Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. apríla 2016, 19:44
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Temnota, bolesť, strach a utrpenie prevládajú v dychberúcom traileri 6. série Game of Thrones

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Mnohí sme ho už ani nečakali, no je tu a lepší spôsob, ako nažhaviť fanúšikov si ani nedokážeme predstaviť. Táto séria bude skutočne epická!

Hovorili sme si, že ďalšiu ukážku snáď ani nepotrebujeme, po prvom traileri a krátkom klipe sme boli nažhavení na 6. sériu seriálu Game of Thrones až-až. Teda, toto sme si mysleli, pokiaľ HBO pred pár minútami nezverejnilo druhý a pravdepodobne aj finálny trailer, ktorý zmietol predchádzajúce ukážky zo stola. Game of Thrones je skutočne populárnym fenoménom, čo potvrdzuje aj masívna základňa fanúšikov. Hlavne tí knižní majú teraz hlavu v smútku, pretože sa prvýkrát stane, že seriál predbehne predlohu. George R. R. Martin si totiž celkom rád dopraje od písania prestávku a tak musia čakať. HBO sa ale na druhú stranu formátu každoročnej premiéry novej série nevzdá a seriál sa tak uberie vlastnou cestou.

Temnota, bolesť, strach a utrpenie prevládajú v dychberúcom traileri 6. série Game of Thrones

V ukážke máme možnosť vidieť snáď všetky hlavné postavy, pričom každá z nich sa nachádza v neľahkej situácii. Niektorí hrdinovia príbehu už nie sú medzi nami, no nezabúdajme, že vo svete Westerosu je skutočne možné všetko. V traileri sa mihol aj lord Walder Frey, pri ktorom sa asi mnoho knižných fanúšikov pousmialo. Krvavá svadba totiž ešte určite bude mať dohru, no na to akú, si budú musieť ešte seriáloví fanúšikovia počkať. Jedno je isté, blíži sa obrovský boj, po ktorom sa pravdepodobne opäť rozlúčime s niektorými postavami. V nadchádzajúcich častiach by malo Game of Thrones totiž ešte zvýšiť latku, a to nielen dávkou šialeností, ale aj sľúbenou najväčšiou akčnou sekvenciou odohrávajúcou sa v tomto televíznom svete. Tvorcovia sa vždy snažili prísť k bodu v príbehu, kde by mohlo dôjsť k podobnému momentu, ktorý by neodbočoval od dejovej línie a bol by v rámci rozpočtu. Tentokrát by sme sa nemali dočkať ani podobných leakov ako minulý rok, keďže HBO odmietlo poslať recenzentom a médiám epizódy, aby sa vyhli podobným problémom. Nikto teda ešte okrem tvorcov a hercov netuší, čo sa bude diať. To v nás vyvoláva o to väčšie napätie, pretože pri sledovaní si budeme konečne všetci rovní a aspoň trošku sa obmedzia spoilery, ktoré sú pri tomto seriáli nonstop šírené po internete.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

Trailer je ale skutočne úžasný, white walkers sú famózni, milenci Lannisteroví besní za pomstou, draci opäť o niečo väčší a zúrivejší, Branova úloha v celom príbehu zatiaľ zahalená rúškom tajomstva, ktoré už teraz túžime odhaliť, Arya sa pravdepodobne dostane za hranice skutočna a finálnu ukážku odľahčuje Tyrion, pretože kto pije, ten vie! Jedno je skutočne isté, 6. séria tohto fenoménu podľa ukážok zatiaľ ašpiruje na titul najlepšej spomedzi ostatných, tak dúfajme, že to tak naozaj bude. HBO pred pár dňami zverejnilo aj strohý obsah prvej epizódy s názvom „The Red Woman“Jon Snow je mŕtvy. Daenerys stretáva silného muža. Cersei opäť vidí svoju dcéru. Prvý diel režíruje Jeremy Podeswa a producentsky ho ošéfovali, ako inak David Benioff & D. B. Weiss (showrunneri seriálu) Čo hovoríte na trailer? My sme skutočne unesení a nevieme sa dočkať 24. apríla, kedy opäť vypukne 10-týždňové šialenstvo plné krvi, temnoty, strachu, nečakaných zvratov, no čo je najpodstatnejšie, kvalitného materiálu a dychberúcich scén. 

Temnota, bolesť, strach a utrpenie prevládajú v dychberúcom traileri 6. série Game of Thrones
Domov
Zdieľať
Diskusia