Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2016, 15:44
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Počítače od Apple dostanú virtuálneho asistenta Siri. Aktualizácie sa ale vraj dočkáme až na jeseň

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Produkty využívajúce softvérovú platformu OS X by mali byť opäť o niečo inteligentnejšie.

Vyzerá to tak, že pokročilá umelá inteligencia v podobe Siri, ktorá je v týchto dňoch dostupná pre Apple Watch, štvrtú generáciu Apple TV a iOS zariadenia, sa o pár mesiacov podľa všetkého ukáže aj v operačnom systéme OS X pre osobné počítače a notebooky s logom nahryznutého jabĺčka. Samozrejme, tento krok Apple sa dal celkom reálne očakávať, keďže ide o jednu z dôležitých funkcií slúžiacich na výrazne zjednodušenie ovládania a teda aj na zlepšenie súčasných používateľských skúseností.

Ako informuje web AppleInsider, Siri môže doraziť spolu s aktualizáciou systému až niekedy počas jesene. Oficiálne odhalenie aktualizačného balíčka pod číselným označením 10.12 by sa ale malo odohrať už počas júnovej vývojárskej konferencie WWDC 2016, kde kalifornský gigant vraj odhalí všetky podstatné informácie. Za touto celkom dôveryhodnou špekuláciou navyše stojí zdroj, ktorý predpovedal aj príchod Apple máp s verziou Mavericks, čo sa nakoniec ukázalo ako pravdivé.

Virtuálny asistent Siri sa po prvýkrát objavil v iPhone 4s z roku 2011 a od vtedy už stihol prejsť viacerými vylepšeniami, ktoré z neho spravili relatívne užitočného pomocníka na pohodlné vyhľadávanie informácií, odpovedanie otázok alebo realizáciu špecifických úloh v rámci jeho možností. Ako by mohol fungovať či vizuálne pôsobiť v používateľskom prostredí platformy OS X, vám už ukáže gif obrázok nižšie.

Počítače od Apple dostanú virtuálneho asistenta Siri. Aktualizácie sa ale vraj dočkáme až na jeseň
Domov
Zdieľať
Diskusia