Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2016, 18:06
Čas čítania 0:00
adel

Rytmus nám prezradil pár zaujímavostí o tom, ako sa natáčal Eternal

HUDBA RYTMUS
Uložiť Uložené

O tom, ako vznikol Eternal, sa dozvieme v making of videu s pár poznámkami od samotného Rytmusa.

Rytmusov Eternal koluje internetom už zopár týždňov a pomaly začína vyvolávať rôzne otázky. Tou prvou po zhliadnutí bolo u väčšiny divákov určite: Čo sme to práve videli? Čo je otázka zaujímavá, ale pre nadšencov filmu je vhodnejšie skôr: Ako to preboha natočili? A možno aj koľko to celé stálo?

Nuž, aspoň na jednu otázku sa pokúsil Rytmus odpovedať videom zverejneným včera, kde sme mohli zhliadnuť nekomentovaný making of a práve nekomentovaný ma donútilo, aby som sa Paťa spýtal pár doplňujúcich otázok. Napríklad, čo bolo najťažšie na samotnom natáčaní, a tak ako som očakával, to bola sekvencia pod vodou. "Najťažšie bolo, keď som sa mal ponoriť do 3,5 metrovej hĺbky. Ponoriť sa tak, že som mal vypustiť zo seba vzduch, aby som pomaly klesal. Háčik bol v tom, že som na kameru nesmel vyrovnávať tlak (chytením nosa a zatlačiť) ale tváriť sa, že to strašne hrám na kameru. Nechutno ma boleli nosné a ústne dutiny. Nebola to sranda." Podobne to opisoval, aj keď mi Eternal ukázal prvýkrát, dopĺňajúc, že sa sekvencia musela točiť na niekoľko takeov, kvôli potrebe sa vynárať na nadychovanie. No a takisto nie je hračka jazdiť na motorke bez prilby a okuliarov kedy slzia oči, ktoré následne mrznú, avšak pri podobnom projekte ide komfort bokom spolu s otázkou peňazí. Tá, ak vás to zaujíma, siaha do "desiatok tisíc eur", čo pri podobnom videu nikoho neurazí.

Rytmus nám prezradil pár zaujímavostí o tom, ako sa natáčal Eternal

Ono to ostatne vidno aj zo samotného videa. "No cca 10 ľudí bolo vždy na pľaci a sumička sa pohybuje v desiatkach tisícoch. Ako sme si mohli všimnúť, tak tam neboli žiadne logá a podobné kokocinky. Investoval som zo svojho, aby vás hlavička nebolela no. Nelutujem." Avšak investícia môže byť aká chce. Dôležitý je hlavne nápad a príbeh, a ten je pri Eternale snáď najväčším otáznikom. Vo videu môžeme vidieť flashbacky na koncertné momenty, najmä tie z minulého Hip-Hop Kempu, ktorý býva pravidelne ukážkou toho, kam sa KF posunuli behom roka, čo spolu s vreckovými hodinkami už napovedá o čo sa v Eternale jedná. Veď už len ten názov. Pre Paťa ja príbeh skôr metaforou. "Od začiatku do konca hovorím iba o čase. Vizuál nám ukazuje ako som skôr sám so sebou, lepšie opísané s temnou stránkou môjho ja."

Rytmus nám prezradil pár zaujímavostí o tom, ako sa natáčal Eternal
Rytmus nám prezradil pár zaujímavostí o tom, ako sa natáčal Eternal


A toľko k Eternalu. Výsledok už poznáte, ostáva už len vidieť, ako to celé prebiehalo v toľkokrát omielanom videu. Na záver mi však nedalo a musel som sa spýtať Paťa, to čo chceme vedieť asi všetci. Kedy budeme počuť odkladaný štvrtý sólový album a prečo sme ho nepočuli v roku 2015? "Nebol som s ním ešte spokojný. Záleží mi na tom albume. Jebať termíny a krsty, nechcem sa obmedzovať. Cítim, že 2016 bude doba nových rap definícií." Čo dodať, ak len, že sledujte Rytmusa naďalej s nami a dúfajte, že sa už čoskoro dočkáme prvého singla. Ukážky z Eternalu napovedajú, že to bude veľké a najmä rapové.

Domov
Zdieľať
Diskusia