8. miesto: koláče - V Českej republike sa ako koláč najčastejšie označuje menšie okrúhle pečivo so sladkou náplňou uprostred, napríklad makovou, tvarohovou alebo fondánovou. Tradičné české koláče sa podávajú na dedinách počas posviacky ako sviatočné pohostenie alebo pri významných príležitostiach. Zvyčajne sú malé, s priemerom najviac 8 cm, s jedným druhom náplne a posypané sladkou omrvinkou alebo cukrom. Pečú sa z kysnutého cesta.
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití
Zdroj: Wikipedia/Buchta
Zdroj: Wikimedia/volně k užití
Zdroj: Wikimedia/Matěj Baťha/volně k užití
Zdroj: Pixabay/Rita E/volně k použití
8. miesto: koláče - V Českej republike sa ako koláč najčastejšie označuje menšie okrúhle pečivo so sladkou náplňou uprostred, napríklad makovou, tvarohovou alebo fondánovou. Tradičné české koláče sa podávajú na dedinách počas posviacky ako sviatočné pohostenie alebo pri významných príležitostiach. Zvyčajne sú malé, s priemerom najviac 8 cm, s jedným druhom náplne a posypané sladkou omrvinkou alebo cukrom. Pečú sa z kysnutého cesta.
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití
Zdroj: top recepty
Zdroj: varecha.pravda.sk
Zdroj: Polimerek / Wikimedia Commons / volně k užití