Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. januára 2016, 12:26
Čas čítania 0:00
Tibor P.

Legendy českého internetu: Jolanda, Jiří Kára aj Viral Brothers

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Aj v novom roku pokračujeme vo výbere toho najlepšieho, čo priniesol český internet.

Po vyše dvojmesačnej odmlke a už v novom roku 2016 sa opäť hlási o slovo seriál Legendy českého internetu. V minuloročných dvoch dieloch sme si pripomenuli celkovo osem zaujímavých videí, v ktorých hlavnú úlohu zohrali naši susedia spoza rieky Moravy. Vzhľadom na to, že internet toho ponúka oveľa viac a tiež vďaka vašim pozitívnym odozvám na články tohto typu sme si nemohli odpustiť ďalšie pokračovanie s piatimi videami, ktoré zaujali svojím humorom a absurditou, no predovšetkým sa nám nejakým spôsobom nezmazateľne vryli do pamäti. Bez ďalších zbytočných slov pristúpme k našej pätici. Ak máte pre nás tip na ďalšie vtipné videá z Česka, určite nám neváhajte zanechať odkaz v komentári.

1. Generátor náhodných slov Jolanda

Začíname jednou zo stálic českého internetu. Veštkyňu Jolandu do povedomia Čechov a Slovákov dostal program EZO TV, vysielaný na TV Barrandov. Tá je v kurze už nejaký ten rok, počiatky jej internetovej slávy môžeme datovať cca do roku 2011. Vďaka svojmu charakteristickému vystupovaniu na televíznej obrazovke si už stihla vyslúžiť niekoľko zaujímavých prezývok, mňa osobne zaujala tá, ktorú sme použili aj v našom článku. Ak ste sa nejakým zázrakom doteraz s touto skromnou ženou zo severných Čiech nestretli, rýchlo túto chybu napravte. Jolanda o sebe tvrdí, že má veštenie v krvi a že je to dar, ktorý sa u nich v rodine dedí už dlho, nakoľko celé ženské pokolenie sa vešteniu v minulosti venovalo. Jolanda tak vo svojej famílii prebrala štafetu a my dúfame, že jej tento trend ešte nejaké obdobie vydrží.

2. Šárka, ktorá má problém s prítomným časom

Pomerne jednoduchý a na prvý pohľad nezaujímavý problém. Súťažiaca Šárka zo známej kuchárskej show Prostřeno, ktorej slovenskú verziu pod názvom Bez servítky ste mohli vidieť aj na Slovensku, pravidelne generuje objekty internetového záujmu. Po súťažiacej Nikole, ktorá svojím netradičným kucharským umením získala veľkú mediálnu pozornosť, tu máme ďalšiu súťažiacu Šárku. Tá sa zviditeľnila po tom, ako počas nakrúcania jednej z častí nebola schopná na pokyn štábu vyjadrovať sa v prítomnom čase. Hoci by som ja osobne nevidel túto situáciu ako nejaký veľký problém, napokon, tréma a kamera u nezvyknutých jedincov robí svoje, nevedno prečo, video z jej účinkovania získalo vyše 360 000 zhliadnutí.  

 3. Jiří Kára

Toto video a Jiřího sme do tejto časti zaradili úmyselne. Séria článkov totiž v žiadnom prípade neslúži na to, aby sme sa smiali z nešťastných vystúpení niektorých ľudí na internete. Jiří Kára je toho jasným dôkazom. Nebudem viac dodávať nič, snáď len toľko, že nižšie priložený amatérsky film je záznamom z jeho svadby spred 16 rokov, kde si za svoju manželku zobral istú Blanku Divišovú. Nakoľko ide o zaujímavý a navyše autentický pohľad do komunity pražských alkoholikov a drogovo závislých občanov, ktorých je voľne dostupných na internete ako šafránu, je celkom pochopiteľné, že o zhliadnutie filmu malo záujem také množstvo ľudí. Nespoločenský prejav a množstvo ďalších kuriozít vynieslo snímke aj vlastný profil na portáli čsfd.cz s hodnotením 85%. Žiaľ, obaja hlavní protagonisti sú dnes už po smrti.  

4. Ach, tie susedské spory

Na prvý pohľad jeden z mnohých susedských sporov, ktoré si našli svoje miesto aj na stránkach regionálnych denníkov. V skutočnosti kauza, ktorej istú humornú stránku ocenili aj samotní diváci, ktorí si video z hádky dvoch rozhádaných susediek tak veľmi obľúbili. Maria Sattlerová z Varnsdorfu znepríjemňovala svojim susedom spolunažívanie tým, že vo svojom dome chovala presne neurčený počet psov. Jej domáci miláčikovia sa v momente premenili na objekt nenávisti a pani Mária na nepriateľa číslo jeden. Všetko to vyvrcholilo konfliktom priamo na ulici, a to rovno pred očami miestnych novinárov.  

 5. Viral Brothers

Ako posledných si pripomenieme skvelých komikov Erika Meldika a Čeněka Stýbla aka Viral Brothers, ktorí si svojimi videami získali množstvo fanúšikov na československej aj svetovej scéne. Niektorí ich možno poznáte ešte z čias, keď publikovali na webe stream.cz, no jednou z prelomových bola určite séria videí Debilní kecy, v ktorej svojimi vtipnými a trefnými postrehmi zo sveta matiek, priateliek či učiteliek dokázali pobaviť asi každého. Dvojica, ktorá sa zoznámila na internete, svoju kariéru na internete aj naozaj slušne vybudovala. Momentálne sú chalani v USA, kde si plnia svoje sny a natáčajú veľmi populárne pranky. Okrem toho na svojej stránke ponúkajú tvorbu virálnych kampaní. Chalanom držíme palce a nám neostáva už nič iné ako si z nostalgie pripomenúť ich dnes už legendárne videá. 

Späť
Zdieľať
Diskusia