Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2016, 20:13
Čas čítania 0:00
Jakub P.

Drake dostal na jednu skladbu Kanyeho a Jay Z-ho. Vypočuj si dvojicu piesní, ktoré nasvedčujú, že Drizzyho sezóna naberá rozmery

HUDBA DRAKE JAY-Z KANYE WEST
Uložiť Uložené

Internet explodoval, keď Drake pustil do sveta dvojicu singlov z albumu Views From the 6.

Posledné leaknuté skladby od Drakea neboli zlé, avšak označiť ich za nadpriemer, ktorý sme očakávali, možné nebolo. Kolaborácia s Pimp C-m bola celkom fajn, avšak od Drizzyho sme pred vydaním jedného z najvyhajpovanejších albumov roka čakali nejakú silnejšiu skladbu, ktorá by v hlave rezonovala oveľa dlhšie. Tieto fakty si pred releasom Views From the 6 uvedomoval pravdepodobne aj on, a tak pustil do éteru dvojicu songov s potenciálom všetkých umlčať. 

Tým tradičným hitom, bangerom, nazvi to ako chceš, je prvý dnešný singel nesúci názov Pop Style. Pozíciu hostí na ňom zaujalo duo The Throne. Áno, sú to Kanye a Jay Z, ktorých spoločná doska niesla titul Watch the Throne. Song s beatom od Sevna Thomasa, Franka Dukesa, Fortyho a Boi-1da otvára klasický Drakeov chytľavý refrén plynulo prechádzajúci do vydarenej slohy torontského hudobníka. Vo svojich riadkoch spomína napríklad Channinga Tatuma či Justina Timberlakea. Ihneď, ako Drizzyho sloha dospeje ku koncu, ťa do sedadla pevne zaryje Hova s jeho dvojicou barov nasledovaný Yeezym a reálnym WTT vibeom. Hoci Champagne Papi spolupracoval s oboma umelcami už predtým, toto je po prvýkrát, čo sú spoločne na jednej skladbe. Výsledok posúď nižšie, ale sklamaný určite nebudeš. Navyše, Kanyeho lajna: "Throne is back up in it, aye," ako aj skutočnosť, že bol feat zapísaný ako The Throne, možno nasvedčuje, že pokračovanie tohto projektu nie je vzdialené.

Zatiaľ čo Pop Style je viac rapovým hitom, druhý dnešný singel, rádiovka One Dance, sa znova raz nesie na vlne dancehallu, pripomínajuc atmosféru spolupráce Work s Rihannou. Drake ťa prinúti trochu sa hojdať do nákazlivého rytmu tejto piesne, ku ktorej prispeli svojimi časťami aj vysamplovaná Kyla a Nigérijčan Wizkid poskytujúci vokály. Výrazným prvkom piesne je vydarená melódia z dielne Nineteen85, Fortyho a Wizkida. Song si môžeš pustiť nižšie a dúfaj zároveň s nami, že Views sú v dohľade.

Vtipné gifko zo Simpsonovcov vystihujúce Jay Z-ho časť na Pop Style.


Pre viac informácií zo sveta rapu sleduj Raporter 

Domov
Zdieľať
Diskusia