Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2016, 22:32
Čas čítania 0:00
Jakub P.

Hudobné piatky od Kanyeho sú späť. Začína ich peknou skladbou o skutočných priateľoch a ukážkou tracku s Kendrickom

HUDBA KANYE WEST KENDRICK LAMAR
Uložiť Uložené

G.O.O.D. Fridays sú opäť tu. Každý piatok dostaneme od Yeezyho novú skladbu, pričom začína trackom Real Friends s Ty Dolla $ignom.

Kim Kardashian nadránom oznámila, že Kanye West opäť odštartuje sériu G.O.O.D. Fridays, ktorá znamená, že každý piatok sa dočkáme nového tracku. A keďže dnes je zhodou okolností piatok, máme tu hneď prvú nádielku (ak nerátame Facts na Nový rok). Tá nesie názov Real Friends a hosťuje na nej Ty Dolla $ign, ktorý už dávnejšie tvrdil, že bol s Yeezym v štúdiu a toto je tak pravdepodobne výsledok ich spolupráce. O produkciu skladby sa popri samotnom Kanyem postarali aj Boi-1da, Frank Dukes a Havoc. Tí dali dokopy inštrumentál zmejúci ako z Yeezusovych starších dní a my musíme len zatlieskať, nič iné jednoducho neostáva. Dvojnásobný otecko rapuje o reálnych, respektíve falošných priateľstvách a o tom, ako jeho nabitý život formuje práve tieto vzťahy. Ty$ zase kryje chrbát chicagského umelca hlavne na refréne, no miestami aj v ostatných častiach piesne. Ku koncu tracku dostal špeciálny odkaz neznámy člen Westovcov, ktorý vraj Yeezymu ukradol notebook a Kanye mu musel zaplatiť 250-tisíc dolárov, aby ho vrátil.

"I had a cousin that stole my laptop that I was fuckin' bitches on / Paid that nigga 250 thousand just to get it from him"

Aby toho nebolo málo, dostávame aj pomôcku ohľadom toho, akej skladby sa dočkáme o týždeň. S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o No More Parties in LA na feate s Kendrickom Lamarom. Jej ukážka je totiž počuť na konci dnešného releasu. Podklad k tejto piesni vytvoril Madlib a sampluje pritom Ghostface Killaha. Rovnaký sampel sa objavil už na New God Flow, preto ti môže byť veľmi povedomý. Na internete sa objavila informácia, že Yeezy tento song nahral už v roku 2010 počas tvorby My Beautiful Dark Twisted Fantasy. Či budú G.O.O.D. Fridays smerovať k vydaniu SWISH, ukáže až čas.

Update (9.1.2016): Kanye West na Twitteri oznámil, že SWISH vyjde 11. februára, teda o trochu viac než mesiac.

Pre viac informácií zo sveta rapu sleduj Raporter

Domov
Zdieľať
Diskusia