Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2015, 0:48
Čas čítania 0:00
tlačová správa

Outbreak Europe ponúkne v júli aj Kontrafakt!

REFRESHER KONTRAFAKT
Uložiť Uložené

Či už je to celá plejáda celosvetovo známych bboyov, alebo legendárne KF. Tohtoročný Outbreak má čo ponúknuť!

Ak milujete hip-hop a všetko, čo s hip-hopovou kultúrou a životným štýlom súvisí, bookujte si v diároch termín 19. - 26. júl. V tých dňoch by ste nemali chýbať v Banskej Bystrici, ktorá je kolískou a už 6 rokov i dejiskom medzinárodného breakového tanečného turnaja Outbreak Europe. Outbreak Europe je od tohto ročníka súčasťou festivalu THE LEGITS BLAST, ktorý vám prinesie v prvom rade veľa breakerov a tanca a popri tom tiež zvyšné elementy hip-hopu - MCs, DJs a graffiti writerov.

„Outbreak Europe nie je len o tanci. Outbreak Europe je hip hop.“ To je filozofia, s ktorou pred šiestimi rokmi založila mladá komunita tanečníkov v Banskej Bystrici festival svetovej úrovne. Pôvodne niesol názov Outbreak Europe a zastrešoval najmä rovnomenný medzinárodný tanečný battle, vďaka ktorému sa na Slovensko každoročne začali schádzať TOP breakeri z celého sveta. Dnes, po 6 rokoch existencie, banskobystrické podujatie Outbreak Europe mení názov na THE LEGITS BLAST FESTIVAL, ktorý už dávno nie je iba o tanečných battloch a exhibíciách. Na podujatí sa stretávajú najuznávanejší majstri breaku, takzvaní bboys a bgirls, z celého sveta – organizátori vlani zaznamenali  súťažiacich a návštevníkov až zo 64 krajín sveta! Tento rok očakávajú účastníkov až zo 70 krajín! Slovensko sa tak na týždeň doslova stáva dejiskom toho najprestížnejšieho, čo sa vo svete breakingu aktuálne deje. Asi najväčším lákadlom v programe festivalu je dlhoočakávané finále breakového súboja OUTBREAK EUROPE, v ktorom si každoročne merajú sily tí najlepší slovenskí bboys a bgirls s najlepšími breakermi zo zahraničia. Program festivalu však okrem toho tvorí ďalších 7 hlavných podujatí. Medzi nimi i 5 dňový workshop summer camp Catch The Flava vedený celosvetovo uznávanými tanečníkmi. O absolútnom víťazovi spomedzi víťazov tanečných battlov jednotlivcov rozhodne celosvetový breaking mega-projekt Undisputed. Najlepší českí a slovenskí bboys sa proti sebe postavia v tanečnej aréne prestížneho projektu Red Bull BC One CZ/SK Cypher. A to ešte stále nie je všetko...

Odporúčané
SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby 25. februára 2024, 12:30

Zlatým klincom celého programu je obľúbený The Legits Blast Concert, ktorý sa koná v sobotu, 25. júla v rezidentnom klube festivalu Ministry of Fun. Len pred pár hodinami organizátori predstavili domáceho headlinera koncertu, ktorým bude tento rok KONTRAFAKT.

Ako predskokan sa predstaví poľská funková kapela FLUE, známy americký bboy a DJ Felix a slovenskí ŠpekerBocoKrok Spet. O hudobný support sa postará celá plejáda svetových DJských es, uznávaných v breakovej komunite. Z USA pricestujú DJ Lean Rock a DJ Fleg, zástupca britskej scény DJ Renegade, DJ Scream z Ukrajiny, DJ Smirnoff z Ruska a DJ Plash z Poľska. O prvotriednu hip-hopovú atmosféru na stagei sa počas celého večera postarajú speakeri Osťo (SR), Lil Pablo (SR) a holandský hypeman Mario Bee. Návštevníci sobotného večera si užijú aj breakové exhibície uznávaného poľského „flow mastera“ umenia breakinu - bboy Yarko (Poľsko) či kalifornského bboya s mexickým pôvodom, ktorý vyhral prvé miesto vo viac ako 80 battloch na národnej i medzinárodnej pôde - bboy Roxrite (US). Svoje umenie predvedie aj uznávaný reprezentant novej generácie holandských bboyov – bboy Menno (NL), jeden z najúspešnejších fínskych expertov na bboying, ktorého možno dokonca poznáte aj z playstation hry „B-Boy – The Game“ – bboy Ata (FI), jeden z nauznávanejších bboyov z Floridy – bboy Lego (US) a bboy Kid David (US), známy ako jeden z najinovatívnejších a najinšpiratívnejších tanečníkov na svete, ktorý dosiahol úspech aj v Hollywoode ako postava Chad s filmom Step Up All In (2014) a okrem iného spolupracoval s menami ako Chris Brown či Justin Bieber. Napriek množstvu zvučných mien si organizátori stále nechávajú najväčšie eso v rukáve. Meno zahraničného headlinera koncertu totiž prezradia až o pár dní, 15. júna.

Outbreak Europe ponúkne v júli aj Kontrafakt!

Týždeň plný tanca a hip-hopu uzavrie veľké nedeľné tanečné finále s názvom REP YOUR COUNTRY – unikátne svetové finále národných tímov breaku. A koľko ťa toto unikátne podujatie vyjde? Všetko podstatné spolu s predpredajom lístkov nájdeš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia