Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2014, 16:07
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

Tip na hudbu: G-Eazy, uhladený rapper s výzorom foto modela

HUDBA ASAP ROCKY DRAKE SNOOP DOGG
Uložiť Uložené

Byť belochom, ktorý chce preraziť na americkej rapovej scéne si žiada veru poriadnu dávku odvahy, no ak sa dokážeš tým správnym spôsobom adaptovať na okolité podmienky

Tip na hudbu: G-Eazy, uhladený rapper s výzorom foto modela

Byť belochom, ktorý chce preraziť na americkej rapovej scéne si žiada veru poriadnu dávku odvahy, no ak sa dokážeš tým správnym spôsobom adaptovať na okolité podmienky, farba pokožky môže byť tvojou výhodou. Nie som síce žiadny rasista, no potetovaný černoch, ktorý rapuje o živote na okraji spoločnosti je už pár rokov poriadnym klišé, a pomaly ale isto sa tak otvára aj cesta pre nový dapper rap, kedy je interpret sexy, dobre vyzerajúci a ešte aj celkom vzdelaný. Predzvesťou tohto smeru už bol aj D-WHY, ktorý by sa bez problému dostal na titulku nie jedného fashion časopisu, no teraz prichádza doslova bomba v podobe chalana menom G-Eazy.

Ten sa hudbe venuje už od roku 2007, kedy ju stíhal skĺbiť aj so štúdiom na hudobnej univerzite Loyola v New Orleans, no od roku 2011, kedy štúdium dokončil rozvíja čisto svoju kariéru a celkom mu to ide. 

Za posledných pár rokov tak už stihol dokopy vydať 6 mixtapeov a 3 EP, z ktorých sa za najprielomovejšie považuje minuloročné EP Must Be Nice, s ktorým sa dostal až na tretiu priečku v hip hop rebríčku na iTunes a to bez akejkoľvek pomoci od labelu, keďže je G-Eazy stále nezávislým umelcom. Samotné EP sa neskôr stalo dokonca albumom.

Tip na hudbu: G-Eazy, uhladený rapper s výzorom foto modela

Vďaka svojmu uhladenému výzoru a faktu, že sa zaujíma dosť aj o módu, tak tvorí prevažnú väčšinu jeho fan base ženské pohlavie, no G-Eazy jednoznačne nie je len srdiečkarom pre násťročné pipky. Svoje ti o jeho povahe určite prezradí aj jeho Instagram.

Tip na hudbu: G-Eazy, uhladený rapper s výzorom foto modela
Tip na hudbu: G-Eazy, uhladený rapper s výzorom foto modela

Aj keď v našich končinách je jeho meno zatiaľ dosť veľkou neznámou, v USA sa pomaly ale isto dostáva na povrch a okrem niekoľkých turné sa tak už dostal ako predskokan aj na koncerty umelcov ako Lil Wayne, Snoop Dogg alebo Drake. Okrem toho stihol v apríli ukončiť turné s MMG Rockie Freshom a jeho song My Life Is a Party z mixtapeu Big sa dostal aj do soundtracku k hre Saints Row: The Third.

Tip na hudbu: G-Eazy, uhladený rapper s výzorom foto modela

Hudby tak veru na svojom konte nemá málo, no najviac pozornosti si určite zaslúži jeho najnovší album These Things Happen, ktorý zhodou okolností vyšiel presne pred mesiacom. G-Eazyho tak už stihol dostať na 3. priečku v rebríčku Billboard 200 a k tomu aj celkom slušné predaje.

Domov
Zdieľať
Diskusia