Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2015, 22:03
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Superb RS nevznikne, Škoda však do Frankfurtu privezie športovo strihnutú verziu SportLine

TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Vlajková loď českej automobilky bude po jesennom autosalóne k dispozícií aj s atraktívnejším kabátom.

Škoda Superb tretej generácie je kus pekného auta, čo uzná hádam väčšina. Jeho cieľová skupina i napriek tomu ostáva nezmenená, preto jeho premnožené exempláre skôr či neskôr uvidíme hlavne v rámci menežérskych firemných flotíl, no určite si na stále pomerne novú škodovku brúsi zuby nejedna slovenská rodinka. Možno aj kvôli danej cieľovej skupine automobilka netlačí na pílu, a ani v tejto generácii sa teda nedočkáme ostrého variantu RS, ktorý sa teší veľkej obľube medzi mladými v menšej Octavii. Krátko na to, ako kompetentní prehlásili, že ereska nevznikne, sa do éteru dostala informácia o tom, že športovejšie ladené vyhotovenie by sa predsa len mohlo ukázať, nepôjde však o model ovešaný plaketami RS, ale o akýsi ostrejší optický paket rátajúci s najsilnejšou terajšou motorizáciou, ktorá by azda dostala pár koní navyše. Slovo dalo slovo, a na autosalóne vo Frankfurte, ktorý už klope na dvere, spoznáme Superb SportLine.

Príplatkový paket počíta štandardne s 18, respektíve 19" diskami ladenými decentne do čierna, a zároveň dôjde k zníženiu podvozku o 15 mm. Atraktívnejší look dotvára v exteriéri sada čiernych detailov - maska, spätné zrkadlá, lišty, čo perfektne vyznie najmä pri svetlých lakoch karosérie a defaultne zatmavenými oknami od B-stĺpika. Interiér bude následne posiaty hliníkovými prvkami, vrátane obkladu pedálov, či dokonca dekórov pripomínajúcich svojou štruktúrou karbón. Chýbať nebude športový, troj-ramenný volant potiahnutý kožou, ktorá bude použitá aj pri povrchu riadiacej páky. Podľa správ by súčasťou vnútrajšku mali byť aj lepšie športové sedadlá, keďže však zatiaľ nedisponujeme interiérovými zábermi, je otázne, v akej forme môžeme spomenuté zmeny očakávať. Automobilka je rovnako skúpa i na informácie pod kapotou, s určitosťou už vieme, že s verziou SportLine nebude možné skombinovať základný benzínový ani naftový agregát, či však vrcholné motorizácie dostanú jemné vylepšenia je zatiaľ otázne. Viac sa ale dozvieme už čoskoro.

Superb RS nevznikne, Škoda však do Frankfurtu privezie športovo strihnutú verziu SportLine
Superb RS nevznikne, Škoda však do Frankfurtu privezie športovo strihnutú verziu SportLine
Superb RS nevznikne, Škoda však do Frankfurtu privezie športovo strihnutú verziu SportLine
Domov
Zdieľať
Diskusia