Kvôli neúspešnému prvému ročníku skončil organizátor Billy McFarland vo väzení. Tam podľa jeho slov naplánoval pokračovanie. Ďalší ročník sa má konať v apríli 2025.
Novinku oznámil v rozhovore pre portál Today. Podľa jeho slov majú opäť súkromný ostrov v Karibiku. Pochválil sa tým, že tento raz akciu organizuje zodpovedná a kvalitná produkcia.
Neúspešný prvý ročník propagovali rôzne svetové celebrity. To, kto na festivale vystúpi tento rok, zatiaľ nie je známe. Organizátor hovorí, že druhý ročník nebude len o hudbe a návštevníci sa môžu tešiť na zábavný sprievodný program.
Hitom prvého ročníka sa stal catering, ktorý mal pripraviť známy kuchár Steven Starr. Výsledok však mnohých pobavil. Aj napriek predošlému fiasku má byť na budúci rok predaných 100 lístkov. Ich cena začína na 1 400 dolároch (1 270 eur.)
Za Česko sa bude o Oscara v kategórii najlepší zahraničný film uchádzať snímka Vlny scenáristu a režiséra Jiřího Mádla. V utorok to oznámila Česká filmová a televízna akadémia (ČFTA).
Dobová dráma Vlny hovorí o udalostiach roku 1968, keď vojská Varšavskej zmluvy začali v rámci „bratskej pomoci“ okupovať Československo. Film je inšpirovaný skutočným príbehom skupiny novinárov Redakcie medzinárodného života Československého rozhlasu a ich odhodlaním prinášať nezávislé správy za každú cenu.
Užší výber 15 zahraničných filmov oznámi americká Akadémia filmového umenia a vied 17. decembra a o mesiac neskôr zverejní nominácie. Slávnostné vyhlásenie 97. ročníka Oscarov sa uskutoční 2. marca 2025.
Vlani českí akademici vybrali do boja o Oscara film Bratři, do užšieho výberu americkej akadémie sa však nedostal. Oscara zatiaľ získali len dva československé a jeden český film: Obchod na korze (1965), Ostře sledované vlaky (1967) a Kolja (1996).
Jeden z obľúbených bratislavských podnikoch KC, ktorý sa nachádza na 4. poschodí v obchodnom dome Prior spúšta nový projekt. Ide o street food, kde sa bude podávať stredomorsko-arabská kuchyňa.
Gastroprevádzka s názvom Drž pitu ešte nepozná presný dátum otvorenia. „Do konca septembra, ale určite budeme mať soft opening,“ vyjadril sa podnik.
„Už onedlho objavíte spojenie chutí v atmosfére KC. Otvorená kuchyňa, self service prispeje aj k zážitku z dobrého jedla, aj z jeho prípravy . Želáme si, aby vás naše jedlo vtiahlo do Blízkeho východu, kde sa pulz mesta mieša s hudbou a vôňami pouličného street foodu,“ píšu na Instagrame.
Za celým konceptom stojí kuchár Filip, ktorý v starom KC Dunaj robil párty a v novom bude variť. Do Bratislavy chce priniesť know-how, ktorý sa naučil v reštaurácii vo Viedni a priblížiť, ako chutí moderný Izraelský street food.