Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2015, 0:31
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

HBO odkrýva emotívny dokument o Kurtovi Cobainovi plný nezverejnených záberov

FILMY A SERIÁLY HBO KURT COBAIN
Uložiť Uložené

Pripravte sa na množstvo doteraz nepublikovaných záberov, home made videí a vyjadrení blízkych či rodiny.

Predstavovať vám Kurta Cobaina, frontmana kapely Nirvana, vám snáď netreba. Nemusíte počúvať rock, nemusíte ani poznať piesne od Nirvany (určite ich pár poznáte, len možno neviete, že sú práve od nich, ale to už som sa trošku opustil), no rátam s tým, že aspoň raz v živote ste počuli/prečítali meno Kurt Cobain alebo aspoň videli fotku s jeho podobizňou. Na filmovom festivale Sundance sa už pred viac ako mesiacom, okrem iného, odprezentoval aj dokument s názvom Kurt Cobain: Montage of Heck. O čom bude, už asi tušíte.

Pôjde o retrospektívny pohľad na život ikony rocku, zároveň však aj ikony pre mnohých ľudí, ktorí o rocku nemôžu počuť ani slovo. Cobain nebol len hudba, bol viac a presne to sa bude snažiť preukázať nielen starším, ale aj novým fanúšikom tento dokument od režiséra Bretta Morgana (nominácia na Oscara za dokument On the Ropes). Ten sa spoľahol na známe videá a všelijaké možné zábery s Kurtom, ale dal si záležať aj na tom, aby poukázal aj na jeho život, o ktorom vedel len málokto, respektíve len jeho najbližší. Po prvýkrát totiž uvidíme home-made videá aj z obdobia narodenia jeho dcérky Frances. Nazrieme do života muža, ktorý to v detstve a vlastne po celý svoj život vôbec nemal jednoduché, na jeho vzostup čo by hudobnej legendy, ale aj na čiastočné dôvody jeho depresií, nakoniec vedúce k  samovražde. Dokument uvidíme v kinách od 10. apríla, na stanici HBO zase 4. mája. 


Ďalšie informácie o premiére dokumentu v slovenských/českých kinách alebo o filmoch a seriáloch vôbec, nájdete na Filmkulte.

HBO odkrýva emotívny dokument o Kurtovi Cobainovi plný nezverejnených záberov
Domov
Zdieľať
Diskusia