Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2015, 23:55
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák Luky

Natáčanie 6. série Game of Thrones začalo, skončí seriál po 8. sérii?

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Šéf HBO sa rozpovedal o budúcnosti Game of Thrones. Ako zatiaľ prebieha natáčanie 6. série?

Tak nejako sme to aj očakávali, a vlastne to bola neoficiálna, avšak najpravdepodobnejšia možnosť. Game of Thrones s najväčšou pravdepodobnosťou skončí po 8. sérii, aspoň tak to tvrdí šéf HBO, Michael Lombardo. Prezradil, že práve natáčajú 6. sériu, pomaly diskutujú o 7. no podľa slov showrunnerov (David Benioff a Dan Weiss) potrvá seriál ešte tri ďalšie roky, a teda skončíme s 8. sériou. Lombardo stále dúfa, že sa dočkáme aj 9. či 10. série, no momentálne je pravda taká, že sa neplánujú. 

Nevyužiť však potenciál skrytý vo Westerose by bola pre HBO enormná chyba. Či už s Benioffom a Weissom alebo bez nich (skôr by som povedal, že pri seriáli ostanú), určite sa dočkáme nejakého spin-offu, respektíve prequelového príbehu. Nakoniec, materiálu je skutočne dosť. Vynechalo sa množstvo vecí a už teraz možno tvorcovia diskutujú s Georgerom R. R. Martinom o tom, čo neprezradil a možno ani neprezradí v knihách, aby to kompetentní mohli použiť pre televíznu tvorbu. 

Natáčanie 6. série Game of Thrones začalo, skončí seriál po 8. sérii?


Nasledujúci odsek môže obsahovať spoilery

Keďže už vieme, že v Severnom Írsku sa natáča 6. séria a štáb ma hlavný stan v Belfaste, bolo by dobré upovedomiť vás aj na to, že v uliciach mesta bol v týchto dňoch zachytený na fotkách aj Kit Harington, predstaviteľ Jona Snowa a to spolu s ďalším hercom zo seriálu Benom Cromptonom (predstaviteľ Eddisona Tolletta). Ale ako iste viete, s Jonom sa osud vo finále 5. série vôbec nemaznal, avšak, ako sme aj písali vo fanúšikovských teóriách, je viac než pravdepodobné, že sa dočká akéhosi vzkriesenia. Okrem toho, že sa náhodou objavil na mieste natáčania, si aj nechal dorásť svoju bradu a vlasy tak, ako sme na to zvyknutí zo seriálu. Rovnako tak sa pred nejakým časom vyjadril, že Belfast priam neznáša, tak sa dá naozaj pochybovať o tom, že tam šiel len na výlet a pozdraviť svojich bývalých kolegov. HBO aj tvorcovia Game of Thrones stále zapierajú, že by nebol mŕtvy, my už však tušíme, že pravdepodobne vstane z mŕtvych. Oni totiž neklamú. Snow skutočne umrel. Otázne je, či sa vráti medzi živých a akým spôsobom to bude. 

Natáčanie 6. série Game of Thrones začalo, skončí seriál po 8. sérii?
 

Koniec spoilerov

6. séria by mala byť epickejšie, ponúknuť viac šokujúcich momentov (podľa Emilie Clark - Daenerys) a bude sa natáčať v mnohých krajinách vrátane Írska či Španielska. Na internet sa dostali už hneď v prvý deň natáčania 6. série prvé zábery z natáčania odfotené fanúšikmi. Tieto obrázky veľa nenapovedia, no podľa neoficiálnych zdrojov by malo isť o scénu z Údolia Arryn a mužom na koni je Petyr Baelish. Filmovanie momentálne prebieha v Magilligane v Severnom Írsku. Novú sériu môžeme už klasicky očakávať na jar 2016. Režírovať budú páni nižšie. 

Natáčanie 6. série Game of Thrones začalo, skončí seriál po 8. sérii?
Natáčanie 6. série Game of Thrones začalo, skončí seriál po 8. sérii?

Jeremy Podeswa
Epizódy 1 a 2
Účasť na 5. sérii: Kill the Boy, Unbowed, Unbent, Unbroken (5. a 6. časť). Iné skúsenostiThe PacificThe Walking DeadBoardwalk Empire.

David Sackheim 

Epizódy 3 a 4
Skúsenosti: The X-FilesHouseThe Americans.

Jack Bender 
Epizódy 5 a 6
Skúsenosti: LostUnder The DomeThe Last Ship.

Mark Mylod 

Epizódy 7 a 8
Účasť na 5. sérii: High Sparrow, Sons of the Harpy (3. a 4. časť). Iné skúsenostiShamelessEntourage.

Miguel Sapochnik
Epizódy 9 a 10
Účasť na 5. sérii: Hardhome (slávna 8. epizóda 5. série). Iné skúsenosti: Fringe, True Detective.

Domov
Zdieľať
Diskusia