Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2015, 18:32
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Režisér Iron Mana sa pustil do Knihy džunglí. Legendárna rozprávka od Disney má vonku prvý trailer

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Jon Favreau sa rozhodol skombinovať prvky hraného filmu s digitálnymi trikmi. Ste zvedaví, ako to všetko vyzerá v pohybe?

Párkrát sme vás o tom už informovali, ale nikomu neuškodí, ak vám to pripomenieme. Nezabudnuteľné postavy nezabudnuteľnej rozprávky prídu opäť, a to hneď dvakrát! Animovanú rozprávku pripravujú hneď dve štúdiá: Warner Bros. a Disney. Takmer 120-ročná kniha teda príde v novom grafickom kabáte. Verziu Disney zrežíruje Jon Favreau, hlasy postavičiek preberú Neel Sethi (Maugli), Idris Elba (Shere Khan), Bill Murray (Baloo) Scarlett Johansson (Kaa), Lupita Nyong'o (Raksha), Ben Kingsley (Bagheera), Christopher Walken (King Louie) a Giancarlo Esposito (Akela). Film zavíta do kín 15. apríla 2016. Verzia od Warneru príde o rok aj pár mesiacov neskôr, 6. októbra 2017 a zrežíruje ju mo-cap génius, herec Andy Serkis a bude sa volať The Jungle Book: Origins, takže sa možno pozrieme na dobu pred Mauglim, ale to asi nie. Hlasy prepožičajú Benedict Cumberbatch, Christian Bale, Naomi Harris či Cate Blanchett. Osobne sa oveľa viac teším na Serkisovu verziu, keďže okrem hraného a CGI elementu uvidíme aj mo-cap sekvencie.

Dnes sa ale pozrieme na prvú zmieňovanú. Disney totiž uvoľnilo prvý trailer k Jungle Book. Snímka sa bude skladať z častí hraných pred normálnymi kamerami a so skutočným exteriérom, no v prvom rade pôjde o CGI zábery. Jediným hercom, ktorý bude skutočne hrať a nielen požičiavať hlas, bude Neel Sethi (Mowgli - Maugli). Jeho postava sa bude pohybovať po zelenom plátne takmer po celý čas. Celé prostredie, žijúce organizmy a okolie bude zase stvorené pomocou počítačov. Nečakal som, že trailer bude vyzerať tak dobre. CGI zvieratá vyzerajú úžasne, prostredie je čarovné a súboje zvierať sú taktiež veľkým lákadlom. 


Príbeh už poznáte. Malý Mowgli, vychovaný džungľou, je po rokoch v domove vyhnaný tigrom Shere Khanom, ktorý po strete s ľuďmi nosí na svojom tele len jazvy. Rozhodne sa tak eliminovať akúkoľvek hrozbu pre džungľu, no a v jeho očiach je Mowgli ako človek presne takouto hrozbou. Aby neriskoval životy svojich najbližších, odchádza preč, na cestu spoznania seba ale i života okolo, sprevádzaný panterom Bagheerom a medveďom Baloo.

Režisér Iron Mana sa pustil do Knihy džunglí. Legendárna rozprávka od Disney má vonku prvý trailer
Domov
Zdieľať
Diskusia