Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2015, 19:53
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Fassbender nám ako geniálny Steve Jobs ukáže najzásadnejšie životné okamihy v žiari reflektorov

FILMY A SERIÁLY STEVE JOBS
Uložiť Uložené

Lepší trailer sme si už ani priať nemohli. Ak stále pochybuješ o návšteve kina, jednoznačne za teba rozhodnú práve nové zábery.

Steve Jobs ma odjakživa fascinoval. Viem o jeho temných stránkach, viem o jeho svetlých stránkach (až tak veľa charakterových ich nebolo, ja viem), viem o jeho nespornom talente a geniálnom marketingovom zmýšľaní, ktoré miestami predčilo to vývojárske, pre Steva častokrát nepochopené zmýšľanie. Nepriznal si prehru, chybu a občas nápad radšej prevzal, ukradol či inšpiroval sa ním, než aby uznal človeka, kto s ním prišiel. Mal problém s emóciami, odmietal si priznať vlastnú dcéru (skôr pred sebou samým, než pred svetom), nepreukazoval empatiu, nerozmaznával svojich zamestnancov a málokedy prejavil vďaku. Nebol to kamarát do dažďa, nebol to milý šéf a rozhodne to nebol ideálny obchodný partner.

To všetko vieme. Vieme ale aj to, že bol skutočným géniom v obore, dokázal motivovať ľudí ako málokto iný a bol perfekcionistom v pravom slova zmysle. Vybudoval Apple, odkiaľ ho vyhodili, no o pár rokov neskôr prosili, aby prišiel späť. Zachránil spoločnosť v hodine dvanástej a aj naďalej pokračoval v budovaní technológií, prekračovaní limitov a revolučných vynálezov. Bohužiaľ, život pre neho neskončil najšťastnejšie, keď sa s ním osud nepekne zahral. Aj tak ale celému svetu pomohol prekročiť mnohé náročné prekážky a uľahčil nám všetkým život. Takýto materiál jednoducho stojí za sfilmovanie a bojím sa, že ešte párkrát ho budeme mať možnosť vidieť aj v kinách.

Fassbender nám ako geniálny Steve Jobs ukáže najzásadnejšie životné okamihy v žiari reflektorov

Pred dvoma rokmi natočil neznámy Joshua Michael Stern jeho životný príbeh s Ashtonom Kutcherom v hlavnej role, snímke sa ale nepodarilo preraziť a skôr zapadla do zabudnutia. Oveľa ambicióznejšie ale vyzerá projekt Dannyho Boyla (Trainspotting, Milionár z chatrče, 127 hodín, Tranz) a scenáristu Aarona Sorkina (Newsroom, Moneyball, Social Network). Tí sa podujali zobraziť tri najdôležitejšie a históriu menné okamihy/obdobia Jobsovho života. Z trailerov cítiť, že sa autori zamerali na autenticitu a snažia sa Jobsa vykresliť skutočne tak, ako ho vnímali ľudia v jeho okolí. Určite si užijeme dramatické chvíľky či obrovské ovácie v momentoch, kedy sa Jobs objaví na javisku. O scenár ani réžiu sa nebojím, Michael Fassbender by mal svoju rolu zahrať skvele, a tak už len ostáva dúfať, že tieto tri elementy vyústia v pozitívnu recenziu aj tu, na Filmkulte. 

Film Jobs sa zameria na obdobie jeho začiatočných úspechov, možno aj na vzťah so Stevom Wozniakom (Seth Rogen), jeho slávnu garáž, ale najmä na jeho najväčšie vzostupy a pády, jeho návrat do Applu po 12 rokoch a následne aj faktu, že firmu vybudoval doslovne z popola na vrchol. Je teda skutočne otázne, ako to bude vo finále vyzerať. Snímka sa dočká českej a slovenskej premiéry 12. novembra a okrem Fassbendera čoby Jobsa sa môžeme tešiť aj na Kate Winslet, Setha Rogena či Jeffa Danielsa. Čo vravíte na trailer? Zájdete do kina?

Fassbender nám ako geniálny Steve Jobs ukáže najzásadnejšie životné okamihy v žiari reflektorov

Domov
Zdieľať
Diskusia