viac práve im.

Joe Hart chytá Zlatanov pokutový kop

Fernandinhov gól, ktorý znamenal konečný výsledok 2:2

Atlético Madrid vs Barcelona

Dva kluby, ktoré majú najbližšie k titulu v španielskej La Lige, zabojujú proti sebe aj o postup do semifinále Ligy majstrov. Luis Enrique má ako tréner Barcelony úctyhodnú bilanciu proti Atléticu. Pod jeho vedením proti sebe nastúpili tieto dva celky sedemkrát a Barcelona vyhrala všetky zápasy. Hoci bilancia hovorí jasne, zápasy sú väčšinou veľmi vyrovnané a aj zajtra tomu bude tak.

Veď úvodné štvrťfinále si pravdepodobne Atlético prehralo samé, a to hlavne kvôli Torresovi. Tak, ako to Drogbovi vždy sypalo proti Arsenalu, to aj Torresovi ide proti Barcelone (už 11 gólov) a presadil sa aj na štadióne Vicente Calderona. Potom však prišli dva fauly ocenené žltou kartou a hlavne ten druhý na polovici ihriska bol úplne zbytočný. Od tohto momentu Barcelona úplne zatlačila svojho súpera a v druhom polčase zápas otočila. Dvakrát sa v ňom presadil Suárez, ktorý mal byť v danom čase už ale vylúčený. Rozhodcovi tento zápas vôbec nevyšiel, keď opustiť ihrisko mali po červenej karte hneď aj ďalší dvaja hráči Atlética. Rozhodca teda poškodil obom stranám a cenné víťazstvo si z Madridu odniesli Blaugranas.

V stredu teda uvidíme, či Barcelona pod Enriquem vyhrá už svoj ôsmy zápas proti Atléticu. Až tak ružovo by som to však nevidel, keďže sa katalánsky klub nachádza v menšej hernej kríze a po remíze s Villarealom a prehre v El Clásicu prišla prehra aj na ihrisku San Sebastianu, čím stratili celkom slušný náskok na čele La Ligy. Atlético môže tento herný výpadok len a len využiť, musí sa však kontrolovať. Tentoraz totiž nemôžu betónovať a neustále tvrdo a na pokraji žltej karty napádať súpera, ale musia ísť za gólmi, ak chcú postúpiť ďalej. Ja však vo štvťfinále verím všetkým štyrom favoritom a aj preto tipujem na postup práve Barcelonu, ktorá je obhajcom trofeje.

Fernando Torres, keď bol ešte za hrdinu

Suárez nekompromisne rozhoduje o cennom víťazstve Barcelony

Benfica vs Bayern Mníchov

Benfica a Wolfsburg sa javili ako najslabší možní súperi, no opäť sa ukázalo, že vo štvrťfinále niet slabého tímu. Hoci musím sa priznať, že keď sa Arturo Vidal presadil už v druhej minúte zápasu, čakal som kanonádu. Tej som sa však nedočkal a hoci bolo vidieť, že Bayern je lepším tímom, Benfica sa nezľakla a taktiež hrozila. Veď v zápase mala po ruke v šestnástke dokonca kopať pokutový kop, rozhodca však prekvapujúco nezapískal, čo je škoda, keďže odveta by bola oveľa zaujímavejšia.

Bude zaujímavé sledovať, či sa Pep Guardiola rozlúči s bavorským klubom triumfom v Lige majstrov. Dá sa povedať, že domácu súťaž už majú vo vrecku. Tuchelov Dortmund sa ich držal počas celej sezóny, už cez víkend však dal Dortmund najavo, že liga ide bokom a pozornosť sústredia ne Európsku ligu. Pep teda získa ďalšie ligové prvenstvo, oveľa viac by ho však tešilo to v Lige majstrov. Už pred rokom bol Bayern nesmierne silný, no tento rok je ešte silnejší. Môžu za to perfektné posily, či už ide o skúseného Vidala, prestup sezóny Douglasa Costu alebo najlepší mladý talent na svete. Kingsleyho Comana. 

Benfica si v lige zatiaľ taktiež drží prvé miesto, aj keď na chrbát jej dýcha Sporting. Ak náhodou nesledujete dianie okolo tohto klubu a v stredu si zapnete práve ich zápas proti Bayernu, sledujte aspoň Jonasa a Renata Sanchesa. Renato Sanches má len 18 rokov, no na ihrisku pôsobí ako hráč s bohatými skúsenosťami a v budúcnosti sa predá za obrovské peniaze. Jonas už má síce po tridsiatke, no v tejto sezóne nastrieľal AŽ 32 gólov, čo ho radí medzi najlepších kanonierov v Európe.

Tím Benficy je síce sympatický, kvalita Bayernu je však neskutočne veľká. Preto opäť zostávam pri favoritoch a tipujem na postup práve Bayern.

Anketa:
Ktorý favorit má podľa teba najväčšiu šancu vypadnúť?
Real Madrid
Barcelona
Bayern
PSG
Postúpia všetci štyria
Real Madrid
26 %
87 Hlasov
Barcelona
22 %
75 Hlasov
Bayern
6 %
21 Hlasov
PSG
29 %
98 Hlasov
Postúpia všetci štyria
17 %
58 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia