Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. januára 2016, 8:14
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Alpina B7: Najvýkonnejšia sedmička sa začína odhaľovať. Údajne dostane až 600-koňovú V8-čku!

TECH BMW
Uložiť Uložené

Najnovšia luxusná bavorská limuzína onedlho spozná svoju najšportovejšiu verziu.

Najnovšia generácia vlajkovej lode z Mníchova pomaly ale isto zaplavuje už aj domáce cesty a zároveň oslňuje nejedného automobilového novinára, ktorý už mal tú možnosť okúsiť jej kvality. S príchodom aj tejto generácie sa neraz otvorila téma vrcholnej verzie M7, ktorá by sa konečne mohla postaviť zoči-voči Audi S8 či Mercedesu S 63 AMG, žiaľ aj tentokrát sa opätovne zavrela, s tým, že špičková, športovo ladená verzia nevznikne ani teraz. Najmä v prípade BMW a jeho odvekému zameraniu je to síce naozaj paradoxné, kompetentní nás však stále odkazujú na Alpinu s faktom, že jej B7-čka stvárňuje to, čo sa dlhé roky čaká priamo z radov nemeckej prémiovej značky. Keďže sa BMW teda nemá v tejto oblasti k činu, i keď nedávno prenikli na povrch informácie o plánovanej verzii M760Li, dvorná tuningová firma sídliaca v Buchloe už na novej generácii ich vrcholného modelu pracuje.

Nová Alpina B7 sa nám tak ukáže už čoskoro, čo najnovšie potvrdzuje už aj krátky teaser. Jeho podstatou je zamaskovaný exemplár, ktorému počas rýchlych prejazdov zákrut neraz uletí zadok. Bližšie informácie zatiaľ nevieme, no je jasné, že pokiaľ ide o dizajnové zmeny, opäť pôjde len o malé kozmetické úpravy vrátane tradičného predného splittera, povestných mnoho-lúčových diskov či charakteristického polepu. Ostatne, to nám ukazuje aj kvalitný počítačový render, ktorý koluje na bavoráckych fórach už nejaký ten čas, no a pravdou je, že do veľkej miery bude podoba novej B7-čky s nim naozaj zhodná, dovolím si povedať až identická. Jej príchod môžeme s najväčšou pravdepodobnosťou očakávať na tohtoročnom autosalóne v Ženeve, kde by mala prísť s upravenou V8-čkou biturbo z verzie 750i. V tomto prípade však údajne bude sedmička disponovať silou až okolo 600 koní, čo by bolo o približne 60 koní viac, ako tomu bolo doteraz. Nakoľko je táto informácia pravdivá sa ale dozvieme až časom.

Alpina B7: Najvýkonnejšia sedmička sa začína odhaľovať. Údajne dostane až 600-koňovú V8-čku!

Domov
Zdieľať
Diskusia