Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2014, 9:02
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Rainbow Six Siege, Far Cry 4, Assassin's Creed: Unity a ďalší na Ubisoft prezentácii!

TECH E3 UBISOFT
Uložiť Uložené

Zrejme najnabitejšia konferencia tohtoročnej E3 patrila Ubisoftu, ktorý predstavil nové tituly a navnadil na už známe. Tešiť sa môžete na nové Assassin's Creed, The Division, perfektne vyzerajúci Rainbow Six Siege atď.

Nalejme si čistého vínka. Polovica konferencie EA či Sony absolútne nikoho nezaujímala. 90% indie titulov je buď zameraných pre rodiny či deti v nízkom veku alebo jednoducho nie sú zaujímavé. Je to dočerta E3, najväčšia herná udalosť roka. Bohužiaľ sa najväčšej pozornosti tešia tituly, o ktorých nikto nepočul a o mnohých z nich ani viac počuť nebude. Ubisoft to ale rovnako ako minulý rok po tragických presskách od MS a EA zachránil aj tentokrát.

Začíname pekne zhurta, kedy sa dostávame k Fac Cry 4. Keďže vidíme vôbec prvé zábery z hry, je jasné, že to nebude dokonalé a ani neuvidíme veľa. Vidíme ale viac než 5 minút scény protagonistu s antagonistom. Ako je vidieť v ukážke, šialený kráľ sa s našou postavou pozná, bude teda zaujímavé sledovať, aký príbeh vlastne dostaneme do rúk tento raz. Far Cry 3 bola jedna z najlepších (ak nie najlepšia) hier roka 2012. Bude ťažké prekonať Vaasa, rovnako náročné bude prekonať tento trailer. 

Far Cry 4 ale našťastie pre nás vyzerá úžasne, o čom nás presvedčil aj gameplay na Sony konferencii. Držíme Ubisoftu palce, snáď sa im podarí priviesť ďalšiu úžasnú hru. Fiktívna krajina Kyratu v Himalájach si o to priam žiada.


Od Far Cry ale prechádzame k Aishi Tyler, moderátorke, ktorá prezentuje konferenciu Ubisoftu už tuším tretí rok. So slovami „Here at Ubisoft we start bigger and we go even bigger now“ je nám úplne jasné, že sa prezentácia naplno začína. Nanešťastie si to Aishi trochu poplietla a miesto bigger položky dostávame Just Dance 2015. Nezaujímavá kinectovka (aspoň v našom kraji) však toho pre ukázanie našťastie nemá veľa a presúvame sa ďalej. 

Nasleduje skutočne väčšia položka. The Division nanešťastie ťaží zo sklamania nad Watch Dogs a nik sa nemôže čudovať. Ubisoft pri WD nasľuboval hory doly, pritom vieme, ako to dopadlo. The Division vyzeralo aj stále vyzerá ako skutočná next-gen hra s poriadnymi detailmi, hrateľnosťou, fyzikou a krásnou grafikou. Snáď to teda tak ostane aj do vydania. Kým na presske Microsoftu sme videli gameplay, Ubi ponúka cinematic trailer pre príbehovú časť hru. 


Nezaostáva ani The Crew, zaujímavá racingovka v open-worlde, USA. Máte dosť 10-minútových pretekov so žiadnou scenériou či vychutnávaním si jazdy? Táto gamesa ponúkne dokonca aj 2-hodinovú cestu z Miami do Los Angeles. Pripočítajte k tomu kopec zábavy s vašimi kamarátmi, dátum 11. november sa tak stáva ihneď očakávaným. 


Nasleduje prezentácia hry s už prakticky pravidelnou účasťou na E3. Nehovoríme o Call of Duty, ale o sérii Assassin's Creed. Kto by to bol povedal, že už v krátkom gameplayi z Unity uvidíme výrazný kvalitatívny pohyb vpred? Zmeny v hrateľnosti, vo freerune či v boji sú vítané, najmä keď, ako sa zdá, sa vraciame k štýlu bojov z Assassin's Creed II. Zásadnou zmenou je ale singleplayer. Ten bude prioritne zameraný pre kooperačné úsilie 4 hráčov. Tí si budú môcť vyberať vlastné cesty a spôsoby pre splnenie misie, nakoniec ale všetci skončia pokope, ochraňujúc ľudí. Francúzska revolúcia je v plnom prúde a vy sa rozhodne pričiníte, aby prebehla čo najrýchlejšie. Mesto vskutku žije, konečne sa dočkáme preplnených ulíc a celé to proste vyzerá pozoruhodnejšie, než AC III či Black Flag. Vychutnať si môžete aj CGI trailer a taktiež sa spoznajte s hlavným hrdinom, Arnom Dorianom



Nasleduje trocha oddychu, nakoniec po takýchto kvalitných tituloch to už prísť muselo. Ubisoft predstavuje novú fitness hru nazvanú Shape Up pre Xbox One. Očividne by nemalo ísť o pohybové hry pre vašich starých rodičov, naopak by sme sa mali dočkať aktívneho cvičenia vo forme splňovania rôznych úloh (vzhľadom na to, aké rozdielne kľuky tí dvaja robili a kto nakoniec vyhral, môžeme usúdiť, že to nebude najinteligentnejšia hra). 


Nasledovala kreslená adventúra Valiant Hearts. Tá nám vyrozpráva dojímavý príbeh (nielen ľudských) priateľov v zbrani.


Celú prezentáciu ukončilo zrejme najväčšie prekvapenie E3, Rainbow Six Siege. Návrat ku koreňom, mnohí by povedali. Dočkáme sa taktiky, rôznych gadgetov, zmeny prostredia v závislosti na rozhodnutiach hráčov, ako napríklad diery v stene po guľkách či odpaľovanie celej steny. Multiplayerová akcia 5vs5 vyzerá vskutku dobre a my vás o nej samozrejme budeme informovať. 



To by bolo z Ubisoftu všetko. Svoj čas využili skutočne ukážkovo, pričom sa asi nik nenudil. Uvideli sme kopec skvelých titulov, predstavenie tých nových a podľa mňa sa jedná o celkovo najlepšiu konferenciu. Sony nepomáha neskorý začiatok o 03:00 a ani hodinové vykecávanie, ktoré pri svitaní zaujíma už len málokoho. O tom ale v samostatnom článku. Ktorá gamesa vás zaujala najviac?

PS: Mnohých ľudí bude určite zaujímať, prečo sa neobjavila aj druhá hra Assassin's Creed, pracovne nazvaná Comet. Malo sa jednať o verziu pre old-gen, zatiaľ čo Unity bude len pre next-gen. Zdá sa, že Comet bola len fake správa, ktorú Ubi nikdy nevyvrátil alebo nám hru ešte len predstavia.

Domov
Zdieľať
Diskusia