Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2015, 21:41
Čas čítania 0:00
Sarah W.

SDK.EUROPE tento rok nebude len o tanci. Vystúpi aj R.A. The Rugged Man!

HUDBA
Uložiť Uložené

Súčasťou jedného z najväčších letných, tanečných kempov zameraných na hip hop na svete, budú tento rok aj koncerty, na ktorých vystúpia R.A. The Rugged Man, Separ, Dj Wich & LA4, Tafrob a Maniak.

Najdôležitejšia tanečná akcia v našom regióne Street Dance Kemp, už po dvanásty krát prinesie do malého mestečka Jedovníc neďaleko Brna, elitu tanečníkov z celého sveta. Týždeň plný tanečných lekcií, párty, battlov, diskusií a jamov bol pred dvoma rokmi po prvý krát obohatený o novú časť programu- koncerty. Napriek tomu, že si latku organizátori nastavili poriadne vysoko, tento rok bude SDK PARTY WEEKEND ešte veľkolepejší!

Po prvý krát bude súčasťou piatkového programu (10.7.2015) zahraničný hosť - R.A.The Rugged Man. Je veľmi tažké autenticky opísať slovami jeho nezabudnuteľnú show, ale tí, čo boli na Hip Hop Kempe 2013 vedia, že na jeho energických koncertoch vás nemôže prekvapiť vôbec nič. Ani keď začne po vás hádzať napríklad lietajúce taniere alebo hovädzie steaky. Okrem amerického headlinera sa nám predstavia aj naši domáci interpréti Separ, Dj Wich & LA4 a z Brna Tafrob a Maniak.

Každý večer sa na SDK koná párty a nebude tomu inak ani v piatok po koncertoch. Prostredie kempu sa bude behom večeru meniť a to nie len hudbou! Po prvý krát budú všetky párty tématicky zamerané (James Brown Funky Party, Gatsby Party, Cubana Night...). SDK Party Weekend vyvrcholí sobotným svetovým finále tanečných battlov- SDK.EUROPE WORLD BATTLE FINALS 2015. Na hlavnom stage-y sa predstavia tí najlepší reprezentanti nielen tanečných štýlov ale aj jednotlivých krajín z celého sveta.

Kedže je Street Dance Kemp aktuálne jeden z najväčších letných, tanečných kempov zameraných na hip hop na svete, víkendová párty nie je ani zďaleka jediná vec čo v autokempe Olšovec nájdete. Každoročne prichádza do Jedovnic svetová tanečná elita, aby sa od nej stovky tanečníkov učili najrôznejšie tanečné štýly - Hip Hop, House Dance, Dancehall, Breakin, Krump, Hustle, Vogue a mnoho ďalších. Častokrát sú to zakladatelia alebo priekopníci jednotlivých štlýlov. Jedným z nich bude tento rok legenda Loose Joint z Elite Force Crew, ktorý je na scéne už vyše 30 rokov. Vďaka spolupráci s Michaelom Jacksonom (videoklip “Remember The Time”), Willom Smithom alebo Mariah Carey sa stal jedným z najrešpektovanejších tanečníkov vôbec. Už od roku 2008 je pravidelnou súčasťou kempu japonský tanečník house dance Hiro s jeho študentami. Sám povedal, že sa najradšej vracia kvôli krásnej prírode, luďom a výnimočnej atmosfére. Tento rok z Japonska príde aj Koharu, ktorú ste mali možnost vidieť po boku Rihanny. Line up doplnia napríklad francúzi Ice-E, Gator, Jimmy Yudat alebo Meech a z Ameriky Tight Eyez, Ejoe alebo po prvý krát ikona štýlu Vogue - Leiomy.

SDK.EUROPE tento rok nebude len o tanci. Vystúpi aj R.A. The Rugged Man!
SDK.EUROPE tento rok nebude len o tanci. Vystúpi aj R.A. The Rugged Man!
SDK.EUROPE tento rok nebude len o tanci. Vystúpi aj R.A. The Rugged Man!

Slovensko budú zastupovať lektori T-boy so štýlom New Style Hustle a Spunkey, ktorý bude ako jediný lektor vyučovat Lockin. Viktor Milan sa bude mať možnosť podeliť o svoje skúsenosti v kategóriách Waacking a Vogue, v ktorej sa práve na tomto podujatí stal dvoj-násobným víťazom.

Je náročné opísať celý týžden tanca pár vetami ale zakladateľ SDK Martin “Fidli” Fidler to vystihol snáď najlepšie: “I pro mě je po těch 12 letech SDK jedinečný tou atmosférou, která je tam celý týden!” My ako pravidelní návštevníci možeme iba bez najmenších výhrad súhlasiť.

 
Pre viac informácií sledujte oficiálnu stránku SDK.EUROPE.

Domov
Zdieľať
Diskusia