Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2015, 20:06
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák Daniel Michalík

Očakávané a krvavé horory, ktoré nás budú strašiť v roku 2016

FILMY A SERIÁLY HOROR HORORY TOP 10
Uložiť Uložené

Vybrali sme pre vás desiatku nami najočakávanejších hororov budúceho roka.

December, mesiac rekapitulovania, Star Wars, rebríčkov a predstavovanie nového roka. Už tradične sme si pre vás pár takýchto článkov pripravili, no a neplánujeme zaostať ani tento rok. Prečítať ste si už mohli prvý diel najočakávanejších filmov roka 2016, takisto aj náš výber seriálov, no a čaká nás ešte zoznam animákov a komiksoviek. Dnes sa ale budeme venovať hororom. Článok berte ako zoznam, nie ako rebríček. Na čo sa teda tešíme?

1. The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist (réžia: James Wan, 9. jún 2016)

Musím uznať, že čo sa týka hororov, James Wan je môj najobľúbenejší režisér a je jeden z mála, ktorý stále dokáže natočiť kvalitnú atmosférickú duchárčinu. Veď po jeho Dead Silence, The Conjuring a Insidious filmoch nemôžete nesúhlasiť s faktom, že je to práve on, ktorý drží tento žáner pri živote. Po dvojke už spomínaného Insidious si rozhododol dať pauzu a vybral si Fast & Furious 7, čo nás všetkých prekvapilo. Sme však radi, že sa opäť vracia k hororu, konkrétne k vydarenému Conjuringu, ktorý sa odohráva v neskorých rokoch 20. storočia. Príbeh zachytáva manželov Warrenovcov, ktorí vyšetrujú paranormálne javy a stretnú sa aj so zlou bábikou Annabelle. Čo Wan chystá pre pokračovanie? Isté je, že sa vráti Vera Farmiga spolu s Patrickom Wilsonom (Wan si ho zrejme obľúbil, keď ho obsadil do väčšiny svojich filmov). Hovorí sa, že by v príbehu malo ísť o spojitosť s prípadom vrážd v Amityville, ktoré aj inšpirovali snímku s rovnakým názvom v roku 1979. Podľa názvu už vieme, že dej bude zasadený do mestečka Enflield. Pre Wana je isté, že môžeme očakávať poriadnu porciu paranormálnych javov.

Očakávané a krvavé horory, ktoré nás budú strašiť v roku 2016

2. Patient Zero (réžia: Stefan Ruzowitzky, 22. september 2016)

Režisérske meno je síce neznáme, ale tomuto Rakúšanovi sa podarilo do svojho nového hororu obsadiť hviezdy ako Natalie Dormer (ktorá sa objaví v januárnom The Forest), Stanley Tucci (The Hunger Games) alebo Matt Smith (Doctor Who). V snímke znova zavítame do postapokalyptického sveta ničeného nákazou (obohratý námet, ale stále sa k nemu tvorcovia vracajú), kde jeden človek má schopnosť s nakazenými ľuďmi komunikovať v ich novej reči. Spoločne sa so skupinkou preživších vydá hľadať prvého nakazeného a spoločne s ním aj liek. Celkovo sa o filme vie len veľmi málo, ale sme zvedaví, či sa zaradí do skupiny nadpriemerných postapo-zombie kúskov.

3. The Strangers 2 (réžia: Marcel Langenegger, 2. december 2016)

Možno si pamätáte jednotku z roku 2008, ktorá sa osvedčila ako decentné home-invasion béčko (z radu hororov ako The Purge alebo You're Next). Ako zabijakov sme videli ľudí v maskách, ktorí si vyhliadli mladý manželský pár stvárnený Scottom Speedmanom (Underworld) a Liv Tyler (Lord Of The Rings). Napriek svojej krátkej stopáži film ponúkol tiesnivú atmosféru, kde maskovaní zabijaci hlavnú dvojicu poriadne potrápia. Napriek slabšiemu a zmätenejšiemu koncu ide o horor, ktorý vás neunudí. Ja osobne by som dvojku nečakal, ale tvorcovia sa o to predsa len pokusia. Tentokrát sa príbeh zameria na štvorčlennú rodinku, ktorá bola vysťahovaná zo svojho domu kvôli finančným problémom. Objavia sa aj traja votrelci a dosť možné je aj obsadenie Liv Tyler. Premiéra nás však čaká až o rok.

