Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2014, 14:24
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Nová Škoda Fabia III na prvom oficiálnom náčrte! Máme sa na čo tešiť?

TECH FABIA ŠKODA
Uložiť Uložené

Automobilka Škoda nám dnes ukázala náčrt, na ktorom môžeme prvýkrát oficiálne vidieť, ako bude vyzerať nová Fabia tretej generácie.

Nová Škoda Fabia III na prvom oficiálnom náčrte! Máme sa na čo tešiť?

Po predstavení novej generácie Passatu, sa prakticky všetká pozornosť teraz sústredí na ďalší bestseller, ktorý sa má v tomto roku dočkať úplne novej generácie. Bezpochýb, reč je o novej Škode Fabia, ktorá sa nám pravdepodobne ukáže na tohtoročnom autosalóne v Paríži vo svojej tretej generácii.

I keď sme už nedávno boli svedkami toho, že nové prototypy tejto novinky už brázdili po bežných komunikáciach len v decentnom maskovaní, oficiálnych fotografií zo strany automobilky sme sa ešte doposiaľ nedočkali, až do dnes. Aby som to uviedol na pravú mieru, nejde zrovna o fotografie, ale skice, presnejšie jeden náčrt, na ktorej je nová Fabia oficiálne priblížená. Samozrejme, náčrt musíme brať s rezervou, keďže najmä pri pohľade na obrovské disky je každému snáď jasné, že také v sériovom prevedení nenájdu uplatnenie. Čo je však podstatné je fakt, že na základe tohto návrhu poznáme definitívne hlavné línie a tvar karosérie, ktorá bude prakticky zhodná s tou sériovou.

Riešenie C stĺpika, bude rovnaké ako v prípade novej Octavie, bude teda zrezaný v dolnej oblasti okna. Cez celý profil vozidla pôjde viditeľná línia, (označovaná ako Tornado), rovnako celkom členitá bude aj predná kapota, v ktorej v strede bude vyvýšený pás s logom značky na jej začiatku. Predná maska, ako aj svetlomety, budú očividne čerpať zo súčasnej Octavie a Rapidu. Celkovo má Fabia pôsobiť hlavne širšie a nižšie, (súčasné vysoké a úzke proporcie fóbie sú naozaj kritizované), pričom vo všeobecnosti dizajnéri hovoria o vyváženejšom a podstatne atraktívnejšom looku. Kiežby... Zo zákulisných informácií ďalej vieme, že základnou motorizáciou bude len jednolitrový trojvalec, ktorý si svoje miesto nájde aj vo verzii Combi.

Nová Škoda Fabia III na prvom oficiálnom náčrte! Máme sa na čo tešiť?

Nová Škoda Fabia III na prvom oficiálnom náčrte! Máme sa na čo tešiť?
Domov
Zdieľať
Diskusia