Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2015, 17:31
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Júl v kinách bude plný akcie, humoru a vypotenej krvi

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Southpaw, Ant-Man, Mission: Impossible V a mnohé ďalšie filmy nás čakajú aj v našich kinách. Blockbusterové leto je tu!

Trochu sme sa opozdili, no lepšie neskoro ako nikdy, že? Júl v kinách znamená definitívny nástup blockbusterov, ktorých bude skutočne veľa. Užijeme si akciu, humor, svoje si nájdu ako muži, tak aj ženy, no najmä deti vďaka Mimoňom. Vracia sa Arnie a s ním aj Terminátor. Tento mesiac je skutočne neuveriteľne nabitý, no a my sa vám ho pokúsime v krátkosti predstaviť. Poďme teda na to. 


1. Ted 2 (2. 7.)
Najlepšia komédia roka? S najväčšou pravdepodobnosťou áno, nič iné nemá veľkú šancu MacFarlaneov projekt pokoriť. Ja osobne som sa náramne bavil, so mnou aj celé kino, no tržby nevyzerajú byť najlepšie. Tretia časť je celkom otázna, no dovtedy hrá v kinách ešte dvojka, a ja vám radím, aby ste na ňu zašli. V nej sa Ted snaží o šťastné manželstvo a neskôr aj o otcovstvo, s čím však prídu veľké problémy nielen s úradmi. Tie majú s macíkom veľké problémy, no ten má po svojom boku zhúleného hromového kamoša Johnnyho. Skvelý humor, nenáročný dej, sympatické herecké výkony a cameá. Aj to zdobí sequel o rozprávajúcom, drzom a drogovo závislom plyšákovi.



2. Terminátor Genisys (9. 7.)
Arnie sa vracia a možno aj naposledy. Všetko bude záležať od tržieb, keďže kvalitou 5. časť do univerza Terminátorov prepadla. Príbeh bol vyspoilerovaný už dávno pred premiérou, réžia stojí údajne za nič (od Alana Taylora sa nič iné ani čakať nedalo) a Jai Courtney je klasicky tragický, avšak Hollywoodu je to jedno a aj naďalej ho obsadzuje do blockbusterov. Arnie to údajne celé drží pokope, akcia nie je podľa všetkého ničím výnimočná, pritom je určená aj pre tých najmenších, keďže film získal rating PG-13. Jediný dôvod zájsť si na nového Terminátora tkvie asi len v Arniem. Ukecá vás?  


3. Ďaleko od hlučného davu  (9. 7.)
Možno sa čudujete, prečo dávame priestor tejto americko-anglickej dráme. Najväčším dôvodom je režisér Thomas Vinterberg, ktorý sa pred troma rokmi postaral o jeden z najsilnejších dramatických zážitkov kinematografie zvanom Jagten/Hon. Tentoraz ale neobsadil Mikkelsena, ale celkom neopozeraných hercov. Romantická dráma zasadená do druhej polovice 19. storočia ponúkne príbeh mladej a krásnej slobodomyselnej ženy. Tá zdedí po svojom strýkovi usadlosť vo Wessexe, o ktorú sa musí starať, no to nedokáže sama, a tak si musí nájsť manžela.


4. Magic Mike XXL (16. 7.)
4. film v zozname, z toho 3. pokračovanie. Nuž, Hollywood v posledných rokoch rozhodne originalitou a kreativitiou neoplýva. Aj keď sú to tvorcovia, ktorí sú toho schopní, štúdiá radšej vsádzajú na istotu a kopu zarobených peniažkov. Dvojka Magik Mike-a ponúkne viac všetkého. Viac existenčných myšlienok, viac striptízu, viac chlapov, viac vzrušenia a pravdepodobne aj viac tanca. Ak sa chcete zavďačiť priateľke, prípadne si niečo vyžehliť, zájdite na premiéru, celkom iste si kus šplhnete. Channing je jednoducho istotka.


5. Ant-Man (16. 7.)
Najmenší (s potenciálom byť najväčší, fanúšikovia komiksov vedia) hrdina Marvelu a člen Avengers sa konečne pripája k MCU. Najproblematickejší filmový projekt Marvelu prekonal všetky svoje nástrahy a dostáva sa do kín. Zatiaľ čo ešte pred pol rokom Ant-Manovi nikto neveril (vrátane mňa), dnes už je situácia iná a mravenčí muž ašpiruje na jeden z tých podarenejších filmov z MCU. Samozrejme, nebudeme predbiehať a počkáme si na premiéru, no celkom tomu verím. Ant-Mana snáď predstavovať netreba, no aspoň v krátkosti: Ide o superhrdinu, ktorý sa dokáže zmenšovať na úroveň mravcov a taktiež s nimi komunikovať. Medzi komiksom a filmom je viacero dôležitých rozdielov, pričom aj Ant-Manov súper bude jeho komiksové alter-ego, Yellowjacket, ktorého hrá Corey Stoll a dokonca je chválený. 


