Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2016, 13:21
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Floyd Mayweather si predobjednal stále neodhalené Bugatti Chiron za 3,5 milióna $

TECH BUGATTI CONOR MCGREGOR
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Profesionálny boxer, ktorý sa pýši hneď niekoľkými titulmi majstra sveta opätovne plánuje rozšíriť svoj automobilový park.

Skutočnosť, že si niekto kúpi auto ešte pred jeho samotným odhalením azda nikoho neprekvapuje, keďže takto to vo svete bohatých jednoducho chodí. Neraz pritom dotyčný ešte ani nevidel to, za čo platí, a to je prípad aj známeho amerického boxera Floyda Mayweathera, ktorý si podľa najnovších informácií doslova predobjednal nové Bugatti Chiron. Za chystaný, stále nepredstavený hyperšport mal údajne zaplatiť 3,5 milióna $, pričom ešte krátko predtým predal jeden zo svojich štyroch Veyronov, ktoré ako vieme držal vo svojom vlastníctve, aby tak uvoľnil vo svojej garáži miesto očakávanému prírastku. To, kedy mu bude jeho nový prírastok doručený je otázne, keďže k samotnému oficiálnemu odhaleniu očakávaného špičkového modelu dôjde len na marcovom autosalóne v Ženeve.

Pripomíname, že chystaný počin z dieľne Bugatti odkazuje na legendárneho pretekára a niekdajšieho firemného jazdca Louise Chirona. Vo svojich útrobách bude schovávať obrovskú 8-litrovú W16-ku so štyrmi turbodúchadlami, pričom o prenos sily na všetky štyri kolesá sa bude aj tentokrát starať 7-stupňová dvojspojková prevodovka. Presné parametre zatiaľ stále nepoznáme, výkonnostne by sa ale novinka mala dostať na úroveň približne 1103 kW / 1500 koní a obdobne veľkorysou hodnotou sa má pýšiť aj krútiaci moment - 1500 N.m. Akceleráciu Chironu ma vďaka tomu trvať len 2,3 sekundy, zatiaľ čo maximálna rýchlosť sa má podla posledných informácií pohybovať na úrovni až okolo 470 km/h. Novinka opätovne príde s relatívne krátkymi prevismi a veľkými kolesami - vpredu pôjde o 20" disky, zatiaľ čo vzadu až 21". To, ako bude nástupca legendárneho Veyronu vyzerať, nám vcelku realisticky naznačuje počítačový render nižšie. 

Floyd Mayweather si predobjednal stále neodhalené Bugatti Chiron za 3,5 milióna $
Floyd Mayweather si predobjednal stále neodhalené Bugatti Chiron za 3,5 milióna $
Späť
Zdieľať
Diskusia