Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2016, 21:05
Čas čítania 0:00
Martin Lačný

Refresher Dievča Alexandra Kvačkaj: Stredné Slovensko sa určite nemá za čo hanbiť

REFRESHER
Uložiť Uložené

V najnovšom pokračovaní seriálu Refresher Dievča sa nám predstaví mladá a talentovaná Alexandra.

Seriál Refresher Dievča je tu s ďalším pokračovaním, v ktorom vám predstavíme mladú sympatickú Slovenku, Alexandru Kvačkaj. Tú si možno niektorí z vás pamatajú aj z článkov Najkrajšie Slovenky a Češky na Instagrame. Okrem modelingu sa venuje aj rôznym druhom umenia a rada by sa v budúcnosti pohybovala v oblasti módy. 

Viac sa o Alexandre, ktorá momentálne pôsobí v agentúre Exit Model Management, dozvieš už tradične v rozhovore medzi fotkami. Tie sme tentokrát fotili v moderne zariadených izbách business hotela NH Bratislava Gate One s jedinečným štýlom.

Celú sériu fotiek nájdeš aj na facebooku.

Refresher Dievča Alexandra Kvačkaj: Stredné Slovensko sa určite nemá za čo hanbiť

Ahoj Alexandra, ľudia ťa mali možnosť vidieť na Refresheri už minulý rok, niektorí ťa možno sledujú na Instagrame, ale predsa - skús sa nám v krátkosti predstaviť.

Ahojte! Volám sa Alexandra, čo už bolo teda spomenuté, mám 18 rokov a pochádzam zo stredného Slovenska. Som dievča ako každé iné, študujem a okrem toho mám prirodzene veľa záujmov. Od malička som bola vychovávaná filozofiou života, že sa mám zaujímať naozaj o všetko, čo je môjmu srdcu blízke a robiť to, čo ma napĺňa. Samozrejme, sociálne siete sú fajn vec, ale zodpovedajú tak tretine z môjho života, takže nemám rada, keď ma ľudia podľa toho posudzujú.

Refresher Dievča Alexandra Kvačkaj: Stredné Slovensko sa určite nemá za čo hanbiť

Dôležitú úlohu v tvojom živote, samozrejme okrem školy, zohráva modeling - ako si sa dostala do týchto kruhov?

Škola mi nie je ľahostajná, študujem na päťročnom anglickom bilingválnom gymnáziu. Vďaka tomu som mala možnosť sa naučiť veľmi dobre po anglicky a dostať vzdelanie z každej oblasti. Týchto 5 rokov bolo pre mňa dôležitých, pretože som sa formovala ako človek a som vďačná za to aká som, že som mala možnosť dospieť.
V 14-tich ma prvýkrát oslovili cez sociálne siete, nikdy ma to veľmi neťahalo a vždy som bola svojská, takže som to brala s nadhľadom. Keď som mala 16 rokov, oslovili ma z agentúry Exit model management, kde vlastne pôsobím aj teraz. Modeling ma veľmi baví, pretože počas fotení môžem byť naozaj hocikým a vyjadriť samú seba, a mala som možnosť spoznať veľmi veľa kreatívnych ľudí.

Refresher Dievča Alexandra Kvačkaj: Stredné Slovensko sa určite nemá za čo hanbiť

Vnímaš modeling ako pevnú súčasť tvojho života alebo skôr ako spestrenie kým dokončíš školu a príde niečo zaujímavejšie?

Modeling vnímam ako pevnú súčasť môjho života, chcem sa tomu venovať profesionálne, keď nastane správny čas a budem mať po skončení školy na to viac priestoru. Pre mňa osobne je to zaujímavá práca a nemám rada písané pravidlo, že modelky sú hlúpe, alebo keď sa tento titul pripisuje hocikomu. Je rozdiel byť mediálne známy a pracovať v módnom priemysle. Na vysokú sa chystám určite ísť, neviem či hneď, alebo si dám pauzu, ale až by som si mala vybrať čo by som študovala, bol by to fashion design v Paríži alebo politológia – ideálne tiež v zahraničí.

Často máme možnosť všimnúť si tvoj pozitívny vzťah k umeniu - chystáš sa to zúžitkovať napríklad pri štúdiu?

Celý život je umenie a tento pozitívny vzťah som zdedila zrejme po mojom otcovi, ktorý mi od malička ukazoval tvorby z rôznych umeleckých smerov a učil ma hrať na klavír. Zbožňujem impressionizmus, vždy to spomínam hlavne kvôli paradoxu, že impressionizmus je považovaný za vrchol realizmu. Ale áno, chystám sa na to až by som študovala fashion design, kreatívnosť je kľúčová a keby ma to nebavilo, myslím si, že by to bolo bezpredmetné.

Refresher Dievča Alexandra Kvačkaj: Stredné Slovensko sa určite nemá za čo hanbiť

Mnohí z čitateľov ťa pravdepodobne poznajú z Instagramu. Čím to je, že si tam tak obľúbená? Plánuješ sa viac venovať aj vlastnému blogu?

Veľa ľudí sa ma na to pýta, ale odpoveď na túto otázku nepoznám. Som prirodzene priateľský človek a mám rada pozitívny prístup ľudí a hlavne si myslím, že sme si všetci rovní. Blog som mala, bavilo ma tam hlavne písať články, ale už sa ku tomu neplánujem vrátiť. Na svete je presýtený trh s blogmi, ktoré sú rovnaké, poprípade úplne nekreatívne. Som voči tomu skeptická a radšej sa budem venovať jednej socialne sieti, než by to malo presahovať limit mojich schopností.

Čo ty a móda - uprednostňuješ štýl alebo pohodlie?

Som žena, to hovorí za všetko. Takže skôr štýl, aj keď neviem, či sa môžem považovať za štýlovú. Ja si oblečiem to, čo sa mi páči. Niekedy vyzerám, citujem z refresher komentárov, ktoré sú veľmi prajné, ako “bezdomovec”, niekedy ako keby som išla na chatu, niekedy ako keby som žila romi 90tymi, alebo punkom. V mojom šatníku nechýbajú kožené bundy – mám ich asi 10, potom jednofarebné tričká, a to čierne, biele, šedé, samozrejme aj rifle s vysokým pásom či tesilky. Zbožňujem krásne topánky cez biker boots, sneakers, lodičky a úplne nepoužiteľné topánky.

Refresher Dievča Alexandra Kvačkaj: Stredné Slovensko sa určite nemá za čo hanbiť

Kde sa vidíš napríklad o 5 rokov? Chcela by si na sebe niečo za ten čas zmeniť?

O 5 rokov sa vidím v zahraničí – buď Paríž, New York, alebo Londýn. Chcem tam žiť a nemám dôvod si túto túžbu nenaplniť.  V dnešnom ultra vyhajpovanom svete by som si chcela zachovať vlastnú tvár a nerobiť to, čo mi je proti srsti. Taktiež sa zastávam názoru, že na charaktere sa dá vždy niečo zlepšiť a byť spokojný sám so sebou vždy a všade je neprirodzené. Ešte by som chcela zlepšiť môj výzor, keďže s nim chcem pracovať, ale to je asi všetko.

Ďakujeme za rozhovor a úžasnú spoluprácu pri fotení. Ostáva už len priestor pre tvoj odkaž čitateľom

Aj ja ďakujem za rozhovor a nepochybne aj za priateľskú spoluprácu :) Čitateľom odkazujem, nech sú lepší ako boli včera a horší ako budú zajtra, a nezabúdajte na to, že život nie je o hľadaní samého seba, ale o vytváraní samého seba.

A samozrejme, čítajte refresher a nešírte hate <3

Refresher Dievča Alexandra Kvačkaj: Stredné Slovensko sa určite nemá za čo hanbiť

Fotografie – Martin Lačný | @martinlacny
Modelka – Alexandra Kvačkaj | EXITmm | @alexandrakvackaj

Domov
Zdieľať
Diskusia