Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2015, 14:59
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

YMCMB beef pokračuje a Birdman najnovšie žaluje Jay Z-ho

HUDBA BIRDMAN JAY-Z
Uložiť Uložené

Sága pokračuje a aj keď sa ešte včera zdalo, že šťastie sa pomaly prikláňa na stranu Lil Wayna, Birdman opäť zaútočil. Tentokrát však nechal na pokoji všetkých kumpánov a rovnako aj rozpité drinky...

Sága pokračuje a aj keď sa ešte včera zdalo, že šťastie sa pomaly prikláňa na stranu Lil Wayna, Birdman opäť zaútočil. Tentokrát však nechal na pokoji všetkých kumpánov a rovnako aj rozpité drinky a na Weezyho zavolal rovno svojich právnikov. Teda, aby som bol presný, terčom Birdmanovej žaloby sa stal Jay Z ako väčšinový vlastník spoločnosti Tidal, cez ktorú Wayne pred pár týždňami vypustil svoj album FWA. Ako si sa mohol dočítať vo včerajšom článku, Weezy ešte stále neúspešne bojuje o to, aby sa dostal von z labelu Cash Money a tým, že vydal spomínaný album pod cudzou spoločnosťou tak bez pochýb porušil všetky záväzky, vyplývajúce z jeho zmluvy s Birdmanom. Ten sam mu tak na oplátku za jeho žalobu o $51 miliónov kvôli pozastavenému albumu Carter V rozhodol vyrovnať žalobou vo výške $50 miliónov, ktorá okrem Weezyho obviňuje zo streamovania albumu FWA aj Jay Z-ho a celý Tidal. Podľa žaloby údajne vymenil Wayne svoj nový album za čiastočný podiel v Tidale aj napriek tomu, že vzhľadom na Cash Money zmluvu nemá žiadne právo rozdávať licenciu na svoju hudbu bez dovolenia samotného labelu. Birdmanove argumenty jednoznačne dávajú zmysel, no to isté platí aj pre Waynovu staršiu žalobu a rozsudku sme sa ja napriek tomu stále nedočkali.

YMCMB beef pokračuje a Birdman najnovšie žaluje Jay Z-ho

A ako sa zatiaľ vyvíja situácia okolo streľby na Waynov tour autobus? Young Thug si v base posedel dokopy len pár hodín, včera sa dostal von na kauciu vo výške $10 000, no tým sa jeho opletačky so zákonom ani zďaleka nekončia. Počas policajnej razie, ktorá sa spolu so zatknutím konala v jeho dome v Sandy Springs sa totiž prekvapivo uňho našli aj zbrane a drogy, za čo by sa mal v najbližšej dobe opäť postaviť pred súd.

Odporúčané
F-tapes: Prečo sa Jay-Z hanbí za svoju značku Rocawear? F-tapes: Prečo sa Jay-Z hanbí za svoju značku Rocawear? 18. decembra 2020, 17:35




Okrem toho sa polícii podarilo získať nové dôkazy spojené so samotnou streľbou, nakoľko vystopovali hovory z telefónu údajného strelca. Jimmy Carlton Winfrey(známy aj ako PeeWee Roscoe) totiž pred streľbou volal na číslo, ktoré vlastní Birdman a po tom, čo sa Wayne v sprievode polície presunul z autobusu do blízkeho hotela volal opäť okrem Birdmanovho čísla aj Young Thugovi. Winfrey si tak bez pochýb posedí niekoľko rokov za mrežami a otázkou teraz už je len to, ako z celej situácie vyviazne Rich Gang. Proti Birdmanovi ani Thugovi síce zatiaľ nemá súd žiadne relevantné dôkazy, no okrem telefonátov sa snaží hľadať spojitosti aj v textoch, videoklipoch alebo fotkách na Instagrame.

Winfrey-ho si v klipe HalfTime doteraz všimol asi len málokto.

YMCMB beef pokračuje a Birdman najnovšie žaluje Jay Z-ho

Pre viac informácií zo sveta rapu sleduj Raporter.

Domov
Zdieľať
Diskusia