Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2016, 15:39
Čas čítania 0:00
Marek R.

Fanúšikovia si na stránke UEFA zvolili jedenástku roka 2015. Opät sa ukázalo, že popularita prevyšuje výkonnosť

ŠPORT FUTBAL UEFA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Niektoré mená tam budú vďaka popularite ešte niekoľko rokov.

Už o pár dní sa na slávnostnom ceremoniáli futbalový svet dozvie meno svojho nového kráľa a okrem toho FIFA určí aj najlepšiu jedenástku za rok 2015. A treba dúfať, že dopadne lepšie ako tá dnešná, ktorú si vybrali hlasujúci fanúšikovia na stránke UEFA. Opäť sa totiž ukázalo, že popularita znamená nesmierne veľa a nevadí, že sa našlo hneď niekoľko lepších hráčov na danom poste, výkonnosť sa totiž klasicky nebrala v niektorých prípadoch do úvahy.

Fanúšikovia si na stránke UEFA zvolili jedenástku roka 2015. Opät sa ukázalo, že popularita prevyšuje výkonnosť

Už nad brankárskym postom sa dá uvažovať, keďže napríklad Claudio Bravo okrem výborných výkonoch v drese Barcelony stihol svojím úsilím dopomôcť aj Čile k výhre na Copa América. Výborní boli aj Buffon, David de Gea či dokonca Lloris (seriózne), no nejaký väčší problém s voľbou Neuera problém nemám, keďže stabilne podával výborné výkony, čítal hru, vybiehal a vypichol by som hlavne jeho zákrok proti Arsenalu.

Čo sa týka krajných obrancov, nedá sa nesúhlasiť. Dani Alves bude po ukončení kariéry patriť spolu s Lahmom k najlepším pravým obrancom histórie po boku jeho legendárneho krajana, Cafúho. David Alaba je taktiež jasný, v 23 rokoch hrá s neskutočným sebavedomím, vie hrať aj v zálohe či na pozícii stopéra a nebezpečný je aj smerom dopredu, o čom sa už neraz presvedčili súperovi brankári po jeho tvrdých strelách. 

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

S Piquém sa dá taktiež súhlasiť, keďže sa v roku 2015 dostal opäť do výbornej formy a zase to bol ten starý, dobrý Pique. Ramos je však úplne iná kapitola. Už ocenenie pre najlepšieho obrancu La Ligy bolo na smiech, teraz však aj fanúšikovia ukázali, že Ramosa budú velebiť neustále. Na jeho miesto je hneď niekoľko kandidátov, ktorí mali lepšiu sezónu, ako napríklad Boateng, Godin či Bonucci. 

Fanúšikovia si na stránke UEFA zvolili jedenástku roka 2015. Opät sa ukázalo, že popularita prevyšuje výkonnosť

A prekvapenia nechýbajú ani v záložnej trojici. Pogba je určite jedným z kľúčov úspechu Juventusu, stačí sa však opýtať fanúšikov tohto klubu na ich najlepšieho záložníka a dostanete meno Claudio Marchisio. Namiesto Jamesa sa mohol kľudne ocitnúť Kevin de Bruyne, možno aj Rakitič, no a Iniesta je jasný, to naozaj netreba riešiť. Útočná trojica je taká, ako sa dala čakať. Messi s Neymarom boli jasní, no a posledné miesto sa opäť ušlo Ronaldovi namiesto Suaréza rovnako ako v prípade finálnej trojice Zlatej lopty.

Ak sa vám zdá tento výber poriadne divný ako aj mne, netreba zúfať, keďže fanúšikovia si napríklad zvolili Manchester United za piaty najlepší klub roka 2015. Ďalšie štatistiky už nájdete na samotnej stránke UEFA.

Domov
Zdieľať
Diskusia