Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová
10. júna 2023, 12:31
Čas čítania 0:41

Žiadajú Boží zásah: obyvatelia Číny sa obávajú o ekonomiku krajiny. Bojujú s rekordnou nezamestnanosťou a hromadne sa modlia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rozbehnutie čínskej ekonomiky po prísnych obmedzeniach z dôvodu koronavírusu malo byť stimulom pre celý svet.

Čínska ekonomika dlho bojovala so silnými obmedzeniami pre prísne protipandemické opatrenia v krajine. Jej znovuotvorenie malo byť stimulom, ktorý potreboval celý svet, namiesto neho však druhá ekonomicky najsilnejšia krajina sveta stagnuje. Obavy v Číne sú dokonca také veľké, že jej obyvatelia sa hromadne modlia za Boží zásah, informuje o tom portál CNN Business.

Modlitba za rastúcu ekonomiku.
Modlitba za rastúcu ekonomiku. Zdroj: Unsplash/Jack Prichett

Problémy vnímajú najmä mladí ľudia, keďže práve medzi nimi je rekordne vysoká nezamestnanosť a produkcia v gigantických továrňach sa minulý mesiac opäť znížila. Mnoho z nich preto hromadne prúdi do budhistických a taoistických chrámov, aby sa modlili za tzv. Boží zásah pri zabezpečovaní pracovných miest, získaní štúdia na dobrých školách alebo zázračnom zbohatnutí cez noc.

Aktuálne údaje ukázali, že čínsky export v máji klesol o 7,5 %, čo je oveľa viac, ako sa očakávalo. Podľa analytikov a cestovateľských webov ekonomická neistota v krajine rekordne zvýšila návštevy chrámov.

17. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 2:48 Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul

V Číne sa medzi mladými ľuďmi dokonca spopularizoval hashtag – žiadne chodenie do školy, žiadna tvrdá práca, iba pálenie kadidla. Slovné spojenie „mladí ľudia páliaci kadidlo“ je dokonca najvyhľadávanejším cestovateľským trendom čínskeho turistického priemyslu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia