Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2016, 0:12
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Adela ovládla odovzdávanie cien, prekvapivý herec roka a prišiel aj GoGo. Ako dopadol tohtoročný OTO?

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Marcel Forgáč, Fragile či Adam Ďurica. Ktorí z nominovaných sa stali Osobnosťou televíznej obrazovky?

16. ročník Osobnosti televíznej obrazovky odvysielala RTVS 12. marca 2016. V šestnástich kategóriach bolo nominovaných 48 celebrít. Prinášame prehľad celého večerného programu.

OTO začal na minútu presne o 20:25 vydareným pokusom o komediálnu scénku so Sajfom a Evelyn. Scéna prelinula do vynikajúco spracovaného, Sajfom prerapovaného Primetimu od Majka Spirita. Song ospevuje slovenské seriály, spomenuté boli napríklad PanelákBúrlivé víno či ZOO. Prvý pohľad do naplnenej sály odhalil moderátorov večera - Adelu BanášovúMateja "Sajfu" Cifru.

Prvou kategóriou bol seriál roka. O sošku OTA zápasili Tajné životy, Horná Dolná a Doktor Martin. Hlasy voličov najviac kričali pre markizácku Hornú Dolnú. Ďakovaciu reč okrem hercov predviedol aj generálny riaditeľ Markízy - Matthias Settele. V druhej kategórii - moderátor televízneho spravodajstva - zahviezdila Adriana Kmotríková. V dojímavej reči spomenula jej lekára - neurochirurga MUDr. Šťeňa, ktorý ju dlhodobo lieči. Adriana v kategórii porazila Ľubomíra Bajaníka a Máriu Chrenekovú-Pietrovú.

Kategóriu redaktor spravodajstva obhájil jojkár Jozef Kubányi. Pokoril tak Danicu Kleinovú a Viktora Vinczeho. Nominačné video bolo vtipne predabované východniarskym nárečím. Osobnosťou televíznej publicistiky sa stal markizák Patrik Herman. Nominovanými boli tiež Pavoj Fejér a Kveta Horváthová. Cenu predávala známa Alena Heribanová za veľkého potesku. Piatu kategóriu Skupina roka vyhlásil Meky Žbirka! A vyhlásil Fragile. Za skupinu preniesol siahodlhú reč člen Braňo Kostka. Zvyšní nominovaní boli Elán a IMT Smile. Pred vyhlásením zahrali všetky skupiny Sendreiovci.

Moderátorom športu sa stáva Marcel Merčiak. Porazil tak Petra Varinského a Lenku Čvirikovú-Hriadeľskú. Vyhláseniu predchádzala zábavná dokrútka, v ktorej nominovaní komentujú športové výkony komentátorov. Vo svojej reči venuje svoju cenu aj nedávno zosnulému komentátorovi Karolovi Polákovi. Marcel Merčiak sa vracia! Tentokrát triumfuje v kategórii komentátor športu nad Jánom Plesníkom a Štefanom Eiselem. Cenu prišiel odovdzať Jozef Golonka.

Jednou z najočakávanejších kategórii bola moderátor roka. V dokrútke si to v parádnom rape rozdali nominovaní Marcel Forgáč, Milan Junior Zimnýkoval a Adela Banášová. Vstup odmoderoval Sajfa sám, na pomoc mu však prišiel youtuber GoGo! Ten je asi o 20 centimerov vyšší ako Sajfa, preto celá scéna vyzerala mimoriadne komicky. Ešteže to zachránila víťazná Adela Banášová.

Adela ovládla odovzdávanie cien, prekvapivý herec roka a prišiel aj GoGo. Ako dopadol tohtoročný OTO?

Do kategórie najlepšia speváčka nás prespievali Celeste Buckingham a Kristína. Spolu s Máriou Čírovou boli obe nominované. Víťazkou sa stala Kristína, ktorá potešila divákov svojím hitom Ta ne. Cenu odovzdával Peter Nagy.