Očakávané a krvavé horory, ktoré nás budú strašiť v roku 2016

4. Leatherface (réžia: Alexandre BustilloJulien Maury, 2016)

Medzi ďalšími tu máme aj prequel na Texas Chainsaw Massacre, kde by sme sa mali vrátiť do obdobia vraha menom Leatherface a pozrieť sa na jeho teenagerské obdobie života. Na dobu, kedy bol ešte mladý, ale zato poriadne krutý k svojmu okoliu. Spolu s troma ďalšími spolubývajúcimi ujde z psychiatrickej nemocnice, unesie mladú sestričku a vydá sa na životnú cestu, ktorú dokumentujú ďalšie filmy z tejto série (a že ich je veľa). Začne ho však prenasledovať muž práva. O obsadení vieme len to, že uvidiíme Lili Taylor (The Conjuring) a Stephena Dorffa (Brake). Dátum premiéry zatiaľ nie je známy, ale prvý plagát sa už dostal na svetlo sveta.

Očakávané a krvavé horory, ktoré nás budú strašiť v roku 2016

5. A Man In The Dark (réžia: Fede Alvarez, 26. august 2016)

Fede Alvarez, ktorý si na krk zobral remake filmu Evil Dead z roku 1981, prichádza s novinkou nesúcou názov ,,Muž v tme". Síce jeho posledný hororový počin rozdelil ľudí na dva tábory, treba uznať, že nešlo o zlý celovečerák. Tentokrát okrem režírovania pracoval aj na scenári. Pozrieme sa na skupinku teenagerov, ktorí sa rozhodnú vykradnúť dom slepému mužovi. Myslia si, že to bude hračka, no mýlia sa. Z kontextu je teda viac než isté, že nepôjde o normálneho človeka. Slepca si zahrá Stephen Lang (záporák z Avatara), medzi inými sa objavia aj Jane Levy (Evil Dead remake), Dylan Minnette (Goosebumps) alebo taký Daniel Zovatto (It Follows). Námet znie celkom zaujímavo, tak uvidíme, čo tvorcovia vymyslia. Alvarez naposledy využil poriadnu brutalitu a rýchle tempo. Veď tí, čo ste nové Evil Dead videli, viete, o čom je reč.

6. Amytiville: The Awakening (réžia: Franck Khalfoun, 2016)

Režisér výborného hororu Maniac s Elijahom Woodom (LOTR) prichádza s duchárskym hororom, ktorý sa prezentuje dnes už trocha otrepaným "based on a true story". Ukážka každopádne dáva nádej na zaujímavý kúsok, ktorý by nemusel slávnej hororovej sérii urobiť hanbu. Dej hovorí o rodinke, ktorá sa presťahuje do domu na Long Islande, v blízkosti odporúčaného lekárskeho strediska. Syn matky Joan je totiž po autohavárii v kóme a práve tu mu majú pomôcť. Ako to už ale býva zvykom, kóma syna nebude ich najväčším problémom. 

Očakávané a krvavé horory, ktoré nás budú strašiť v roku 2016


7. The Forest (réžia: Jason Zada, 8. január 2016)
Natalie Dormer (Game of Thrones) sa 
dostane na najpodivnejšie miesto na našej planéte. Teda, tak to tvrdia minimálne Japonci o lese Aokigahara, ktorý sa nachádza pod známou horou Fudži. Ten je známejší pod prezývkou Les samovrahov a pre lepšiu predstavu, na tomto mieste sa ročne spácha najväčšie množstvo samovrážd hneď po Golden Gate Bridge. Natalie stvárni mladú Američanku, ktorá je nútená les navštíviť kvôli nečakanému zmiznutiu jej dvojčaťa práve v tejto lokalite.  Vo filme sa objaví aj Taylor Kinney (Zero Dark Thirty) a podľa traileru nás čaká zaujímavý horror/thriller. V ňom dominuje hlavne veta „stay on the path“, ktorej neupočúvnutie bude mať doslova vražedné následky. Mladé dievča si ale skalopevne ide do tmavého lesa po pravdu o svojej sestre, čo sa nepáči zavraždeným a mučeným dušiam naveky uväznených na tomto mieste. 


8. Witch (réžia: Robert Eggers, marec 2016)

Tvorcovia filmu Čarodejnica (The Witch) rozhodli zamotať príbeh tak, že istú rodinku presťahovali zo svojho útulného domu niekam na opačnú časť krajiny, kde sa z nich stali susedia rozľahlého lesa. Už ten les nemôže veštiť nič dobré, keďže kto by chcel bývať hneď vedľa hustého lesného porastu a spomedzi stromov zanedlho začnú vychádzať zvláštne javy. Najskôr zmizne malé dieťa a potom sa môžeš aj ty pripraviť na poriadnu dávku bláznivých udalostí, ktoré ti v hlave určite ešte nejaký ten deň pri zaspávaní zostanú. Či sa dočkáme aj slovenskej premiéry, ešte zďaleka nie je isté, no ku filmu sa tak či tak dostaneme. 


9. Rings (réžia: Javier Gutiérrez, 1. apríl 2016)
Veľkým lákadlom bude angažovanie Johnnyho Galeckinesmelého fyzika z Big Bang Theory. Po jeho boku uvidíme pomerne neznámych nováčikov ako napríklad príťažlivú Matildu Lutz či sympaťáka Alexa Roea. O deji je známe iba to, že sa odohráva 13 rokov po skončení druhej časti a môžeme sa s veľkou pravdepodobnosťou domnievať, že o mrazivý terror nič-netušiacich divákov sa opäť postará tajomná Samara z videokaziet. Ak ste videli aspoň jednu časť, respektíve akúkoľvek paródiu (tak treba Scary Movie), viete, o čom približne bude aj toto pokračovanie. 

Očakávané a krvavé horory, ktoré nás budú strašiť v roku 2016

10. The Boy (réžia: William Brent Bell, 22. januára 2016)

Lauren Cohen čoby Maggie z The Walking Dead si zahrá v The Boy postavu menom Greta. Tá sa snaží utiecť od svojej zlej minulosti, a tak v jednej anglickej dedinke zoberie prácu opatrovateľky pre jeden bohatý manželský pár. Jej úlohou je strážiť ich osemročného syna, ktorý v skutočnosti nie je živý a jeho telo je len prázdna schránka vo forme bábiky. Bol jej ponechaný zoznam prísnych pravidiel, ktoré musí počas ich neprítomnosti dodržiavať a pred odchodom ju varujú, že ich zanedbanie môže viesť k niečomu strašnému. Takže už asi viete, čo nás čaká. 


Tradične vám priestor pre diskusiu nechávame v komentároch. V ankete môžete dať vedieť, na ktorý horor sa tešíte najviac.

Anketa:
Vámi najočakávanejší horor je:
Amytiville
Leatherface
Rings
The Forest
The Boy
Conjuring 2
A Man in the Dark
Witch
The Strangers 2
Patient Zero
Amytiville
4 %
113 Hlasov
Leatherface
8 %
233 Hlasov
Rings
15 %
460 Hlasov
The Forest
8 %
248 Hlasov
The Boy
11 %
345 Hlasov
Conjuring 2
40 %
1217 Hlasov
A Man in the Dark
2 %
63 Hlasov
Witch
6 %
191 Hlasov
The Strangers 2
3 %
78 Hlasov
Patient Zero
2 %
70 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia