Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
5. júna 2023, 11:58
Čas čítania 0:44

AKTUÁLNE: Strana Demokrati ohlásila spájanie, na ktoré mnohí čakali

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Spoluprácu Hegerovi ponúkla Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Eduard Heger oznámil, že sa pred septembrovými voľbami spojí so stranou Jablko. Spoluprácu ponúkla Hegerovi predsedníčka novozaloženého subjektu Lucia Ďuriš Nicholsonová, informujú tvnoviny.sk.

Nicholsonová poslala list Hegerovi s dvoma požiadavkami. „Všetko sme podmienili tomu, aby sa ministrany pospájali a vo voľbách niečo dokázali,“ konštatovala. Nicholsonová sa s Hegerom dohodla, že strane Jablko bude patriť posledných päť miest na kandidátke. 

„S takýmto kompromisom sme spokojní,“ deklarovala Ďuriš Nicholsonová s tým, že pôvodne požadovali posledných 20 miest na kandidátke. Druhou požiadavkou bolo, aby sa financie vložené na transparentný účet Demokratov zo strany Jablka využili na propagáciu jej kandidátov. Podčiarkla, že dohoda je o demokracii a nie o stranách, ktoré ju vytvorili. Zdôraznila potrebu spolupráce menších strán a nevidí prekážky v tom, aby v spájaní pokračovali.

Predseda strany Demokrati Eduard Heger zdôraznil ambíciu vytvoriť aj po voľbách proreformnú vládu. „V mnohých našich programových tézach nachádzame spoločné cesty,“ uviedol šéf Demokratov. Na margo ďalšieho spájania sa a rokovaní poznamenal, že na ich strane vôľa je. Apeluje pritom aj na spoluprácu konzervatívneho a liberálneho spektra.

Strana Jablko dosahuje v prieskumoch okolo jedného percenta, zatiaľ čo Demokrati sú na troch percentách. 

demokrati
Zdroj: Facebook/Demokrati
Domov
Zdieľať
Diskusia