„Koncept steakbar znamená steak za menšiu sumu ako v klasických steakhouseoch doplnený ponukou domácich limonád a skvelých drinkov,“ prezrádza pre Refresher Miroslav Jančuška, majiteľ a zakladateľ úspešnej siete burgrární Konn food bar.
Sieť len nedávno premenila svoju pôvodnú prevádzku na promenáde v Eurovei 2 na prvý steakbar v Bratislave. V ponuke majú okrem kvalitne pripravených steakov aj smash burgre, ktoré v inej ich prevádzke nenájdeš. Novinkou sú aj bowly či naložené burritá.
Aktuálne si u nich dáš tri druhy steakov, no ponuku majú onedlho rozširovať o steaky z celého sveta. Steakbar disponuje aj dry age chladničkou, kde si nechávajú dozrievať steaky – 28dní predtým, ako sa porcujú.
Keďže stále ide aj o bar, na výber máš viaceré lahodné alko aj nealko drinky. My sme si vybrali malinovo-vanilkovú limonádu (vpravo) a alkoholický drink Mai Tai (vľavo). Všetky limonády v ponuke sú pripravené s ich vlastnými domácimi sirupmi.
Začali sme šťavnatým hovädzím rib-eye steakom, ktorý sme skombinovali s hľuzovkovou omáčkou – tá tomuto steaku dodala výraznú a sofistikovanú hríbovo-smotanovú chuť.
Objednali sme si tiež prémiový steak z hovädzej sviečkovej, ku ktorému sme zvolili omáčku zo zeleného korenia – jemne pikantnú, aby zvýraznila chuť mäsa.
Ako prílohy sme ochutnali chrumkavé pečené zemiaky, grilovanú zeleninu a poctivé domáce steakové hranolky.
Naším ďalším chodom bol Baconjam Smash Burger. Tento burger s bohatou vrstvou slaninového džemu a šťavnatým mäsom bol doslova chuťovou bombou. Priprav sa na poriadnu porciu s dvojitým mäsom a roztopeným cheddarom.
Nemohli sme vynechať ani dezert. Chrumkavé churros s karamelovým a jahodovým dipom boli dokonalou sladkou bodkou na záver.
V Konn Stakebare myslia aj na vegetariánov, a preto sú k dispozícií aj rôzne vegetariánske varianty jedál. Ak máš chuť na niečo ľahké, na jedálnom lístku nájdeš rôzne druhy šalátov.