Gabriela pracuje ako anestéziologická sestra. Pečie už štyri desaťročia a najradšej pripravuje Slonie slzy, ktoré naučila piecť aj svoje kamarátky z Indie a Španielska. Medzi jej ďalšie záľuby patria aj ručné práce či sakrálny spev v chrámovom zbore.
Janka pomáha v agro firme svojho manžela, no jej srdce bije pre pečenie. Háčkovanie, modelovanie a maľovanie si vybrala ako spôsob, ako si udržať energiu a inšpiráciu pre nové recepty. Raz by chcela absolvovať kurz u cukrára a čokolatiéra Amauryho a živiť sa cukrárskym umením.
Lenka pracuje na rozširovaní prístupu k štúdiu pre menej privilegovaných ľudí vo Veľkej Británii, kde žije so svojou rodinou. Piecť začala už v ôsmich rokoch. Najviac sa pýši medovými rezmi, pri ktorých zbožňuje vôňu karamelizovaného medu a precízne vrstvenie krému. Voľný čas venuje čítaniu, návštevám divadla a cestovaniu.
Gabriela pracuje ako zdravotná sestra. Pečie približne tri roky, naplno sa tomu venuje posledný rok a inšpiráciu čerpá z receptov svojej babky. Sladkosťami teší manžela a majstrov, ktorí jej pomáhajú stavať vysnívaný dom. V budúcnosti chce piecť najmä pre svoju rodinu a blízkych.
Eliška má 16 rokov, študuje na hotelovej akadémii a je najmladšou súťažiacou piatej série šou Pečie celé Slovensko. K pečeniu ju priviedla zvedavosť a experimentovanie ktoré sa rýchlo stali jej vášňou. V súťaži chce ukázať, že aj mladý človek môže tvoriť srdcom.
Pavel pôsobí ako hlavný radca na odbore životného prostredia, no rád vymení dokumenty za cesto a pomúčenú dosku. Sladkému remeslu sa venuje dvadsaťpäť rokov a povestný je svojimi pagáčikmi. Pečeniu sa učil úplne sám. Voľný čas trávi rodinnými túrami po Malých Karpatoch. Okrem toho ho fascinuje včelárstvo.
Simi trávi dni na materskej dovolenke, no každú voľnú chvíľu venuje pečeniu. K sladkým receptom ju priviedla túžba pripraviť tortu pre otca, čo sa zmenilo na vášeň. Kedysi chytala lopty ako futbalová brankárka, dnes chytá nové nápady na dezerty. Jej snom je premeniť rodinnú kuchyňu na malú dielničku.
Stanka pôsobí ako obchodná zástupkyňa v potravinárskej spoločnosti. K pečeniu ju už v detstve priviedla mama. Rada by svoje dlhoročné skúsenosti odovzdávala mladým a pomáhala im nájsť vášeň pre remeslo. Do budúcnosti vidí svoju úlohu v mentorovaní a popularizácii tradičných chutí v modernom šate.
Stanislav vedie predajňu známeho potravinárskeho reťazca, no po práci si najradšej oddýchne v kuchyni. Čoskoro sa chystá do chomúta so svojou partnerkou a rád by si upiekol vlastnú svadobnú tortu. Svoj voľný čas zdieľa medzi cestovanie a detviansky folklór.
Viktoria pochádza z Ukrajiny. Pracuje ako kuchárka v reštaurácii. Pečie dva roky a najviac sa v cukrárskom umení zdokonalila vďaka finalistke prvej série šou Alenke Sabolovej, ktorá ju naučila základom precíznej práce. Každú novú príchuť jej sladkých výtvorov testuje jej päťročný syn.
Vladi, ktorý pracuje ako šéfkuchár vo Švajčiarsku, objavil čaro pečenia popri svojej práci. Rýchlo zistil, že práca s cestom mu prináša rovnaké uspokojenie ako varenie. Po náročnom dni si rád prevetrá hlavu vo fitku. Najväčším úspechom je pre neho veľká rodina. Keď je doma, venuje svoj čas práve svojim najbližším. Jeho snom je vyučiť sa za cukrára a otvoriť si vlastnú cukrárničku.
Zuzana pracuje ako referentka a asistentka riaditeľa v rodnom Martine. Pečeniu sa venuje takmer dva roky, pričom ju k nemu priviedla obyčajná zvedavosť, keď dala výpoveď v stresujúcej práci. Dnes vníma kuchyňu ako najlepší oddych od pracovného zhonu a rodinných povinností. Raz by chcela otvoriť útulnú kaviareň.