Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2015, 18:42
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovenská reprezentácia ostáva neporazená, tentokrát sme si poradili s Bieloruskom!

ŠPORT BIELORUSKO SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Po výhre 2:1 si odnášame cenné 2 body.

Na zotavenie po včerajšom náročnom úvodnom zápase mal náš výber približne 24 hodín. Duel zanechal pozitívny dojem a bojovný výkon priniesol našej reprezentácii prvé dva body do tabuľky. Dokázali sme si vytvoriť množstvo gólových príležitosti, teda presne 42, čo je už naozaj príjemné číslo. Nehovoriac o tyčkách, po ktorých zvoní Galbraithovi v ušiach ešte doteraz. Ale ako hovorí Jožko Golonka: "veď my sme nastrelili štyri tyčky, to sú štyri góly." Štvrtá formácia dokázala, že dokáže hrať miestami lepší hokej ako hviezdna prvá, čo určite potešilo aj pána trénera a po príchode posíl z NHL nastal čas vytvoriť stabilnejšie útočné trojice. Práve výrazný Marek Viedenský nastúpil v dnešnom vynovenom kádri proti Bielorusku ako center vo formácii spolu s Tomášom Tatarom a debutantom Jurčom.

Náš dnešný súper mal za sebou zápas so Slovinskom, ktorý zvládli úspešne v pomere 4:2, preto sa dalo očakávať, že sa budú snažiť uchmatnúť čo najviac bodov aj nám. Skoro vypredaná ČEZ Aréna v Ostrave vytvorila našej reprezentácii opäť domácku atmosféru, ktorá mužstvo burcovala k zopakovaniu sympatického výkonu z prípravy práve proti červeno-zeleným.

 Hokejová horúčka zasiahla aj nežnejšie pohlavie

Slovenská reprezentácia ostáva neporazená, tentokrát sme si poradili s Bieloruskom!

Do prvej tretiny sme nevstúpili práve najlepšie, keďže už po prvých tridsiatich sekundách sa na trestnú lavicu poberal Andrej Meszároš. Bezzubá elitná bieloruská päťka sa však nedokázala ani raz sformovať a Jano Laco ohrozený nebol. Len pár chvíľ na to sme sa tešili z dvojminútového trestu na strane súpera a ako bonus sme dostali možnosť otvoriť skóre v podobe darovaného nájazdu, ktorý však Marián Gáborík premeniť nedokázal ani dnes. Ešte počas početnej prevahy faulovali Bielorusi znova, čo nám bolo stále málo a ani túto výhodu sme v gól nepretavili. Vďaka početným chybám sme sa prepracovali k viacerým príležitostiam. Aktivita a nasadenie v kombinácii s našimi obetavými obrancami neumožnila súperovi vážnejšie ohroziť Lacovu svätyňu. V druhej polovici tretiny oba tímy poľavili v snahe neurobiť zlý krok a vyhýbať sa ďalším trestom, čo malo za následok aj menší počet striel.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Druhé dejstvo sme začali po vzore toho prvého, a to dvojminútovou oslabovkou, v ktorej si Slováci ale vytvorili brejkovú príležitosť, bohužiaľ nie so šťastným koncom. Hra zo zabezpečenej obrany nevniesla do zápasu dostatočnú atraktívnosť, čo určite pocítili aj diváci. Ani občasné výjazdy detroitských Tomášov sa nestretli s úspechom. Kde-tu sa objavila bieloruská strela z diaľky, ktorú Laco v každom prípade bezpečne vykryl. Stupňovanie tlaku z našej strany prišlo po viditeľnej podpore od obrancov. Najprv zabojovala prvá formácia na čele s Gabbym, pre ktorých vytvoril príležitosť Jánošík. Následne sa po Graňákovej prihrávke dostal do vyloženej príležitosti mladý Marko Daňo. Ten však z prvej trafil iba betón. Počas štvrtej bieloruskej presilovky sa nielen hráči, ale aj fanúšikovia zapotili a neraz si vydýchli. Súper však rovnako nedokázal nájsť streleckú pohodu a Slováci boli po zvyšok druhej dvadsaťminútovky jednoznačne nebezpečnejším tímom. 

Slovenská reprezentácia ostáva neporazená, tentokrát sme si poradili s Bieloruskom!

Bezgólový stav stupňoval nervozitu v oboch kádroch. Našťastie sme tretiu tretinu začínali presilovkou, vďaka ktorej sme sa dostali na koňa a od začiatku diktovali tempo hry. Opakované útoky od Gáboríka dvíhali všetkých zo stoličiek, početnú výhodu sa nám ale opäť nepodarilo premeniť. Nechytili sa ani Jurčinove strely a Pánikove dorážky. Bieloruský gólman Lalande mal s pribúdajúcimi sekundami stále viac práce. Pochváliť musíme aj obrancov, ktorí dokázali upratať každý jeden vážnejší Lacov problém. Záverečný tlak sme znásobili počas presilovky. Tvrdé strely, teče a dorážky - neúspešne. Studená sprcha prišla 9 minút pred koncom zápasu od Sergeja Kostitsyna. Našťastie sme sa dokázali rýchlo otrepať, po strele Andreja Meszároša z kruhu bolo vyrovnané, 1:1. začínalo sa prakticky odznova. Víťazstvo mali na dosah ako Bieloruskí, tak aj naši hráči. V nevhodnej chvíli musel na trestnú lavicu odisť Dominik Graňák a mohlo byť rozhodnuté. Všetky nájdené pokusy však Laco zastavil a opäť sa muselo predlžovať.

Odporúčané
ALLEGRO SPUSTILO OBROVSKÝ VÝPREDAJ: Využi zľavy až 40 % a ušetri na elektronike či veciach do domácnosti ALLEGRO SPUSTILO OBROVSKÝ VÝPREDAJ: Využi zľavy až 40 % a ušetri na elektronike či veciach do domácnosti 10. apríla 2024, 17:00

Hneď v úvode predĺženia nám síce rozhodcovia nedopriali výhodu presilovky, no vďaka Messovi, ktorý je určite pri chuti, sme dokázali ohroziť bieloruskú bránku viac ako nebezpečne. Andrej Meszároš len minútu po veľkej šanci fantasticky vystrelil a uchmatol tak pre Slovensko ďalšie dva dôležité body. Momentálne sme v tabuľke so štyrmi bodmi na treťom mieste. Už v utorok nás čaká ďalší duel so Slovinskom, kde by sme mohli už konečne bodovať naplno.

Andrej Meszároš si dnes otvoril gólový účet v národnom mužstve

Slovenská reprezentácia ostáva neporazená, tentokrát sme si poradili s Bieloruskom!

ĎAKUJEME CHALANI A GRATULUJEME!!!!

Domov
Zdieľať
Diskusia