Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2015, 11:23
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Matej Tóth prepisuje históriu. Na MS v Pekingu sa mu podarilo získať prvé slovenské zlato!

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Chodec Matej Tóth si to namieril na 50 kilometrov dlhú trať, kde zvíťazil obdivuhodným časom 3:40:32 a získal tak pre Slovensku premiérové zlato.

V Pekingu sa dejú veci, hlavne ohľadom Usaina Bolta, to už všetci viete aj vďaka nám. No neexistuje krajšej správy, ako keď sa zobudíte a zistíte, že Slovensko má prvú zlatú medailu z majstrovstiev sveta v atletike! Zdá sa vám to nemožné? Nuž, nám taktiež, no ak vám je známe meno Matej Tóth (malo by), až také prekvapivé sa to razom nejaví. Matejovi sa podarilo poraziť 53 pretekárov z celého sveta vrátane najväčších favoritov a obhajcov triumfu z minulých podujatí. Dokázal to s prehľadom a eleganciou, pričom si toho boli vedomí komentátori z celého sveta. Celý čas preteky ovládal, určoval tempo a navyšoval si náskok pred skupinkou za ním. Sám hovorí o jednej z najľahších päťdesiatok v jeho živote. Do cieľa prišiel po 3 hodinách, 40 minútach a 32 sekundách. 

Striebro získal Austrálčan Jared Tallent (3:42:17) a bronz zase Japonec Takajuki Tanii (3:42:55). Zo Slovákov sa zúčastnil aj Dušan Majdán, ktorý skončil 30. a časom 3:58:57 splnil limit (4:03:00) na olympijské hry v Riu de Janeiro. Gratulujeme samozrejme aj Dušanovi Majdánovi, no úspech a predvedený výkon Mateja Tótha stojí za najväčšiu pozornosť a vďaku slovenských športových priaznivcov. Máme prvé zlato z MS v atletike v histórii nášho štátu... a počúva/číta sa to veľmi dobre! Ďakujeme, Matej! 

Domov
Zdieľať
Diskusia