Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2016, 16:04
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Ridley sľubuje pre nového Aliena poriadne krvavý a brutálny R-kový rating

FILMY A SERIÁLY RIDLEY SCOTT
Uložiť Uložené

R-ko síce nebude žiadnym prekvapením, ale miera jeho brutálnosti môže byť zaujímavá.

O novom Alienovi s podtitulom Covenant vám prinášame nové informácie snáď každý mesiac. Režisér Ridley Scott sa snaží celú mozaiku pomaličky dopĺňať s tým, že na všetky konečné súvislosti si budeme musieť počkať až do premiéry, ktorá je stanovená na 6. októbra 2017. Drobné informácie ale nikomu nevadia, však? Pre tých, čo sú so všetkým oboznámení radím v čítaní pokračovať a pre tých, ktorí ešte poriadne nevedia o čo ide, odporúčam rozsiahlejší článok ohľadne názvu a deja či takisto obšírnejšie vysvetlenie toho, koľko filmov s kultovým Alienom ešte uvidíme. Ďalšie krátke, no nemenej zaujímavé info zistíte na odkaze tu a tu. Dnes tu pre vás máme niečo rovnako zaujímavé. Ridley sa po prebratí Zlatého glóbusu ako každý výherca nechal vyspovedať novinármi a rozhovoril sa aj na otázku ohľadne vzťahu fanúšikov hororov a sci-fi, práve k jeho filmom. Okrem iného povedal:

„Chcel by som natočiť naozaj tvrdé R-ko .... Stále si budem pamätať moment, keď sme finišovali prvého Aliena a ja som už jednoducho nevládal. Vydržal som ale do scény, kde John Hurt začne konzumovať a následne takmer vyzvracia svoje raňajky. V tom momente som si uvedomil, aký strašidelný ten film vlastne bol. Cítil som akýsi pocit zodpovednosti za to, že som zašiel príliš ďaleko, keďže to bolo naozaj extrémne. Tento rok sa to posnažím urobiť znova. A omnoho horšie."

Ako sme už povedali. R-ko naozaj nie je ničím výnimočným, keďže ním boli ohodnotené všetky filmy zo série (okrem Alien vs. Predator z roku 2004, ktorý bol iba PG-13). Otázkou je iba, aký level brutálnosti dosiahne. Tešíte sa na ďalší ikonický chestburst či „alienovský potrat"?

Ridley sľubuje pre nového Aliena poriadne krvavý a brutálny R-kový rating
Domov
Zdieľať
Diskusia