Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2016, 19:46
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Game of Thrones v novej scéne ukazuje, že aj za mŕtveho Jona Snowa sú niektorí ochotní bojovať

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Premiéra sa blíži, šialenstvo stúpa. Bude šiesta séria lepšia, ako tá predošlá?

Už len o niečo viac ako 2 týždne sa rozpúta šialenstvo, ktoré každoročne spôsobuje 10-dielny návrat do krajiny Westeros. Game of Thrones je populárnym fenoménom, čo potvrdzuje aj masívna základňa fanúšikov. Časť z nich, tí knižní, sú šiestou sériou mimoriadne nahnevaní, keďže sa prvýkrát stane, že seriál predbehne knižnú predlohu (niektoré pasáže seriál ukázal skôr, než kniha, ale tentoraz sú proste knižní fanúšikovia bezmocní). George R. R. Martin sa do písania veľmi neženie a často si dáva dlhé pauzy. Na druhú stranu HBO sa pravdepodobne len tak nevzdá formátu každoročnej premiéry novej série, takže seriál je pomaly ale isto na rozkole s predlohami.

Scenáristi vedia len určité oporné body a udalosti, samozrejme aj úmrtia postáv, ktoré dostávame ako na bežiacom páse, no ako sa k nim dopracujú je už väčšinou na nich. Či to bude na koniec dobre alebo zle pre kvalitu seriálu, sa dozvieme až v priebehu najbližších rokov, teraz si vychutnajte krátky klip, ktorý nám odprezentoval v Conanovej show Liam Cunningham. Nasledujúce riadky môžu obsahovať spoiler (ale len z videa). Ten stvárňuje od druhej série Davosa Seawortha a v krátkej ukážke (začína cca od 1:48) ho môžeme vidieť, ako sa odhodlá mečom chrániť mŕtve telo Jona Snowa, zatiaľ čo sa do miestnosti pokúšajú vtrhnúť členovia Hliadky. Na záver vám dáme do pozornosti ešte článok s trailerom a kopou informácií, video, ako sa vyrábali White Walkers, krásne plagáty ženských herečiek a nesieme zabudnúť ani na prísľub, že v tejto sérii sa dočkáme najväčšej bitky seriálu. Pokiaľ nemáte poznačený v kalendári dátum 24. apríl, ihneď to napravte! Priblžine týždeň pred premiérou vám potom ešte prinesieme súhrn 5. série a akési preview pre tú 6. 

Asi uznáte, že piata séria bola pre mnohých slabšia ako predchádzajúce, postavy sa počas desiatky dielov presunuli len z bodu A do bodu B, všetci by sme určite privítali viac priestoru pre Tyriona či zvrat, ktorý by zmenil dianie v celom tomto fiktívnom svete. Vieme, že nás pravdepodobne čaká bitka o Sever a z kníh sa vynechal návrat niektorých postáv. Práve tejto udalosti by sme sa mohli dočkať. Rovnako zaujímavé bude sledovať, ako zamieša karty Bran, no o všetkom môžeme zatiaľ len polemizovať. Aby toho ale nebolo málo, HBO zverejnilo aj strohý obsah prvej epizódy s názvom „The Red Woman“: Jon Snow je mŕtvy. Daenerys stretáva silného muža. Cersei opäť vidí svoju dcéru. Prvý diel režíruje Jeremy Podeswa a producentsky ho ošéfovali, ako inak David Benioff & D. B. Weiss (showrunneri seriálu).

Game of Thrones v novej scéne ukazuje, že aj za mŕtveho Jona Snowa sú niektorí ochotní bojovať
Domov
Zdieľať
Diskusia