Za najlepšieho herca bol neočakávane zvolený Daniel Heriban z Hornej Dolnej. Porazil tak televízne stálice Jána KoleníkaMichala Kubovčíka. Skvelo spracovaná dokrútka, kde na seba traja herci jódlovali na streche Slovenského rozhlasu uviedla Máriu Kráľovičovú, ktorá po vtipnom príbehu odovzdala cenu. Heriban poďakoval obyvateľom Novej Lehoty, v ktorej sa Horná Dolná natáčala.

Herečkou roka sa po dokrútke kde boli všetky nominované v svadobných šatách stala Zuzana Šebová. Vyhrala tak nad Monikou Hilmerovou a Petrou Polnišovou. Šebová poďakovala mimoriadne širokej škále ľudí, vrátane partnera Kubovčíka.

Adela ovládla odovzdávanie cien, prekvapivý herec roka a prišiel aj GoGo. Ako dopadol tohtoročný OTO?

Speváka roka prišla odovzdať tehotná Nela Pocisková. Miesto dokrútky si nomináciu odspievali Samuel TomečekAdam ĎuricaMeky Žbirka. Sošku si nakoniec odniesol populárny Adam Ďurica. V ďakovnej reči spomenul rodinu, vydavateľstvo a priateľov, pozval divákov na jeho plánované turné. Po príhovore Sajfa zariskoval a zavolal Fragile, aby interpretovali Adamovu Mandolínu.

O zábavný program roka zabojovalo Milujem Slovensko, jojkárska Moja mama varí lepšie ako tvoja a markizácky Kredenc. Cenu si odnieslo Milujem Slovensko a na pódium s radosťou na tvári vstúpil Martin Nikodým aj s celou partiou. Ďakovná reč sa niesla v štýle poďakovaní celému produkčnému tímu. Cenu odovzdával Milan Antonič.

Nominácie na program roka boli: Merčiakove Čo ja viem, Adelina Chart show a Rozborilove V siedmom nebi aj s Vilom na bicykli. Cenu prišiel odovzdať riaditeľ vydavateľstva Ringier Axel Springer, Milan Dubec. A odovzdal ju Adele Banášovej za Chart Show.

Po 23. hodine spravila prestávku divákmi vyaplaudovaná dokrútka nahých Adely a Sajfu v Mercedese zaradenom do súťaže. Nadišla Cena týždenníka Život, ju získal šokovaný Michal Kubovčík.

Adela ovládla odovzdávanie cien, prekvapivý herec roka a prišiel aj GoGo. Ako dopadol tohtoročný OTO?

Na pódium prišiel Václav Mika - generálny riaditeľ RTVS. Po pár vtipoch predal veľkú poctu - a tým ho uviedol do Siene slávy - mnohokrát oceňovanému Emilovi Horváthovi, po ktorej nasledovala dokrútka významných momentov celej jeho tvorby. Originálnou rečou dojal mnohých divákov, všetci tlieskali v stoji.

Tretiu špeciálnu cenu uviedla songom Bezpečné priepasti Katka Knechtová. Absolútneho OTA - cena za najväčší počet získaných hlasov - získala Adela Banášová s improvizovaným prejavom.


A k samotnému prenosu? Snažil sa apelovať najmä na mladú generáciu. Celé udalosť bola vtipná, uvoľnená a predsa seriózna. Dokrútky boli prepracované, zábavné a trefné. Program bol záživný a skvele odmoderovaný. Na tohtoročného OTA sa pozeralo mimoriadne príjemne.

Anketa:
Kto je pre vás najlepším moderátorom roka?
Junior!
Marcel!
Adela!
Sajfa!
Junior!
17 %
898 Hlasov
Marcel!
11 %
585 Hlasov
Adela!
43 %
2289 Hlasov
Sajfa!
30 %
1612 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia