Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. októbra 2015, 15:00
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Kiná ponúknu v novembri sci-fi výpravy, akčné blockbustery aj animované dobrodružstvá

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Vybrať si rozhodne bude z čoho, otázne je, či budete mať aj toľko peňazí vyčlenených na kultúru.

Október bol nesmierne nabitým mesiacom plným očakávaných blockbusterov či príjemných žánroviek. Na svoje si prišli fanúšikovia sci-fi, thrilleru, hororu, drámy, komédie či rozprávok a nikto tak nemôže byť neuspokojený. Niektoré mesiace mám problém vybrať TOP 10 premiér, posledné dva však mám skôr problém zmestiť sa do čísla 10. V novembri to bude rovnaké. Pevne verím, že si všetky vyberiete svojho favorita/favoritov a uvidíme sa v kinách. Všetky filmy zo zoznamu si od nás, samozrejme, aj odnesú svoju recenziu. Bez ďalších zbytočných rečí, poďme na zoznam.

1. Spectre - 5. 11.

Pravdepodobne najočakávanejšia premiéra mesiaca. Iste, máme tu aj iné filmy a pravdepodobne dopadnú v recenziách o niečo lepšie, na nového Craiga v spolupráci s Mendesom som ale aj ja zvedavý asi najviac. Najmä po Skyfall, ktoré mne osobne veľmi nešmakovalo, respektíve, skôr ma nebavilo, aj keď šlo o výnimočnú Bondovku. Spectre by na tom nemalo byť inak, no o tom sa presvedčíme až v kine. Tešiť sa môžete aj na Léu Seydoux, o ktorej sa hovorí ako o prvej Bond Woman, nie Bond Girl. Všetky informácie o filme už viete, no a ak nie, klikajte sem alebo do prekliku v názve.


2. Macbeth - 5. 11.

Michael Fassbender ako Macbeth, Marion Cottilard ako jeho žena a Justin Kurzel čoby režisér, ktorý ich bude viesť za cestou ku korune. Celkom lákavé, že? Ak ste ale skôr na mainstream, vedzte, že táto trojica práve natáča aj filmové spracovanie Assassin’s Creed, takže by bolo vhodné ísť sa presvedčiť, či im to spolu klape. Trailery sľubovali hustú atmosféru, dramatický priebeh a film, ktorý sa nebude pozerať najľahšie, respektíve nebude pre každého. To je ale výzva pre vás, aby sa vám páčil, no nie?


3. Zbrusu nový zákon - 12. 11.
Tak sa zdá, že táto médiami prehliadaná francúzska komédia bude zlatým klincom roka. Veľa kvalitných komédií sme totiž skutočne nevideli, a tak som len rád, že sa o slovo hlásia opäť Francúzi. Trailer sľubuje hromadu náhodných a nečakaných situácií, vysvetlenie, že otravné veci, ktoré sa nám neustále stávajú, má za následok Boh s osobitým zmyslom pre humor a mnoho ďalšieho. No skúste si ten trailer pozrieť.


4. Steve Jobs - 12. 11.
Tržby sú zatiaľ hlboko pod očakávaniami, Universal trochu smúti, za to ale viacerí recezenti hovoria o ďaleko najlepšom filme o Jobsovi, ktorý si skočí s pár nomináciami aj po možnom Oscarovi. Sám Jobsa obdivujem, takže som nesmierne zvedavý, aké pocity na mňa z plátna dorazia. Ak si však niekto myslí, že kombinácia Fassbender, Sorkin a Danny Boyle sklame, je asi veľmi pesimistický. 


5. Hunger Games: Mockingjay Part 2 - 19. 11.
Ok, jednotka stála za holú belú, ale posledný trailer pre druhú časť záveru Hunger Games sľubuje našľapanú akciu, skvelé tempo a atmosféru a snáď aj príležitosť pre režiséra Francisa Lawrenca konečne zažiariť. Veľkolepé finále príbehu o vzbure za lepší a slobodnejší život povedie Katniss ako vodca povstania, vrátia sa azda všetky postavy a očakávať môžeme fakt nápadité vyvrcholenie. Alebo nie? Ktovie. Zistíme to už čoskoro.


6. Black Mass: Špinavá hra - 19. 11.
Johnny Depp konečne v role, kde nepotrebuje kopu mejkapu a... tak nič, potreboval ho aj tu, ale nie preto, aby vyzeral ako z rozprávky, ale aby vyzeral ako jeden z najhľadanejších zločincov na zozname FBI, James „Whitey“ Bulger, zodpovedný za minimálne desiatku vrážd a mnohých ďalších zločinov. V zahraničí už film videli dávno, takže ste už o jemnom sklamaní počuli. Depp je ale späť a všetci sú z toho nadšení. Ak máte radi krimi a filmy s touto tematikou, určite do toho choďte. 


7. Victor Frankenstein - 26. 11.
Prekvapuje ma, že sme videli zatiaľ len jeden trailer, ale to je len dobre. Vieme, čo máme od snímky očakávať a zatiaľ to vyzerá tak, že by sme mali očakávať veľa. Trochu temnejší, zároveň však civilnejší a snáď aj zábavný pohľad na udalosti okolo Frankensteina nám ukáže režisér Paul McGuigan (Nabit a zabiť, Výnimoční - Push), pričom scenár má na svedomí Max Landis (Kronika). V hlavných úlohách uvidíme Jamesa McAvoya (Frankenstein) a Daniela Radcliffea (Igor), pričom by nám film mal ukázať viac z Igorovho príbehu, respektíve jeho pohľadu na vec ohľadom prekabátenia smrti. 


8. Secret in Their Eyes - 26. 11.

Nicole Kidman, Julia Roberts a Chiwetel Ejiofor. Táto trojica nás bude viesť novým thrillerom z prostredia FBI. Jess (Roberts) a Ray (Ejiofor) sú vyšetrovatelia FBI, ktorých ale roztrhne vražda dcéry Jess. O 13 rokov neskôr nájde Ray stopu, ktorá by jej dcérke konečne mohla priniesť spravodlivosť. Na to, čo sa však odhalí, nie je pripravený nik. Trailery sľubovali akciu, napätie, skvelé herecké výkony a tak ďalej. Inými slovami, mohlo by ísť o kvalitný thriller.


9.  By The Sea - 19. 11.

Brangelina je tu opäť! Angelina Jolie a Brad Pitt sa predstavia v romantickej dráme U mora/U moře. Režírovala samotná Jolie, pričom sa postarala aj o scenár. Dej hovorí o dlhoročných manželoch Vanesse (Angelina) a Rolandovi (Brad), ktorí prídu na dovolenku do francúzskeho prímorského letoviska. Roland tu chce načerpať silu a nápady pre svoju ďalšiu knihu, zatiaľ čo Vanessa ani nevie, čo tu robí. Ich vzťah prechádza dlhodobou krízou, kde sú radšej sami, než s tým druhým. Príchod mladého páru do ich susedstva ich vzťah buď znova naštartuje, alebo potopí. 

10. Dobrý dinosaurus - 26. 11.
Najnovšia Pixarovka bude útočiť pravdepodobne na nižšiu vekovú skupinu, než ako tomu bolo pri Inside Out. Bude to opäť dojemné, bude to originálne a zdá sa, že aj zábavné. Animácia vyzerá pekne, trailery boli vtipné a chytľavé, celkový koncept je lákavý, takže tu skutočne nie je čo pokaziť. Iba že by bolo. Je to ale Pixar a zdá sa, že sú späť v hre, takže ja im budem veriť. Dej hovorí o tom, ako by náš svet vyzeral, keby Zem osudný asteroid minul a ľudia by žili spoločne s dinosaurmi. 

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00


Bonus: Gangster Ka 2: Afričan - 26. 11.
Prvú časť ste mohli vidieť len v septembri, no a pokračovanie budete môcť v kinách zastihnúť už koncom novembra. Režisér Jan Pachl pripravil skutočne dobrú žánrovku, minimálne, čo sa na české či slovenské pomery sluší. Koncom novembra, respektíve v decembri môžete očakávať našu recenziu oboch dielov. 


Okrem vyššie sopmínaných snímok uvidíme aj Love od Gasparta Noeho (taktiež môžete očakávať recenziu), animák Snoopy a Charlie Brown, drámy Taxi Teherán či Stratení v Mníchove, animák pre najmenších - Prečo som nezjedol svojho ocka, drámu Otcovia a dcéry s Amandou Seyfried a Aaronom Paulom, slovenskú drámu Eva Nová či komédiu Chaos na Vianoce. Tak, na čo všetko zájdete? Och, skoro sme zabudli s našou pravidelnou dávkou hypu. Už o mesiac sa v takomto článku budeme rozpisovať o Star Wars!

Domov
Zdieľať
Diskusia