Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2015, 12:00
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš skoupytomas

V prvom kole play off NHL si zahrajú osemnásti Česi a päť Slovákov!

ŠPORT NHL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Play off začína už 15. apríla! Ktoré tímy si to medzi sebou rozdajú a hlavne, aké bude zastúpenie našich dvoch krajín?

V základnej časti NHL odohrali všetky tímy náročných 82 zápasov, na základe ktorých sa oddelili dve najsilnejšie osmičky z každej konferencie. A aj keď bolo všetko otvorené do úplne posledných zápasov, predsa len sa niektorým favoritom do ďalšej fázy prebojovať nepodarilo. Jasným dôkazom sú aj Gáboríkovci z LA Kings, ktorí v tejto sezóne nebudú mať možnosť obhájiť titul.

Zo šestnástich tímov, ktoré si zahrajú tohtoročné play off, figurujú Slováci len v troch z nich. Dlhoročná opora Chicaga Blackhaws, Marián Hossa, si snáď už ani jar bez hokeja nevie predstaviť, keďže sa mu darí so svojim tímom obsadzovať len tie najvyššie priečky. Tomášovia Tatar a Jurčo budú mať možnosť dostať svoj Detroit Red Wings konečne ďalej, ako za prvé dve kolá. A hlavne vďaka vynikajúcim celosezónnym výkonom Jaroslava Haláka sa do druhej fázy prebojovali aj Ostrovania z New Yorku, kde sa z času na čas na ľade objaví aj obranca a dlhoročný reprezentant, Ľubomír Višňovský. To, ako proti sebe nastúpia jednotlivé dvojice si môžete pozrieť na tomto obrázku.

V prvom kole play off NHL si zahrajú osemnásti Česi a päť Slovákov!

Z Českej republiky sa dočkáme početnejšieho zastúpenia. V boji o Stanley Cup sa predstaví hneď 18 Čechov. A narozdiel od slovenských zástupcov majú Česi svojich hrdinov v 11 zo 16 postupujúcich tímov. A čísla mohli byť aj vyššie, pretože o tom, kto do play off postúpi do play off, sa rozhodovalo až do dnešnej noci. Aktuálna sezóna skutočne miešala poradie od začiatku až do konca a favorizované tímy vrátane tých najznámejších hráčov odsunula na nepostupové pozície

Snáď najväčšie české zastúpenie je v súbojoch Anaheimu Ducks s Winnipegom Jets a Tampa Bay Lightning s Detroitom Red Wings. Za Anaheim, ktorý postúpil do vyraďovacích bojov z prvého miesta západnej konferencie si zahrajú dvaja útočníci, Tomáš Fleischmann a Jiří Sekáč. Za Winnipeg brankár Ondřej Pavelec s dvoma útočníkmi, Michaelom FrolíkomJiřím Tlustým.

V dueli medzi Tampou  a Detroitom sa môžeme tiež tešiť na 5 českých zástupcov. Za Tampu Ondřej Palát a bek Andrej Šustr a za Detroit Marek Židlický, Jakub Kindl a gólman Petr Mrázek. Škoda, že do tohto atraktívneho súboja nemohol zakročiť aj Radko Gudas, ktorý je po operácii kolena a zotavuje sa, aby mohol v nasledujúcej sezóne v plnej sile bojovať za Flyers. Práve Philadelphia bola jedným z favoritov na postup v čele s Jakubom Voráčkom, ale tento rok sa umiestnilo až na dvanástom mieste v konferencii. 

Ďalej na seba narazia Radim Vrbata z Vancouveru CanucksJiří Hudler z Calgary Flames. Za Calgary mal nastúpiť aj Jaroslav Šmíd, ten ale musel podstúpiť operáciu a je mimo hry do konca sezóny.

Zaujímavý duel môžeme istotne očakávať aj medzi Montrealom Cannadiens s „áčkom" Tomášom Plekancom a Ottawou Senators s útočníkom Milanom Michálkom. St. Louis Blues, ktorý zastupuje Zbyňe Michálek a Dmitrij Jaškin vyzve Minnesotu Wild, kde český zástupca chýba. Brankársku dvojku New Yorku Islanders, Michala Neuvirtha, čaká séria s Washingtonom Capitals. V poslednom dueli, kde korčuľujú aj Česi, respektíve Čech, na seba narazí Chicago Blackhawks s Michalom Rozsívalom a Nashville Predators. Jediná séria bez českých hráčov ostáva New York Rangers a Pittsburgh Penguins.

Prvé kolo play off NHL sa začína už v stredu, 15. apríla a je sa skutočne na čo tešiť. S 18 českými a 5 slovenskými zástupcami je pravdepodobnosť, že by Stanley Cup mohol zavítať aj do našich krajín veľká. Pre najčerstvejšie novinky nielen z NHL sleduj Športkult.

Anketa:
A koho tipujete vy na vítěze NHL 2014/2015?
Anaheim Ducks
St. Louis Blues
Nashville Predators
Chicago Blackhawks
Vancouver Canucks
Minnesota Wild
Winnipeg Jets
Calgary Flames
New York Rangers
Montreal Canadiens
Tampa Bay Lightning
Washington Capitals
New York Islanders
Detroit Red Wings
Ottawa Senators
Pittsburgh Penguins
Anaheim Ducks
7 %
35 Hlasov
St. Louis Blues
5 %
28 Hlasov
Nashville Predators
5 %
23 Hlasov
Chicago Blackhawks
12 %
60 Hlasov
Vancouver Canucks
3 %
16 Hlasov
Minnesota Wild
3 %
14 Hlasov
Winnipeg Jets
3 %
15 Hlasov
Calgary Flames
4 %
18 Hlasov
New York Rangers
12 %
61 Hlasov
Montreal Canadiens
8 %
41 Hlasov
Tampa Bay Lightning
4 %
22 Hlasov
Washington Capitals
6 %
30 Hlasov
New York Islanders
10 %
50 Hlasov
Detroit Red Wings
11 %
55 Hlasov
Ottawa Senators
4 %
21 Hlasov
Pittsburgh Penguins
4 %
21 Hlasov
Späť
Zdieľať
Diskusia