6. Pixels (23. 7.)
Pri ohlásení tejto snímky som sa nesmierne tešil. Tvorcovia sa mali inšpirovať skvelým kraťasom, no akonáhle sa oznámila účasť Adama Sandlera, všetky naše nádeje pre natočenie skvelého filmu boli stratené. Koncept a myšienka samotná je úžasná, no spracovanie bude zrejme tragické, rovnako ako trápny humor a abnormálne množstvo doslova hluchých scén, pričom viacerých sme sa dočkali už v traileri. Mohlo ísť o skvelú nostalgickú jazdu, no takto to zrejme bude CGI výplach útočiaci na naše krásne spomienky z čias detstva. Kiež by som sa mýlil, ale to by musel byť film úplným opakom trailerov. A tak to nebýva v prípade, že sú trailery zlé. 


7. Papierové mestá/Paper Towns  (23. 7.)
Ak teda máte na tento deň chuť zájsť si na niečo s priateľkou, asi by som radšej skúsil romantickú drámu Paper Towns od režiséra Jakea Schreiera (Robot and Frank) podľa knižnej adaptácie od Johna Greena (Hviezdy nám nepriali ... to skutočne tieto knihy píše chlap? Damn...). Jednu z hlavných úloh si zahrá Cara Delevingne, ktorej postava po nečakanom dobrodružstve so svojim susedom zmizne. Quentin ale rýchlo zisťuje, že mu jeho platonická láska zanechala pár odkazov.


8. Southpaw/Bojovník (23. 7.)
Pre mňa osobne najočakávanejší film mesiaca. Gyllenhaal v úlohe psychicky zničeného boxera vypotí svoje najťažšie kvapky krvi v dramatickom súboji so životom a taktiež v ringu. Trailery toho vyzradili veľa, ja sa pokúsim ale nespoilerovať, a tak vám len poviem, že nás čaká klasická schéma športovca na vrchole, následne športovca psychicky zdeptaného a na záver človeka odhodlanehé vrátiť sa späť do života a na prvé priečky. Okrem Gyllenhaala uvidíme aj krásnu Rachel McAdams, Ritu Oru, 50 Centa, Naomi Harris či Foresta Whitakera. 

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

9. Mission: Impossible V: Rogue Nation (30. 7.)
Tohtoročný júl je veľmi silný aj vďaka dôvodu, že je v ňom hneď 5 víkendov, čo by mohlo pomôcť aj rekordným tržbám. Mesiac uzavrie 5. diel Mission Impossible o neporaziteľnom agentovi Ethanovi Huntovi. Ten si tentoraz vyšliapne na teroristickú organizáciu Rogue. Pomáhať mu bude Simon Pegg, Ving Rhames, Jeremy Renner či Rebecca Ferguson. Uvidíme ale aj Aleca Baldwina. Režíruje Chris McQuarrie (Edge of Tomorrow, Jack Reacher, Valkýra). Očakávať môžeme skvelú akciu, sympatického Toma Cruisa v jeho životnej role, pár hlášok, no proste ďalší skvelý Mission: Impossible film. 


Ako môžete sami vidieť, júl bude nesmierne silný a započne tak nesmierne nabitú blockbusterovú sezónu. Síce to bude slabšie ako budúci rok, no aj tak sa môžeme tešiť na skutočné pecky, ktoré majú potenciál lámať rekordy v tržbách, no a niektoré môžu uchvátiť aj samotnou kvalitou. Okrem vyššie predstavených snímok uvidíme aj drámy ako Slepá, Levie srdce, Navždy mladá, horor Keď zvieratá snívajú, rozprávku pre tých úplne najmenších - Malý dráčik, no a v neposlednom rade taktiež tak trochu mysterióznu drámu Irrational Man s Emmou Stone a Joaquinom Phoenixom v hlavných úlohách. Tak, čo si nenecháte ujsť a čo naopak vynecháte a prečo? V každom prípade, filmy vyberajte uvážlivo. O mesiac to nebude o nič chudobnejšie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia