Bratislavské bistro FACH, ktoré nájdeš na Ventúrskej ulici, prichádza s unikátnym konceptom, ktorý opäť posunie gastronomický zážitok o level vyššie.
Vo štvrtok sme mali možnosť zažiť príjemný večer v priestoroch nádvoria, kde nám servírovali niekoľko chutných jedál. Menu je postavené tak, aby si mohol vychutnať viacero jedál a rôzne ich kombinovať.
Menu je rozdelené na jedlá podľa veľkosti a náročnosti. Tie s jednou bodkou sú koncipované predjedlá alebo snacky. Nenasýtia ťa, ale pochutíš si. Odporúčajú, aby si si dokopy navolil 7 bodiek na ideálne zasýtenie.
Ako prvé nám na stôl prišli ustrice s rebarborou a bazalkou, ktoré boli vskutku delikátne.
Vyskúšali sme aj zemiaky s maslom a tymiánom, ale aj padrone s kimchi a mayo či kváskový chlieb s miso maslom. Tieto jedlá majú jedno bodku, takže sú najľahšie.
Okrem jedál si môžeš objednať aj drinky, či už alko alebo nealko. My sme si vyskúšali višňu Maker's Mark s vanilkou a čokoládou, ale aj nealkoholickú šafránovú tequilu Undone Not Mezcal s bergamotom a kamilkou.
Drinky, rovnako ako pokrmy, ti pripravujú priamo pred tvojimi očami, čo len umocňuje atmosféru z celkového zážitku.
Ďalej sme pokračovali s jedlami, ktoré majú dve bodky. Objednali sme si makrelu s uhorkami a bazalkou, kde bola chuť vyladená do dokonalosti, ale aj skvelý Cheesio syr na sladko – s bazovým medom a pekanovými orechami.
Zaujala nás aj treska s červeným pomarančom, ktorá prekvapila netypickou sladkou chuťou.
Náš favorit v rámci hlavných jedál bolo toto rizoto s medvedím cesnakom, vanilkou, vyzretým syrom a dehydrovaným žĺtkom. Okrem neho sme vyskúšali aj červenú repu s ryžovým chipsom či špargľu s holandskou omáčkou.
Veľmi príjemne ma prekvapila pražma na citrónovej kôre, ktorá bola krásne jemná a šťavnatá, ľahko sladkastá s výrazným cistrusovým nádychom.
Nemohli sme vynechať ani pastu s ricottou, žĺtkom, maslovou omáčkou a nastrúhanou hľuzovkou, v ktorej sa po rozkrojení žĺtko krásne roztieklo.
Výrazným prvkom celého priestoru je aj otvorená kuchyňa, ktorá umožňuje zákazníkom interagovať s kuchármi.
Ako sladkú bodku sme zvolili zmrzlinu červený pomaranč s čajom, olivovým olejom a uhorkou. Ochutnali sme aj wafflu so slaným karamelom, kde sa autori s chuťou vyhrali ako so symfóniou a každé jedno sústo bol zážitok.
Ako pre Refresher prezradil Juraj Roháč, manažér Fachu, nový koncept DINE&SHARE stavia na spoločnom stolovaní, kde sa jedlo zdieľa, nie len objednáva. "V rámci Bratislavy ide o unikát. Chceli sme priniesť opäť niečo nové," hovorí.
Prvé večere pre verejnosť štartujú už 24. apríla a fungovať budú štvrtky, piatky a soboty od 18:00 do 22:00.