Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2016, 11:09
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Tesla predstaví dostupný Model 3 koncom marca. Hromadná výroba odštartuje ale až v roku 2017

TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Sen mnohých moderných Slovákov čoskoro odhalí svoju podobu a špecifikácie. Automobilka zároveň uviedla, že do začiatku výrobného procesu a dodania prvých objednávok zostávajú ešte asi dva roky.

Aby mohla byť sériová výroba očakávaného modelu vôbec spustená, musí byť najskôr dokončená výrobná fabrika na púšti v americkej Nevade, kde budú vznikať a recyklovať sa batérie pre elektromobily. Toto dokončenie je naplánované tak, aby hromadná produkcia odštartovala niekedy počas budúceho roka. Ako píše The Verge, Tesla navyše prezradila aj konkrétny dátum predstavenia, ktoré sa má aj spolu so spustením predbežných objednávok odohrať už 31. marca 2016, čo je oddnes o necelé dva mesiace. Model 3 bude predstavovať najlacnejšiu možnosť z portfólia automobilky. Úspech by preto mohol dosiahnuť najmä v krajinách s horšou ekonomickou situáciou, teda na trhu východoeurópskych štátov. Cenovka novinky sa má pohybovať okolo sumy 35,000 dolárov, z čoho ale ešte môžu byť odrátané dane. Niektoré vlády totiž pri nákupe vozidiel s nulovými emisiami poskytujú veľmi výhodné stimuly, ktoré dokážu v niektorých prípadoch znížiť cenu aj o tisícky dolárov.

Tesla predstaví dostupný Model 3 koncom marca. Hromadná výroba odštartuje ale až v roku 2017
Domov
Zdieľať
Diskusia