Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2016, 11:15
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Microsoft kúpil obľúbenú softvérovú klávesnicu SwiftKey

TECH MICROSOFT
Uložiť Uložené

Je to oficiálne - softvérový gigant úspešne zrealizoval akvizíciu klávesnice SwiftKey a jej vývojári sa k nemu pridajú. Aká môže byť budúcnosť?

Microsoft potvrdil, že lukratívny obchod, vďaka ktorému nadobudol pod svoje krídla ďalšiu skvelú aplikáciu pre populárne mobilné platformy iOS a Android, je skutočný. Oficiálne vyhlásenie nasledovalo krátko po dohadoch, za ktorými stál web Financial Times. Plány sú pre blízku budúcnosť už známe, čoskoro by sa mala zrealizovať hlbšia integrácia špičkových funkcií SwiftKey priamo do klávesnice, za ktorou stojí softvérový gigant. A tou sú v súčasnosti vybavené všetky novšie smartfóny s operačným systémom Windows.

The Verge ďalej uvádza, že ďalší vývoj na aplikáciách pre ostatné systémy bude pokračovať aj naďalej v takom tempe ako doteraz. Podotýka sa však detail, podľa ktorého má Microsoft vo vlastníctve iba čisto aplikáciu. Vývojári sa však stanú súčasťou jeho pokročilého výskumného centra.

Microsoft kúpil obľúbenú softvérovú klávesnicu SwiftKey

Dôvodov, prečo obchod vznikol, môže existovať hneď niekoľko. Medzi tie najhlavnejšie ale nepochybne patrí vyspelá umelá inteligencia využívajúca takzvané neurónové siete, ktorá vo SwiftKey pre Android nahradila tradičné algoritmy. S jej prítomnosťou tak aplikácia dokáže presnejšie predpovedať a rýchlejšie automaticky dokončovať rozpísané slová, čo sa výrazne odrazí na celkovej rýchlosti písania.

"Milujeme technológiu SwiftKey a milujeme celý tím, za ktorým stoji Jon a Ben," uviedol Harry Shum, šéf výskumu spoločnosti Microsoftu.

Krok giganta môžeme zároveň považovať za snahu poskytovať čoraz širšie portfólio aplikácií a služieb pre dve TOP softvérové platformy s najvyšším trhovým podielom. V ponuke vo virtuálnom obchode Google Play má pod svojou značkou napríklad už aj špičkový kalendár Sunrise.

Domov
Zdieľať
Diskusia