Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. decembra 2015, 1:26
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Oficiálne: Christopher Nolan natočí vojenský film z prostredia 2. svetovej vojny!

FILMY A SERIÁLY CHRISTOPHER NOLAN
Uložiť Uložené

Warner Bros. potvrdilo nový film od Christophera Nolana na leto 2017. Pôjde o akčný vojenský film.

Pred dvomi dňami obletela svet informácia o možnom ďalšom filme Christophera Nolana, pravdepodobne najoriginálnejšieho a najgeniálnejšieho režiséra súčasnosti. Čo film, to klenot, no a na svoje dno si pravdepodobne siahol pri Interstellari, ktorý bol jednoducho krásnou poctou klasikám a zároveň dojemným a dychberúcim kino-zážitkom. Prešiel však rok, kým sa odhalil jeho ďalší film, čo je až príliš dlhá doba. Chápem, že potrebuje oddych, načerpať sily, inšpiráciu a dobre si premyslieť, čo prinesie ďalej, ale nechať svojich fanúšikov čakať rok iba na to, aby zistili, čo to vlastne natočí, je až príliš veľký trest. 


Oficiálne: Christopher Nolan natočí vojenský film z prostredia 2. svetovej vojny!


Spomínané zvesti spred dvoch dní hovorili o tom, že Nolan bol na výlete vo Francúzsku, kde si obzeral lokácie pre natáčanie historického akčného filmu z vojenského prostredia. Dej totiž zachytí udalosti evakuácie francúzskeho mestečka Dunkirk na severe krajiny. Počas 2. svetovej vojny bolo mesto evakuované počas 8-9 dní. Zachránilo sa vtedy takmer 340 tisíc belgických, francúzskych a britských vojakov. Akcia prebiehala takmer bez prestávky, pričom v prvý deň sa evakuovalo len niečo cez 7 tisíc vojakov. Na pomoc boli zavolané všetky druhy lodí, či už išlo o výletné, rybárske či ako-tak pozliepané kúsky plávajúce na vode. Zachrániť sa chcel každý. Vojaci boli totiž obkľúčení nemeckou armádou, ktorá by ich inak, s najväčšou pravdepodobnosťou, zmasakrovala. Udalosti častokrát komentoval aj samotný Churchill. Evakuáciu mesta Dunkirk môžeme poznať aj pod pojmom Operácia Dynamo či Zázrak z Dunkirku. Prípravy na filme aj dátum premiéry oficiálne potvrdilo samotné štúdio Warner.

Odporúčané
Kaskadér Martin: Robert Pattinson s nami chodieval na drink, nikto sa nesprával ako primadona (Rozhovor) Kaskadér Martin: Robert Pattinson s nami chodieval na drink, nikto sa nesprával ako primadona (Rozhovor) 24. mája 2020, 10:22

Nolan bude režírovať, pričom napísal aj scenár (zrejme mu opäť pomáhal jeho brat Jonathan). Už tradične bude na projekte pracovať aj so svojou dlhoročnou partnerkou a ženou, Emmou Thomas, pričom ho zastrešia aj ako producenti. Natáča sa pod hlavičkou Warner Bros., ktoré je nadšené z ďalšej spolupráce s týmto geniálnym filmmejkerom a sľubuje si od jeho vojnového filmu veľa. Má ísť o veľkolepý akčný thriller, ktorý sa bude natáčať na kamery IMAX 65 mm a 65mm kamery veľkého formátu. Okrem iných formátov teda bude snímka uvedená do kín 21. júla 2017 v IMAX, 70mm (využije tak Tarantinove kiná a ich Hateful Eight) a 35mm formáte.

 

Mark Rylance

Oficiálne: Christopher Nolan natočí vojenský film z prostredia 2. svetovej vojny!

Zatiaľ nie je známe, kto si zahrá, no natáčanie začne už v máji, takže sa to snáď čoskoro dozvieme. Hovorí sa o tom, že mladých hercov si už režisér vyberá, no a z tých starších, ktorí by mali obsadiť hlavné roly, sa zase šušká o Tomovi Hardym, Markovi Rylancovi (ruský špión z Bridge of Spies) či Kenethovi Branaghovi. Ďalšiu spoluprácu s DiCapriom teda Nolan asi nepridá. Na druhej strane, asi by sme mali očakávať pred kamerou aj Michaela Caina. Koho by ste si v snímke vedeli predstaviť vy? Myslíte, že to bude viac dráma/thriller, alebo sa dočkáme aj strhujúcej a brilantne natočenej akcie ako pri Ryanovi v podaní Spielberga?

Domov
Zdieľať
Diskusia