Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2016, 20:44
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Vypneš alebo zapneš prívod spermií. Jednoduchý ventil by mohol zmeniť sexuálne dobrodružstvá nielen pre mužov, ale aj pre ženy

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Už žiadne náhodné oplodnenia.

Milióny mužov by si radi užívali sexuálne dobrodružstvá so svojou partnerkou, ale často do hry vstupuje fakt, že dvojica ešte netúži po dieťati. Samozrejme, že existujú prezervatívy, antikoncepcia, vazektómia či ďalšie techniky, ktoré by tehotenstvu mali zabrániť, ale jeden nemecký tesár menom Clemens Bimek vymyslel jednoduché riešenie, ktoré by potenciálne mohlo zmeniť sexuálne zážitky pre milióny ľudí po celom svete.

Princíp tohto riešenia spočíva v tom, že na mužský semenovod by tesár rád nainštaloval malú súčiastku podobnú ventilu, ktorú by muž jednoducho nahmatal pod svojou kožou a podľa potreby ju vypol alebo zapol. Vo vypnutom stave by zabraňovala spermiám v prechode do semenníkov a ďalej do pohlavného údu, čo by v praxi znamenalo, že by sa partneri nemuseli báť oplodnenia, aj keby nepoužili žiadnu ochranu. Ako hovorí sám tesár, najskôr mu lekári neverili, že by jeho súčiastka mohla fungovať, ale nakoniec našiel odborníkov so sympatiami k jeho nápadu a podarilo sa mu nainštalovať ju do vlastného tela. Nasledujúce týždne by mali znamenať testovaciu fázu, kedy sa súčiastka nainštaluje do tiel 25 mužov a až po nej sa uvidí, či by ventil mohol mať nejaké vedľajšie účinky. Niektorí lekári si myslia, že by sa po čase mohol upchať, alebo spôsobiť nezahojiteľnú ranu na semenovode, ktorá by mohla zabrániť akémukoľvek presunu spermií aj pri otvorenom ventile.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia