Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2015, 17:53
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Taliansky tenista dokázal zaknihovať zlatý set ako siedmy hráč histórie tohto športu

ŠPORT SVETOVÉ REKORDY TENIS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Jeho krajan nedokázal nájsť odpoveď na 33 loptičiek v rade a prehral tak 6:0 a 6:3.

Okrem aktuálne prebiehajúceho Wimbledonu sa v tomto období koná aj množstvo iných turnajov v celej Európe. Náš pohľad sa uprel na talianske challengerové podujatie v Todi, teda konkrétne na jeho kvalifikáciu, kde sa mladému tenistovi menom Stefano Napolitano podaril fantastický kúsok, ktorým sa už teraz zapísal do histórie bieleho športu. Svojmu krajanovi Augustovi Virgillimu nadelil na antuke parádny výprask, na ktorý len tak ľahko nezabudne. Od úvodného podania dokázal získať 33 výmien v rade, čo v preklade znamená, že jeho súper zaznamenal prvý bod až za stavu 6:0 a 2:0. Zápas dokázal favorit, pochopiteľne, dotiahnuť do víťazného konca. Zaujímavosťou je, že po stretnutí ani nevedel, koľko fiftínov v rade nazbieral. 

Tento jav, kedy sa hráčovi podarí nadeliť súperovi kanára a zároveň pri tom nestratiť jediný bod sa nazýva zlatý set a v mužských súťažiach sme ho zatiaľ mali možnosť registrovať len dvakrát v histórii. Američan Bill Scanlon v roku 1983 a Nemec Julian Reister v roku 2013 zaznamenali rovnaký úspech.

Taliansky tenista dokázal zaknihovať zlatý set ako siedmy hráč histórie tohto športu
Domov
Zdieľať
Diskusia